Ульф Старк "Тоді я був просто Ульф"

 

Зроблю короткий відгук на цю чудову книгу одного з моїх улюблених письменників, Ульфа Старка. Я колись її радила для читання 10-річним (саме тоді її читала з донькою), але остання частина все змінила... Але все по порядку :)

Тоді я був просто Ульф - це чудова історія про дорослішання. В першій частині Ульфу 8 років, в наступних, ясне діло, він дорослішає)) Всі історії в типічному для письменника стилі:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: Вони неквапливі, дотепні, разом з тим і серйозні, зі змістом, після кожної частини книги є, що обговорити з дитиною! То над Ульфом знущається старший брат, то в нього з'явилась нова вчителька, то він закохався в дівчинку, то поцілувався, потім закохався вже в другу дівчинку (треба таке дівчатам читати! ;) ), то він вчиться танцювати, то тікає з дому через страх бути покараним за погані оцінки, то змагається з однокласником в написанні кращого твору... Звучить це примітивно зараз, але автор таааак нереально пише про всі ці речі!!! Так глибоко показує відчуття, спостереження, бачення головного героя!! Читаючи цю книгу в мене не спадала усмішка, а донька весь час просила читати ще :) 

Ось текст

Ось ще історія про нову вчительку, дуже класна))

:))))

А ось ще історія, як головний герой вчився танцювати))

:)))

Ще в цій книзі згадується багато письменників, книг,оскільки головний герой ходив до книгарні і продавець (пані в синьому халатику, яка йому подобалась) постійно радила щось почитати :)

Але остання глава мене здивувала.. В ній вже Ульфу років 16-17 (не пам'ятаю точно)... І ту частину можна віднести до "підліткової"... Там уже іде більш серйозна закоханість, суперництво і нерозділене  кохання... Добре, що цей момент читала я, а не донька))) 

Ось такий сюрприз вкінці :))) Але це найбільша відвертість, більше нема :)) Книга дуже хороша, чудова!!!Тільки категорія від 9- ти років (як показано на Якабу) , то думаю зарано... :)

 

32 коментаря

  • Profesora 1 липня 2019, 19:42

    Дякую велике! У бажане занесла. В нас є тільки одна книга Старка, але з Вашого гарного допису думаю, треба всі брати. Дякую ще раз, дуже люблю Вас читати:blush:

  • 3 коментаря
  • HoAnna 2 липня 2019, 11:24

    О, в мене теж ця ще лежить нечитана :) Обкладинка така зимова, що думаю її восени-взимку читати))

  • Profesora 2 липня 2019, 11:52

    І я так думаю:blush:

  • Коментар видалено

  • le313 1 липня 2019, 22:15

    Дякую! Дуже цікаво! Я читала лише "Чи вмієш ти свистати, Юганно?", не дуже сподобалась, якась така напів порожня. А ще "Двічі чемпіон" подруга позичала, правда російською. От вона дуже сподобалася – така справжня, щира, правдива; я би охарактеризувала її зміст як – трагедія красивих дівчат.

  • HoAnna 1 липня 2019, 22:20 1

    А мені сподобалась Чи вмієш ти свистати, Юганно :) Двічі чемпіон не читала, дякую!

  • Agness 2 липня 2019, 21:12

    Дякую , хороший огляд))) Я читала "мій друг Персі.." так мені сподобалася!!! А сюжетна лінія дідуся з його коханням... це взагалі :thinking::pensive:

  • HoAnna 2 липня 2019, 22:03

    Я теж від тієї книги в захваті!!! Так, та лінія дуууже зворушлива...:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: І бабуся така "дама з характером"... Ех, читати всім обов'язково! :)

  • Profesora 3 липня 2019, 02:05

    Будем читати:blush:

  • Agness 3 липня 2019, 14:04

    Так,таке загадкове кохання: дідуньо дуже любить її,а вона ,ніби ні,але потім ....проявляється справжні її почуття ...

  • Rosya 3 липня 2019, 19:03 2

    Ульф весь чудовий.

  • HoAnna 3 липня 2019, 19:21

    Так! Це точно!! :)

  • kreminska 5 липня 2019, 11:18

    Так рада Вашому відгуку) у нас прки тільки «Чи вмієш ти свистати, Юганно?» є) неймовірно сильна книга) прям запеклася у свідомості) як на мене, наймастхевніший маст хев)) дуже хочу всі його книги на майбутнє підзібрати) а Ви своїм оглядом ще раз упевнили у правильності моїх намірів))

  • 14 коментарів
  • Profesora 6 липня 2019, 19:26 2

    Стосовно порнушки, я в цьому питанні була незаймана до 2 курсу універа, перший порнофільм, де геть секасу не було, це був "Щоденник червоної туфільки", я його чекала до ночі, дивилась практично під ковдрою, і тільки чула ворушіння батьків, все виключала з переляку. А потім у подруги з'явився відік і касета якогось німецького порно, ми готувались довго в передчутті чогось страшного і незвіданого, насмажили картоплю з яєчком, купили ковбаски і сітро, відкрили мамині огірочки, одним словом готувались по дорослому, щоб чвакати і дивитись, настав той день, ми розсілись, все наклали, і... включили касету... почали дивитись, ахати охати зажовуючи огірками, і через 5 хв дзвінок у двері.... як ми бігали, дві лосиці по 18 років, як витаскували ту касету, яку як на жах зажував відік, я посивіла в той час, огірки на підлозі, ми потні з квадратними очима, я до сих пір як згадаю пітнію, з "трячущимися" руками відкрили двері.... а там... братєльнік подруги, і такий "ну що кози, хотіли порнуху без мене дивитись". А то була його касета. Такий, я б сказала, не приємний перший перегляд порнушки:joy:

  • HoAnna 6 липня 2019, 20:23

    :joy::joy::joy::joy::joy:

  • HoAnna 6 липня 2019, 20:28

    Перечитую і сміюсь, ну ржака!!! :))))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу