мої враження від Бруно

Хоча книжка ще в друкарні (зараз триває передпродаж), але я мала вже змогу ознайомитися з українським перекладом і хотіла б поділитися власними враженнями - передовсім як мама двох синів.

Отже, коли вийшла друком "Мія дорослішає", я раділа, але таки чекала на оцю про Бруно - для хлопчиків 10-13 років. Моєму старшому буде лише 6 років, тож наразі книжку читала радше для себе. І скажу, що я справді дізналася багато корисного про те, як дозрівають і як входять у підлітковий період хлопчики.

І йдеться не лише про фізіологію. А наприклад, про їхні побоювання, чому вони повільніше ростуть (коли дівчатка однолітки вже стають вищими і можуть з них кепкувати) - і власне у книжці класно пояснено, що дівчатка починають рости раніше і це ОК. Авторка подає навіть табличку із вирахування приблизного зросту, дуже цікаво...

Ще тут є делікатно описано про статеві органи, про гормони, про мутацію голосу, про прищі і загалом про догляд за собою. 

Звісно, багато цих речей можна прочитати в енциклопедіях для хлопчиків. АЛЕ! Мені дуже імпонує саме це видання, тому що:

  1. тут період дозрівання показано у контексті сім'ї, якихось типових побутових ситуацій, тобто дуже реалістично й близко для хлопчиків того віку. Ну, і одразу можна себе засоціювати з головним героєм Бруно. 
  2. тексту небагато, але тут є все основне, без водички і зайвого.
  3. є таблички, схеми, які гарно й естетично вплітаються у загальний візуал книжки.
  4. авторка - відома іспанська лікарка (педіатр-ендокринолог), тому я довіряю інформації та фактам.
  5. дуже адекватна ціна і прекрасна якість видання! 
  6. як бонус - це може бути навіть чудовий подарунок похресникам, племінникам тощо... 

2 коментаря

  • Bozhena71 21 червня 2019, 11:36 1

    Шкода, що коли мій син підростав, таких книжок не було! Знаєте, це проблема навіть в родинах, де дуже довірливі й відверті стосунки між батьками й дітьми - знайти той потрібний момент, поговорити про статеве дозрівання. Коли? Як? Якими словами? Що сказати, а що зайве? З дівчатками зазвичай говорять мами, це нормально. А от із хлопчиками? Тати? А татам переважно ніяково говорити "про це" (хоча, прочитавши книжку, тати й самі переконаються - нічого страшного тут немає!). Тому я б рекомендувала (виходячи почасти із власного досвіду) книжку передусім татам і хлопчикам (мамам теж не зайве!). Тут ви знайдете лише потрібне, і практично всі відповіді на питання: чому я досі не виріс, звідки прищі, коли починають збільшуватися інтимні органи і як це відбувається, на що впливають гормони і чому в мене чудовий настрій змінюється паскудним? Що їсти й скільки спати? Чому спорт важливий? Як дотримувати гігієни і чому це потрібно? І ще багато всього у цій невеликій, але такій потрібній книжечці.

  • Lesia_Bookhunter 25 червня 2019, 02:02 1

    Дякую за відгук!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу