Прекрасна Панама...

Є книжки, не тільки перевірені часом (а "Панамі" вже 40 років), а також перевірені дітьми (власними дітьми). І хоча в нас вдома багато дитячих книжок, але тих, які ми читаємо дуже часто - не так і багато, насправді. Мої малі оцінили ці вже класичні історії про Ведмедик і Тигрика. В молодшого (4 р.) улюблена про лікарню, у старшого (5,5 р.) - про день народження. І читати свою улюблену історію про Свинку мені нечасто доводиться. А загалом історій 6. 

І це історії, які хоча й пафосно і стереотипно, але цілковито заслужено і справделиво я назву добрими. І ще трішки смішними. І ще трішки пригодницькими. Ну бо що за дитяча книжка без гумору, без доброти і без екшну? Написані вони простою мовою: без довгих закручених речень, премудрих складних словечок та зворотів. Тут якісний гумор, хороші динамічні ілюстрації. Тут цікавий дітям розвиток подій, діалоги тощо.

А ще Янош розвиває дуже важливі теми: про "країну мрій", про дружбу і допомогу, про лінивих і корисливих "друзів"; про допомогу у важку хвору хвилину і про танці-шманці на вечірці (у горі і радості); про пошуки скарбів і щастя, про рідний дім.

І жодних повчань. Жодних настанов і порад. Лише цікаві історії, які самі промовлять до тих, до кого треба. І я переконана, що дітям треба читати класні книжки! Особливо, коли класною книжкою є світова класика.

Отже, книжку вже протестовано на моїх малих - і то не раз - і то дуже успішно! Здається, деякі фрагменти я вже цитувати можу посеред ночі :) 

Книжка тут: https://urbino.com.ua/p688969645-tsya-chudova-panama.html 

6 коментарів

  • Silva 5 березня 2019, 14:21 1

    Дуже вдячна за огляд. Може підкажете, на Яків ще книжки звернути увагу в цьому видавництві?

  • ZhukiBooki 6 березня 2019, 10:53 1

    Якщо для дітей, то їхній віммельбух про динозаврів чудовий - мої малі динофанати і в нас практично всі динокниги укр.видавництв є. І саме урбінівську ми читаємо найчастіше (без перебільшень), я навіть сама не очікувала такого.
    Ще класний віммельбух про котів є - із завданнями. Десь на 4+ Аналогічої книжки для малих кошатників я не зустрічала наразі.
    І ще одна, моє відкриття року - про шкарпетки. 10 історій про праву або ліву розпаровану шкарпетку, які зникають і стають... політиками, моделями, допомагають, рятують.... В Польщі вона дуже популярна і має ще дві наступні книги яко продовження. Це моя книга-любов :)

  • Rosya 5 березня 2019, 17:44 2

    Яка чудова.

  • ZhukiBooki 6 березня 2019, 10:55 1

    І зміст там такий класний. Дітей їхній пригоди чимось чіпляють, а дорослі (яким доведеться читати ті історії не раз) оцінять глибину. Принаймні я оцінила - наприклад, про пошук найкращого місця на землі, яке виявилося рідним домом, але щоб це зрозуміти, героям довелося багацько помандрувати в пошуках щастя... Так просто, і так глибоко....

  • Коментар видалено

  • Agness 6 березня 2019, 19:41

    Чи є у видавництва безкоштовна доставка?

  • ZhukiBooki 6 березня 2019, 20:43

    на жаль, не має. Хіба самовивіз, якщо Ви у Львові...

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу