Українські народні казки і моя улюблена дитяча книга

Усім привіт :)

Шановне товариство, сьогодні хочу показати вам наші дві дитячі книжечки з народними казками. І одна з них є для мене дуже особливою. Бо це моя улюблена дитяча книжечка ще з віку, коли мені було 4-5 років. Я і досі її обожнюю. Це "Рукавичка" від Видавництва Веселка (1985 року) з ілюстраціями Валентини Мельниченко.Можна вічно дивитися на три речі: на вогонь, на воду, і на ілюстрації з цієї книги. Я б їх розглядала годинами. Чесно кажучи, я не є великим поціновувачем художнього мистецтва. Але малюнки з цієї книги мене справді чимось причаровують.

Інша книжечка, - це сучасне видання тих же народних казок від видавництва Глорія. Вона має назву "Скринька розвиваючих казок", і була видана у 2015 році. У ній теж дуже гарні малюнки. Але художника чомусь, на жаль, не вказано. Мені вона подобається тим, що окрім казок, в ній ще багато різних ігор та завдань для розвитку (лабіринтів, малюнків, де треба знайти відмінності, і .т.і.).І ще в ній більше казок, ніж у першій. Бо в книзі "Рукавичка" їх всього п'ять. А в цій новій книжечці - їх 16. Дуже зручно, що всі вони зібрані в одній книзі.

Моя донечка любить обидві ці книжечки. І першу і другу слухає і розглядає залюбки :)

5 коментарів

  • valusenka 18 березня 2019, 19:55 1

    Від збірки з малюнками Мельниченко віє дитинством!

  • ISvitla 19 березня 2019, 09:20

    Так і є. Вона для мене дуже особлива :)

  • le313 18 березня 2019, 23:15

    В отих розвиваючих казках мене дуже рознервували лапті, сарафани і подібне. Добре, що не купили, а позичили почитати.

  • ISvitla 19 березня 2019, 09:16 1

    Я, чесно кажучи, навіть не звернула на це увагу, бо не дуже то і розглядала малюнки в тій книзі. Моя любов - то "Рукавичка". От там малюнки українські, автентичні. Я отримую неймовірну насолоду, розглядаючи їх.
    А книгу з розвиваючими казками нам подарували. А як кажуть "Дарованому коневі в зуби не заглядають" :)

  • le313 19 березня 2019, 20:48

    Мене обурює ставлення видавництв до ілюстацій. Навіть гортаючи у книгарні, не завжди звертаєш на таке увагу. А потім море розчарування. Бо сама задумка, структура книжки дуже і дуже класна.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу