І знову Йоанна Ягелло :) "Щоденник Черепушки"

Після прочитання "Зелених мартенсів" я вирішила продовжити ознайомлення з творчістю польської письменниці Йоанни Ягелло. І цього разу до рук мені потрапила дитяча книга "Щоденник Черепушки".  Розрахована вона на діток молодшого та середнього шкільного віку. Тому, відповідно, у цій книзі стиль авторки відрізняється від того, який був у "мартенсах".  Він більш дитячий та кумедніший. Окрім того, книга написана у вигляді щоденника, на що вказує не тільки текст, а і оформлення розділів. По-перше, вони датовані, і кожен розділ подається у вигляді невеличкої історії. Текст написаний простою, можна навіть сказати дитячою мовою. По-друге, майже у кожному розділі є невеличкі малюнки, які нагадують наклейки-стікери, які дитина справді могла б наклеїти у свій щоденник. Вони також доволі кумедні і добре доповнюють собою розповідь.У книзі йдеться про десятирічну дівчинку Амелію Прищ на прізвисько Черепушка. Це дуже активна і жвава дитина з гарною фантазією, з якою постійно трапляються якісь курйозні, і часто кумедні, ситуаціїї, де б вона не була: вдома, в школі, у таборі, в музеї, на відпочинку і т.д. Моя улюблена частина - про відпочинок в Греції :) Вона навіяла на мене легку ностальгію і спогади про наш відпочинок на морі :)Спочатку мені трішки важкувато було переключитись на інший стиль авторки. Але чим далі я читала, тим цікавіше мені ставало. Тож загалом, книга мені сподобалась. Вона весела, позитивна і кумедна. Над деякими ситауціями я ледь не вголос сміялася :)До речі, в книзі великий шрифт. Тож, вона цілком підходить для самойстійного читання. Щоправда, не для читачів-початківців. А десь на вік від 8-10 років (головній героїні книги теж якраз 10 років). 

3 коментаря

  • HoAnna 31 березня 2019, 17:42 1

    О, я дуже хочу цю книгу для доньки! Вона бачила мій захват від Кави з кардамоном і навіть з задоволенням слухала, коли я їй переповідала книгу :grin::grin: Так що, це чудово, що можна познайомити менших читачів з творчістю Й.Ягелло!

  • ISvitla 31 березня 2019, 22:53

    Мені сподобалось, що авторка підбирає свій стиль для кожної вікової категорії дітей. Для молодших пише більш простою мовою, більш дитячою, я б сказала. Як на мене, це великий плюс для її книг. :)

  • HoAnna 1 квітня 2019, 00:48 1

    Однозначно, це плюс!! Моїй 9, любить все веселе, має бути в самий раз :)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу