Привіт, страхи!

Підліткова книжка на вік 10+.

Одразу попереджу - це не та книжка, в якій (як це часто буває в підліткових, а особливо вітчизняних) напхано одразу всі проблеми дітей і батьків, школи, стосунків, алкоголю, сексу, визнання, ідентифікації і ще казна чого.

Натомість тут авторка зосередилась на проблемі самовпевненості, залежності від думки оточення і віри в себе. І це дуже достойні теми!

У героя комплекс меншовартості - мама завжди його попускає, недооцінює і не поважає. І якою ж реалістичною є його мама. Таких часто зустрінеш у нашій реальності. А ще герой пише. Починає писати, бо йому пишеться. Така собі навіть терапія, яка врешті стає кульмінацією і доводить до розв'язки твору.

Меседж книжки наче простий і очевидний. Але як часто в сім'ях наступають саме на оці граблі: батьки вимушені заробляти, дитина від цього чується покинутою, попущеною.

Тому, як і більшість підліткових книг, цю я раджу особливо батькам. Ви наче у дзеркало зазирнете, хоча побачене вам може не сподобатися.

Я теж часто ловлю себе на межовій меркантильності, чуттєвій байдужості, долаю власні дитячі комплекси, щоб їхні наслідки не відбивалися на моїх дітях. Щоб не продовжувати це порочне коло.

"Привіт, вовки!" - Привіт, страхи! Якось так я собі пояснюю назву. Коли вовки/страхи оточують нас усюди, але в їхній реальності ще треба засумніватися. А далі - щось із цим всім робити.

Дуже гарно написана і перекладена книжка. Легко і глибоко. Актуально і боляче. Важливо і співзвучно.

Рекомендую!

7 коментарів

  • miros_ya 22 квітня 2019, 16:47 2

    Дуже дякую, зацікавили!
    Можна прохання? Хоча Урбіно проти викладання розгорток своїх книг, але ж 2-3 хіба зашкодить? Завжди цікаво, крім анотації, рецензііі або реклами, ще й побачити на власні очі кілька сторінок видання.

  • XTRAIL 22 квітня 2019, 16:56 1

    а чому проти?
    Мирося, у вас можна замовити цю книгу?

  • ZhukiBooki 23 квітня 2019, 11:09

    чому, Урбіно наче не проти... Щодо цієї, то якраз плануємо і на сайт викласти уривок і сюди додамо. Можливо, новим дописом, щоб не сплутати...

  • Missis 22 квітня 2019, 18:33 1

    Спасибо. И мне, очень интересно было посмотреть хоть пару - тройку разворотов.

  • Missis 22 квітня 2019, 18:33

    Было бы

  • ZhukiBooki 23 квітня 2019, 11:09

    нині окремий допис тоді підготуємо. не перемикайте :)

  • Profesora 23 квітня 2019, 23:03 1

    Дякую, книга дуже актуальна!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу