Щоденничок читання

Вчора дівчата нагадали про щоденничок читання. Не дуже маю, що показати, бо багато наших новеньких книжечок описала в своїх недавніх оглядах. Але напишу декілька слів, більше по позичених книжечках, поки вони ще в мене

Ось таке в нас було читання

Аннелі перечитали вже декілька разів і замовили останню книгу)))

Замовила на Віват Мішечок історій Мішковинки, яку колись показувала як позичену) Зараз маємо свою і вже встигли перечитати)))

Новеньку Песик Чапа теж показувала недавно)

Перечитували про Петсона і Фіндуса улюблені книги: Фіндус іде з дому, Як Фіндус загубився, картонки, З Фіндусом цілий рік

З нашого старенького перечитували улюблені Як сховати лева, про  фею Суничку,

про монстрів від Віват, Книжка-з"їка, Велика ілюстрована книгу казок (там досі про светрик люблять діти і про Жирафчика)

Дістала серію Жили собі кролики, але прочитали всьог кілька історій. Доня щось не хотіла слухати. Хоча син їх дуже любив та  досі не проти слухати))

Що потішило мене, що нарешті почитали разом з донею Неймовірну історію про велет-грушку. Син її дуже любить, а доня відмовлялась слухати. Якось вмовов))) Прочитали і сподобалась))) Мій огляд тут https://kashalot.com/club/post-9001979/

У бібліотеці взяли Щоденник Славка Хоробрика. Дуже синові сподобалась, сказав, що то найкраща бібліотечкна книжка)))) Огляд робила Іра 

І ще трішки позичених книжкчок

Пластилінову книгу порозглядали з усіх боків)))

Опікуни для жирафа сподобались, декілька разів перечитували

Книги про Ніколаса. Вони напевно не стільки повчальні для дітей, як для батьків))) Це таке собі нагадування, щоб батьки не перегинали палицю і не були надто турботливими батьками.

Колись я показувала книгу Фанат футболу https://kashalot.com/club/post-3832477/ , де усю книгу батьки дратувались через те, що Ніколас бавиться м"ячем - тренується і в хаті, і надворі. Часто це призводило до не зовсім вдалих моментів та шкоди. Та вкінці книги, хлопчик приводить команду до виграшу і батько ним гордиться. Ми маємо пам"ятати, що ми є  підтримкою наших дітей

 

Ще був класний огляд книжки Так багато книжок https://kashalot.com/club/post-11635831/ Адже книги не повинні бути лише повчальні, а вони повинні приносити радість))))

Сьогодні покажу ще одну книгу - нагадування для батьків Поквапся, Ніколасе. Тут кожен день хлопчика водили на всеможливі гуртки: 

  • гра на скрипці, карате,  заняття в скульптурній студії, плавання - це все в понеділок,
  •  наступного дня були курси кулінарії, оркестр, гурток драми і фігурне катання, 
  •  в середу заняття з альпінізму, стрибки з трампліна, хор і танці,
  •  в четвер - стрільба з лука, циркова клоунада, ліплення з глини, вишивання, 
  • в п"ятницю - гуртки з астрономії та фотографії, анатоії та хореогафії, 
  • в суботу теж були заняття....
  • у неділю тато взяв у прокат більше десятка  навчальних фільмів.

У Ніколаса не залишалось вільного часу навіть щоб поїсти! Після двох тижнів такої біганини хлопчик захворів. 

І наче батьки все зрозуміли - що важко так, тому вони вирішили...що вчителі тепер приходитимуть до Ніколаса додому...

Ще одна книжечка  Подарунки Ніколаса

Тут розповідається як хлопчик хотів зробити приємне дівчинці і намагався створити щось особливе. Йому це не дуже вдавалося. 

Найкращим подарунком виявився простий поцілунок у щічку)))

 

 

 

І ще одна книжечка, яку нам позичили - Киці мандрівниці. Огляд тут https://kashalot.com/club/post-20752183/

У книжечці 3 історії  про подорожі двох кицьок Мулі та Манюні різними країнами. Історії короткі, Немає якихось карколомних пригод. В кожній історії коротко наводяться цікаві факти про певну країну

у першій історії Муля знайшла на килимі грошик і подруги вирішують поїхати до Риму. Муля була старшою і вже вміла читати і багато знала з книжок. Тож вона і розповідає цікаві факти про країни. В Італію поїхали автобусом. Проїжджали через Відень. В Італії заїхали у Венецію і Рим. 

Син запитав як то вони за 1 грошик змогли так багато об"їздити)))

В наступній історії вони теж за 1 грошик, який припасла Муля, їдуть в Гренландію.Але тут їх чекала несподіванка, бо вони думали, що там теало. Але знайомляться з місцевими жителями, які їх тепло зустріли та одягнули. І подорож їм сподобалась.

Тут чомусь пінгвіни опинились на малюнку., адже пінгвіни водяться в південній півкулі. Але по тексту вони ніде й не згадуються. 

В останній історії кицьки їдуть до Фінляндії в гості до Санти, щоб поставити йому ультиматум. Бо вони хотіли в новорічну ніч також отримувати подарунки, як діти.Санта тут Новорічний Дід))) 

Дякую за увагу)

P.S. Читаємо з сином 6,2р. та донею 3,1р.

22 коментаря

  • miros_ya 24 квітня 2019, 14:07

    Поквапся, Ніколасе - є у Букварі, за яким вчиться дочка - нам так сподобалась! :) Я одразу полізла гуглити, що за книга - думала збірка оповідань :)
    І Одразу згадався вірш https://kashalot.com/club/post-15129543/

  • Oksana_Kh 24 квітня 2019, 15:05

    так, нам теж дуже сподобалась про Ніколаса))) Віршик чудовий))

  • le313 24 квітня 2019, 14:50

    Ого-го!!! Яка гора перечитаного!! Дякую за чудовий огляд!
    Мені постійно хотілося, щоби маленька доня читала так, як колись син, і те, що читав він у такому віці. Десь трохи так, як Ніколасові батьки, забагато від дитини хотіла(((

  • Oksana_Kh 24 квітня 2019, 15:10

    Дякую)) але тут все тонке і швиденько читається)))

  • valusenka 24 квітня 2019, 17:21

    Дякую! У Вас завжди дуже цікаве читання!
    В нас теж Кролики ще не пішли: малюнки полюбляє донька розглядати, а от самі історії слухає тільки початок і втрачає інтерес.

  • Oksana_Kh 24 квітня 2019, 17:32

    Дякую))) так, кожна дитина має свої вподобання)) мої багато в чому сходяться, але буває й таке, що доні не пасує гаряче-улюблені у сина

  • valusenka 24 квітня 2019, 19:46

    О, так, не завжди вгадаєш, що сподобається

  • HoAnna 24 квітня 2019, 17:46

    Ого, як багато книг!! Я б теж із задоволенням позичала б таку красу, та нема в кого... :grin: Понакупляла кучу книг художніх, а син їх не хоче слухати.. тільки енциклопедії деколи ідуть... А про 1 грошик ваш син добре підмітив :wink:

  • Oksana_Kh 24 квітня 2019, 18:21

    Дякую)) тут і наших багато)) але так, мені дуже пощастило з моєю мамою по обміну, бо стільки класних книжок змогли прочитати. А деякі ще й собі прикупити після цього))))
    У нас навпаки, енциклопедії не дуже йдуть, більше художні)

  • Profesora 24 квітня 2019, 18:07 2

    Дякую, круте читання! Різнобарвне, цікавезне і захопливе! Після Ваших оглядів хочеться по-перше, скупити всі книжки))), і дістати всі-всі свої, обкластися і чиииитати))) дякую, Ваші огляди дуже мотивуючи!

  • 3 коментаря
  • Profesora 24 квітня 2019, 22:31

    Шафа -в процесі:joy: я тобі ще півроку, мабуть, буду це писати, а читання-треба зібратись і відщелкати:blush:

  • valusenka 25 квітня 2019, 16:43

    Юлю, в процесі - це вже здорово! В мене навіть в проекті немає і хоч би через півроку з'явилась хоч якась) а поки з десяток книжок на виріст переїхали в коробку переживати ремонт))

  • Profesora 25 квітня 2019, 17:55 1

    Валю, впевненаю що твоя книжкова шафа -це тільки питання часу, головне, що є де її ставити, помешкання маю на увазі.

  • Mama_Ollya 25 квітня 2019, 20:46

    Оксана, благодаря твоим постам я ,заходя в КК, все таки вижу книги, которые могу читать с дочкой))) Стопочка впечатляет))

  • Oksana_Kh 26 квітня 2019, 07:05

    Дякую:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:

  • kreminska 25 квітня 2019, 22:55

    Дякую Вам)) "Поквапся, Ніколасе" моя улюблена)) для нас ця серія вдала)) Сократ час від часу перечитує)) і це були одні з перших книжок для самостійного читання))
    Я от розумію, що деякі книги продам/віддам, як діти виростуть)) але дещо залишиться зі мною надовго, "пока смерть не разлучит нас":smile::sweat_smile: Ніколас залишиться:smiley:
    Буду з онуками читати))))):laughing:

  • kreminska 25 квітня 2019, 23:00

    Ржу-нє-магу))) Гренландські пінгвіни, шо, не чули?:joy: А ще коники з чотирма лапками:smile: і павуки з шістьма))) вони, видно, десь недалечко один від одного живуть:sweat_smile:

  • Oksana_Kh 26 квітня 2019, 07:07 1

    Про Ніколаса хороша, так)) і корисна ще й для батьків)))))

  • yoidgy 25 травня 2019, 22:54

    От і мені тепер того Ніколаса закортіло придбати :joy: дякую за огляд)))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу