Пальчикова гра – це одночасне вимовляння дитячих віршиків і «маніпуляції» з ручками дитини.

«Витоки здібностей і обдарувань дітей – на кінчиках їх пальців. Від пальців, образно кажучи, йдуть найтонші нитки – струмочки, які живлять розум дитини». (В. А. Сухомлинський) :open_hands:

Усі батьки знають, що на пальцях дітей розташовані нервові закінчення. А чи всі знають, що вони взаємопов’язані з мовним та інтелектуальним розвитком дитини?

Навіть звичайне погладжування долоньки малюка, загинання пальчиків, виконання злагоджених дій під римований віршик не просто допомагає малечі відкривати світ, а й сприяє активації роботи правої й лівої півкуль мозку, поліпшує пам’ять, вміння зосереджуватися і навіть впливає на те, коли дитина почне говорити.

Ще наші прабабусі й прадідусі спілкувалися з немовлятами за допомогою коротеньких віршиків-забавлянок, які супроводжувалися певними рухами рук, пальців, голови, очей. Ця звичаєва практика пережила століття, оскільки, сприяючи освоєнню дітьми навичок дрібної моторики, несе у собі надзвичайну користь.

Пальчикова гра – це одночасне вимовляння дитячих віршиків і «маніпуляції» з ручками дитини. Маля запам’ятовує віршик, звикає до ритму й виконує певні дії.

Пальчикові ігри захопливі, прості, для них не потрібно багато часу. В дорожі, в черзі, в очікуванні поки охолоне каша, перед сном – завжди можна знайти хвилинку, щоб погратися в пальчикові ігри! Поділимося секретом, такі ігри просто порятунок для батьків, коли малюк починає капризувати й потрібно швидко відвернути його увагу.

А ось тепер головна новина:tada: Незабаром з друкарні приїде сюрприз для наймолодших читачів! «Забавлянки» (автор: Н. Мазур, ілюстратор: О. Кузнецова) – 64 сторінки віршованих забавлянок з пальчиковими іграми та рухливими активностями!

http://chasmaistriv.com.ua

3 коментаря

  • laura 20 березня 2019, 19:04 1

    Клас, для малявок саме те.

  • mADAM_Elvira 21 березня 2019, 00:36

    Моя новая малявка, но все равно хочу)

  • AnnaLu 20 березня 2019, 22:36 1

    Чекаю

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу