Міфи для дітей

У дитинстві я любила грецьку міфологію. Пам'ятаю, у школі на уроках літератури залюбки читала міфи. А ще просто обожнювала серіали "Ксена - принцеса-воїн" і "Геркулес". А ви пам'ятаєте такі серіали? :)Тож, побачивши книгу "Міфи для дітей", і відзначивши, що її автор Ґжеґож Касдепке, - вже відомий нашій сім'ї по таких чудових книгах, як "Велика книга почуттів" і "Я не хочу бути принцесою", - я вже знала, що це буде щось особливе і надзвичайно цікаве. Тому без вагань придбала цю книгу.Загалом, вона мені дуже сподобалась. Міфи написані в трохи кумедному, легкому, зрозумілому для дітей стилі. І хоча моя донька ще не може її цілком зрозуміти, - бо книга розрахована на старших діток - молодшого і середнього шкільного віку, - але вона залюбки її слухає, як казочки. Тим більше, що в книзі багато цікавих кольорових ілюстрацій. Ну а сама я прочитала її також з задоволенням. Згадала міфи, про які вже знала, і навіть познайомилася з деякими новими, досі мені не відомими. Книга містить 20 найвідоміших грецьких міфів про богів (Зевса, Посейдона, Прометея, Аїда, Гермеса та інших), про хоробрих юнаків-героїв (Тесея, який здолав Мінотавра; Персея, що переміг Медузу Горгону; Беллерофонта, який убив страшну Химеру), про найвідоміших красунь ( Європу, Афродіту, Персифону, Психею) та про царів, які розгнівали богів і були за це покарані (Мідаса, Сізіфа, Тантала). Тому думаю, що ця книга буде цікавою не лише дітям, але і дорослим.Ще хочу зазначити, що ця книга, як і інші книги Ґжеґожа Касдепке, також несе в собі певний виховний посил. Для прикладу наведу кілька цитат:- "У заздрощах чи ревнощах немає нічого хорошого. Якщо ви колись заздрили через когось чи через щось, то добре знаєте, яке це недобре почуття. Заздрісна людина весь час сердита, похмура, не здатна ні на чому зосередитися, ніщо її не тішить."- "Батьків треба слухатися..."- "До невідомих тварин краще не наближатися, навіть якщо вони виглядають лагідними, мов ягнята."- "...йому теж було страшно. Бо герої також бояться. А героями вони стають, бо вміють цей страх подолати".- "Пліткувати дуже не гарно".

Саме за це я і люблю книги Ґжеґожа Касдепке. Бо вони завжди не тільки цікаві та кумедні, а ще і корисні з точки зору виховання.А тепер ще трішки фото :)

15 коментарів

  • HoAnna 6 березня 2019, 15:48 2

    Дякую за огляд! Було в мене відчуття, що хотіла ще якусь книгу купити і не могла згадати, яку... Це - вона!! Дякую, що нагадали :)

  • 4 коментаря
  • miros_ya 7 березня 2019, 19:41 2

    Це ж не до того, щоб Ви не писали ;)

  • ISvitla 8 березня 2019, 15:39 1

    Дякую :) Приємно, що комусь цікавий мій огляд :) Я тут на Кашалоті також багато книжечок собі пригледіла. Буду своїй доні купувати по можливості. Бо вона у мене читати любить. А оглядів дитячих книг не так вже і легко знайти. А тут дуже зручно. Майже на всі книги огляди є, і все в одному місці :)

  • Oksana_Kh 9 березня 2019, 09:11 1

    Згідна, що в Книжковому клубі найбільше оглядів))

  • bondarka 6 березня 2019, 16:11 2

    Хорошая книга. Сыну пока ещё рановато, а сама прочитала с удовольствием)

  • ISvitla 6 березня 2019, 16:56

    І я так само)) Донечці 4, 7, тож, їй ще ранувато. Хоча вона теж любить її слухати.
    А я сама її прочитала з задоволенням. Гарно написано, з гумором :)

  • bondarka 7 березня 2019, 18:49 2

    Да, мне тоже юмор понравился)

  • ZhukiBooki 6 березня 2019, 20:49 2

    ооо, це дуже класна книжка! я ще ніколи не читала про грецьку міфологію такого цікавого і смішного.... ну і завдяки цьому є більше шансів запамятати всіх богів :) ілюстрації, як на мене, дуже стильні!

  • ISvitla 6 березня 2019, 22:59 3

    Так, згодна з Вами :)

  • miros_ya 7 березня 2019, 00:31 2

    Три тижні хотіла зробити огляд, але, як часто буває, замість цього сиджу і подумки закликаю Космос, щоб це зробив хтось інший, а мені лише залишилося сказати: О! І ми читали - класна! :)))

  • ISvitla 7 березня 2019, 17:38 1

    :D

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу