дуже важлива книжка

Якщо коротко - то це одна з найсильніших книг, які я коли-небудь читала (а читала я її вже двічі).

Якщо детальніше, то варто почати з персони автора, наразі ще маловідомого українському читачеві, оскільки це перший переклад українською книги Ґюса Кейєра. Проте у світі це вже дуже знаний письменник, який отримав премію Астрід Ліндґрен, найважливішу премію в дит.літі.

Повість "КНИГА ВСІХ РЕЧЕЙ" - сильна своїм посилом, який так чудово замаскувався у легкий стиль викладу. І як на мене, це ідеальне поєднання.

Щодо ж до змісту, то це повість про 9-річного Томаса, який мешкає в Амстердамі, у релігійній родині, із доволі суворим батьком. І саме його очима читач бачить реальність життя, яке насправді ніколи не буває рожевим. І саме завдяки Томасу, як не парадоксально, відкривається таки світла сторона життя - попри все, що відбувається в його домі.

У мене з цією повістю дуже особливі й особисті стосунки, і насправді хочеться якнайменше розповідати про сюжет, бо сенси відкриваються лише під час читання, осмисленого і зануреного.

Це читання точно почне змінювати хід ваших думок, почне вводити вас у некомфортну зону занурення в себе, занурення у своє дитинство, занурення у справжнє життя. А ще - почне давати розуміння, що подолання страху - це перший крок до щастя! 

І насправді вважаю, що не прочитати цю книжку - це багато втратити!Дуже сподіваюся, що український читач її оцінить!.

P.S. Я не випадково зафотала книжку саме так - адже дві різні руки тут дуже доречні. І загалом, українське оформлення Ані Данчишин дуже глибоке і наповнене сенсів!

8 коментарів

  • Katyusha_Zayets 18 червня 2019, 16:10 1

    Спасибо))) только я не поняла))) какая вековая категория?))) Дети или взрослая?

  • 1 коментар
  • ZhukiBooki 20 червня 2019, 10:36

    це книга і для дітей - і для дорослих! дорослим вона аніскільки не здасться примітивною чи дитячою, хоча написана дуже просто й легко. Але смисли там сильні!

  • Коментар видалено

  • miros_ya 20 червня 2019, 10:41

    Так можна сказати і про Куру Рябу :)))))
    Відповідь про 9+ бачу нижче - ось про це ж і питалось :)

  • Katyusha_Zayets 18 червня 2019, 16:10

    Спасибо)) скажите, а для какой вековой категории?) Взрослые или дети?

  • ZhukiBooki 20 червня 2019, 10:36

    9+ і дорослі також! це той випадок, що дорослим книжка буде ще цікавіше і ще глибші сенси вони в ній віднайдуть.

  • Bozhena71 20 червня 2019, 14:33

    Героєві книжки - 9 років. Проте книжка вразила мене, всіх моїх знайомих і 13-річного на той час сина. Читати молодшим за 9-10 років - складно. Далі - читач будь-якого віку знайде в книжці для себе дуже багато, переосмислить купу речей про стосунки в родині, релігійність, щастя і т.д. Для мене - це одна з найбільш неймовірних книжок, відкриття навіть не року, а кількох. По силі здатна зрівнятися хіба з "Ковчегом часу" Щигельського (це якщо говорити про дитячо-дорослі книжки. І так, я все більше переконуюся, що така категорія має право на існування).

  • Profesora 20 червня 2019, 16:59 2

    Дякую, пані Божена. Буду читати, Ви так гарно написали, як і пані Христина.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу