Що читають самостійно хлопчики-другокласники: огляд нашвидкоруч.

Добрий вечір!

Давно нічого не писала в Книжковому клубі. Але прибирання на книжкових поличках наштовхнуло на думку показати, які книжки читав самостійно Антон протягом навчання у другому класі.

Найперша серія книжок, з якою ми познайомились ще наприкінці першого класу, стала Банда піратів видавництва Ранок. Що найбільше подобається Антону в цій серії? Це кристали !!!

Саме через кристали він вирішив зібрати усю серію книжок. Але й історії цікаві, пірати – це діти, на яких у кожній книзі чекають захопливі пригоди.

 Історії між собою не пов’язані, можна читати у довільному порядку. На кожному розвороті є яскрава ілюстрація, тому кількість тексту в книжці не лякає маленького читача.

Щодо шрифту, то у серії книг, яка вийшла першою, він трохи дрібніший, ніж у книгах другої серії. Міжстрічковий інтервал досить великий.

Книжки першої серії(дрібніший шрифт):

-          Таємничий острів

-          Скарби пірата Моргана

-          Корабель-привид

-          Історія з діамантом

Книжки другої  серії:

-          Атака Піраньї

-          На абордаж

-          Принц Гула

-          Острів Дракона

Ще один плюс книжок із серії Банда піратів – це короткі розділи. В основному від 3 до 6 сторінок. Для Антона, який більше любить слухати, коли читають вголос, ніж читати самостійно, такий поділ на розділи виявився важливим. Щодня він читав по одному розділу або піврозділа, при цьому витримувалась наша шкільна норма читати 3 сторінки вдень.

Наступна книжка, яку нам порадили для самостійного читання у книгарні, стала Капосна книжка Маленького Вовчика. Ця книжка вчить дітей тому, що не соромно бути не таким, як усі. Маленький добрий Вовчик намагався навчитись капостям і стати справжнім Поганцем-Сіроманцем. Але все не так склалося, як хотіли батьки вовченяти.

Книжка викладена у формі листів малого Вовчика до своїх батьків. Розділи-листи коротенькі, практично кожен розворот книги містить чорно-білі картинки-замальовки. Шрифт крупний, великий міжстроковий інтервал. Деякі розділи книжки написані скоріше не для дітей, а для їх батьків, заставляють дорослих задуматись над своїми діями щодо дитини. У книзі багато гумору

Антон попросив купити продовження серії, тому рекомендую.

Ще одна серія книжок Лицар-Дракон видавництва Ранок. Книжки випускаються в м’якій палітурці, їх було зручно носити із собою до школи.

Історія про напівхлопчика-напівдракона, який захотів навчатися у середньовічній лицарській школі, при цьому приховує своє уміння перетворюватись.  Книжки пов’язані між собою, варто розпочинати читання серії з першої книжки.

Як на мене, книжка розрахована все ж таки на хлопчиків, які полюблять «туалетний» гумор. У книзі доволі часто згадуються такі слова, як слиз, блювання, відрижка, пукання та гази огрів, собаче лайно і т.д. Спершу мене текст трохи шокував, але потім помітила, що раз посміявшись над написаним, Антон спокійно читав книжку далі, не звертаючи особливої уваги на такі слова. 

Шрифт крупний, міжстроковий інтервал великий, стилізовані чорно-білі ілюстрації на кожній сторінці. У кожній книзі є розділи-відступи, які описують те чи інше явище/предмет/істоту. До прикладу, які є різновиди драконів або як влаштована катапульта.

На сьогодні прочитано три книги з п’яти у серії. Чи будемо продовжувати читання? Думаю, що так. Хлопчики потребують читати й такі історії.

Серія книг, якою завершую даний огляд, Вівсяна банда видавництва Школа. Вівсяна банда – це серія кумедних історій про коней та поні, інших мешканців ферми. Найважче Антону далась перша книжка серії Вітер у гривці. Трошки затягнутим виявився опис переїзду жителів ферми у нову домівку. Коли ж почались пригоди на самій фермі, читання стало захопливим і цікавим.

Як на мене, книги із серії Вівсяна банда можна пропонувати маленьким читачам, які уже гарно опанували навик читання. Розділи книг досить довгі, далеко не кожен розворот ілюстровано. У книзі є герой Тоні, який розмовляє жахливим суржиком. Читання діалогів з ним не завжди легке для розуміння з першого разу:)

Але гумор та цікавий сюжет пригод кмітливих поні підштовхує Антона до читання усе нових та нових книг серії. І хоча на сьогоднішній день шкільне завдання прочитати 6 сторінок в день, у нас ця кількість доходить до 20-25, адже дуже хочеться дізнатись, що ж відбулося далі й далі, й далі…

 

А які книжки читають самостійно ваші діти-другокласники?

45 коментарів

  • Super_girl 9 березня 2019, 23:32

    У меня нет второклассника, но такой интересный обзор получился. Спасибо! Заказала на розетке только что книжку о волчонке, надеюсь моей 5-ти летке понравится

  • 3 коментарі
  • Super_girl 9 березня 2019, 23:53

    Спасибо большое

  • Vikamama 10 березня 2019, 15:03

    Ми Нестайко поччли читати в 4,5, Пригоди в лісовій школі, сину дуже сподобались, зараз читаємо Приодин в кукурудзі теж дуже цікаві і повчальні історії. З вашого огляду Пірати і про вовчика будуть слідуючими книгами які ми будемо читати.

  • Samhayne 10 березня 2019, 16:11

    Малому майже 6, з Нестайком і Піратами познайомились в 5. Досі в захваті, перечитуємо Нестайка вже втретє :). Однозначно рекомендую.
    Дякую за огляд про Вовчика. Пошукаю...

  • MarinaR 9 березня 2019, 23:39

    Спасибо за обзор, некоторые книги взяла на заметку для подрастающего поколения

  • Annna 10 березня 2019, 00:20

    А моему Вовчик не понравился.
    А пираты понравились.
    Сейчас читаем " Пригоди Нiколя"
    Расказы Сухомлинского.

  • mamaO 11 березня 2019, 21:12

    у нас тоже Вовчик не пошел

  • Malvina 10 березня 2019, 00:21

    дякую дуже!

  • murmusja 10 березня 2019, 00:42

    Спасибо за обзор. Мой второклассник "взахлеб" прочел вовчика. Сейчас читает " Дневник слабака".
    Почитаем последние две серии. Особенно мой оценит " туалетный юмор"

  • Julia2326 10 березня 2019, 07:51

    У мене уже третьокласник, нам Вовчик йшов туго, пірати на ура))а от вівсяну банду все ніяк не куплю))і до лицаря тепер придивляюся!!!))) Дякую за огляд!!!

  • Natallka 10 березня 2019, 08:38 1

    Мій третьокласник нещодавно прочитав "Гармидор у школі" Джеремі Стронга і всю серію(три книги) про собаку Срілку цього автора, на книжках написано читання для реготання, видавництво Старий Лев. " 36,6 котів" дві частини(туговато йшли). Хочу купити "Чарлі і шоколада фабрика" та"Мій пес на ім'я Мані".

  • 3 коментарі
  • Lorelea 10 березня 2019, 13:47

    Стронг класний. Моя 7-річка теж любить про Стрілку, але поки я їй вголос читаю. Якраз другу книгу завершуємо

  • Galina_G 11 березня 2019, 22:01 1

    "Чарлі і шоколадна фабрика" буде в 5 класі з літератури, тож ще встигнуть дітки прочитати і насолодитися твором :) Ця книжка від Абабигаламаги дуже легко читається, чудовий переклад!

  • Natallka 11 березня 2019, 22:17

    Скажіть, а хтось читав"Мандрівний замок Хаула" як пішло дитині?

  • Oksana_Kh 10 березня 2019, 08:42

    Дякую за огляд! Дуже-дуже цікаво))) А серію Лицар-дракон взагалі вперше бачу))

  • Kate_totosha 10 березня 2019, 12:54

    Мені здається, що це новинка від Ранка. Я раніше цих книжок не зустрічала, випадково усі три разом купила

  • Rosya 10 березня 2019, 09:06

    Дуже гарний огляд.мій 2 класник сам ніц не хоче читати.на жаль.Котів(36.6 котів) найбільше любить.але я маю читати.

  • Kate_totosha 10 березня 2019, 12:52

    36,6 котів дітям читала я, слухали із задоволенням. Але читати самостійно Антон не захотів їх

  • Lorelea 10 березня 2019, 13:49

    Коти і наші улюблені, років з 6-ти, мабуть уже разів 5 пеерчитали :). І продовження про котів-детективів :) А ще Вдовиченко Мишкові миші і Зірковий час Мишкових мишей. теж класні. Ще хочему купитиїї ж про Чорну курку

  • Rosya 10 березня 2019, 20:40

    Вони теж дуже класні.3ч котів має у травні вийти.

  • Tanyushik 10 березня 2019, 10:50

    У меня первоклассник(7лет) за неделю прочитал 4 книги Издательства" Ранок "Справа для Квятковського".Это впервые ему так понравились книги.)
    Еще читал Нестайко "Пригоди в лісовій школі",быстро и интересно читаются.

  • 2 коментарі
  • kilomandarin 10 березня 2019, 15:53

    Продавать не будете пригоди в Лісовій школі?

  • Kate_totosha 10 березня 2019, 19:19

    пока нет, у меня еще меньшая подростает :)

  • Tanyushik 10 березня 2019, 22:15

    А у меня младший)

  • Mama_Ollya 10 березня 2019, 12:54

    Спасибо за обзор. До второго класса еще есть время пополнить книжные запасы такими замечательными книжечками)

  • Kate_totosha 10 березня 2019, 12:57

    Оля, мне кажется, что принцессі будут читать совершенно другие книги:))) У Антона и Ани книжные вкусы совершенно разные. Сомневаюсь, что Ане пошел бы Рыцарь-Дракон. Ей фей подавай, всякие уси-пуси, розовые платья, принцев с охапками роз...

  • Mama_Ollya 10 березня 2019, 13:17

    Банда пиратов у нас есть одна книга, Рада любит. Вовчик, я думаю, тоже понравится. А рыцарь - дракон, мне понравилось, ты так интересно написала, что хочется прям все))

  • rooanna 10 березня 2019, 20:08

    Спасибо за обзор! Моему 8 через месяц 9, заканчивает 3 класс. Банда пиратов есть вся серия: первую книгу купили примерно год назад, ушла за 2 дня, вторая за день, дальше за пару часов. Очень понравилась книга 210 добрих справ. Сейчас читает первую книгу Зверодухи - идёт на ура, и нам с мужем тоже. Уже купили вторую. Чувствую скоро у нас будет вся серия. К рыцарю дракону давно присматриваюсь, тоже хочу. Это то, что сам читает. Я читаю "проклятье старой ведьмы", серия из 5 книг, тоже всем нравится. Ещё интересна серия "школа чарівних тварин" та "часодії" если кто уже читал, с удовольствием почитаю отзыв.

  • 6 коментарів
  • Vitaliya 15 квітня 2019, 18:11

    rooanna,а где аудио нашли ?

  • rooanna 16 квітня 2019, 12:44

    Audioknigi.club правда російською мовою

  • Vitaliya 16 квітня 2019, 13:34

    спасибо !

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу