Велика книга почуттів

"Велика книга почуттів" Гжегожа Касдепке - це весела, позитивна, місцями смішна книга з чудовими ілюстраціями. Але найголовніше, вона дуже важлива і корисна для емоційного виховання дитини. В ній дуже вдало і зрозуміло на прикладі групи дітей з дитячого садочка та їхньої взаємодії між собою пояснюються основні емоції, почуття і моральні цінності. Це допомагає дитині ідентифікувати власні емоції і почуття. В кінці кожного розділу є корисні поради для дітей і для батьків.А ще тут просто і невимушено, а головне, правдиво дається відповідь на дитяче запитання, яке лякає більшість батьків, - звідки беруться діти.Від нас з донечкою 10 з 10 цій книзі за чудові ілюстрації, цікаві історії і виховний момент.

 

 

11 коментарів

  • Helen_2017 6 лютого 2019, 16:41 2

    Все диалюся на неї і не розумію чи треба вона нам) на який вік розрахована на вашу думку?

  • ISvitla 6 лютого 2019, 18:58 1

    У книзі йде мова про діток старшої групи садочка. Тож, вона підходить діткам від 4-5 років. Моїй доні зараз 4,6, їй цікаво.

  • Yuliya1806 6 лютого 2019, 17:32 1

    На який вік?

  • ISvitla 6 лютого 2019, 18:59 1

    Думаю, від 4-5 років

  • Bozhena71 6 лютого 2019, 20:10 1

    Чудова :) Смішна й мудра книжка. Для батьків і для діток. Моя племінниця від неї фанатіє. Еххх, нам би таку книжку 10 років тому, коли син був відновідного віку. Тепер от думаю, наскільки легше було б пояснювати йому, звідки беруться діти...

  • babyzone 6 лютого 2019, 23:20

    Нашла интересную информацию, возможно кому-то будет интересно.
    https://sexinforia.com/knigi-pro-eto-ot-2-do-18/
    Книги про ЭТО: что читать детям от 2 до 18 лет

  • bondarka 7 лютого 2019, 14:51

    А у нас книга пока не пошла. Сыну 7 лет. И мне не очень интересно было читать, не понравилось слово "баба" применительно к женщинам. Напрягло. Прочитали несколько листов и отложили. А вот Мифы в изложении Касдепке мне очень понравились. Интересно и с юмором написаны. Сыну ещё не читала, а сама удовольствие получила).

  • 1 коментар
  • Bozhena71 9 лютого 2019, 20:43 1

    А де там баба про жінку? Якщо на самому початку ("для бабів"), то це зневажливо, і хлопчика відразу дівчинка й виправляє. Це нормальний прийом якраз. До речі, я знаю, що цю книжку рекомендує чимало дитячих психологів, а ще є дитячі театри, які спеціально за цією книжкою розігрували сценки.

  • bondarka 9 лютого 2019, 22:49 1

    Вот именно там) В начале) Не знаю, вот как-то не пошла и всё. Попробуем ещё раз)

  • Bozhena71 10 лютого 2019, 12:28

    Я думаю, що це навпаки слід розглядати в ключі розвінчування стереотипів. А в дитячих вустах така "доросла" категоричність виглядає дуже комічно, саме цього й хотів домогтися автор, тобто комічного ефекту. Це в жодному випадку не можна сприймати серйозно. І справді буває так, що якась книжка "не йде". Краще відкласти й повернутися до неї через якийсь час. Можна спробувати так: так є про багато дуже різних почуттів. Наприклад, дитина відчуває, що їй сумно - можна прочитати про сум. Або заздрить комусь через якусь річ (і це нормально!) - прочитати про заздрість. Обговорити, переглянути поради для дітей і батьків (вони в кінці кожної історії). Можна вигадувати продовження історій або описувати ті почуття, яких немає в книжці. Власне, вона дуже сприяє спілкуванню, а не просто читанню без роздумів.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу