Трохи маминого читання (2)

І знову я хочу трохи написати про своє доросло-дитяче читання. Цього місяця воно достатньо збільшилось порівнюючи з більшою частиною часу) Отже в порядку черги:

Враження про оповідання По я писала раніше. Свіжим дорослим поглядом пепечитала Три мушкетера. Цікавість від прочитання роману не зменшилась, але погляд на деякі дії героїв трохи змінився. В юності я пропускала повз себе певні моменти, для мене книга була повна романтики і справжньої чесної дружби. Тепер же помітила і деякі прояви користі. Д'Артаньян сприймав мушкетерів не лише як друзів, але і як спосіб досягнути своїх честолюбних задумів. Атос відносився до нього як до сина, але під час пошуку грошей на екіпіруваня говорив, що буде чекати, коли час змусить Д'Артаньяна продати перстень королеви, знаючи як той дорожив подарунком. Цитати вже не буду відшукувати) Але в більшості книга залишилась для мене такою ж, як я її пам'ятала.

...

Улліс Мур. Двері у міжчасся. Крамниця забутих мап.

Дуже цікава пригодницько-фантастична серія. Таємниці, пригоди, мапи і загадки. Головні герої підлітки. Купуючи ці книги, я розраховувала лише на чотири книги в серії, але...їх 12-13!!! Навіть друкуючи по 2 томи щороку, вид-во АССА буде дуже довго це робити(( Трохи розчарували через це відкриті кінцівки книг.

...

Мария Крюгер. Голубая бусинка.

Очень динамичная, волшебная сказка о дружбе, помощи и ценности желаний. Обратила внимание на нее после замечательного обзора в нашем КК. Жаль, что в моем сборнике нет продолжения истории.

Иллюстрации только в начале глав.

А вот и злая колдунья

...

Фото з інтернету, читала в електронному форматі, дісталася безкоштовно від вид-ва під час однієї з акцій.

Дуже зворушлива історія життя дітей з особливими потребами. Історія, повна правдивих і тяжких до сприймання подробиць. Такі книги треба читати

...

Звездные приключения Нуми и Ники. Тоже читала в электронном виде. Скачала сразу же после обзора Марианны. 

Читая сейчас ее впервые, книга не вызвала полного восторга. Немного наивная и в то же время поднимающая важные вопросы. Нет большой динамичности сюжета,  много описаний взаимоотношений героев. Прочла с интересом первую часть и начала вторую.

...

Олесь Бердник. Стріла часу.

Книга з дитинства. Згадала про неї теж під час останнього букмобу. 

Нажаль, стан книги дуже поганий і таким і був, скільки я пам'ятаю.

Книга розповідає про долю звичайного хлопчика Василька, який виріс на батьківських книгах, що породжують в ньому світ фантастичних ідей і мрій. Через багато років Василь разом з професором астрономії бачать дивовижний космічний корабель та вирушають на ньому у подорож. Вони повернуться додому лише через чверть століття і будуть створювати космічний корабель "Стріла часу", щоб перемогти Час і Простір... 

Книга про любов до Батьківщини, до своєї справи, про кохання і сім'ю, про трагічні долі.

...

Астрід Ліндгрен Мадікен

Знаючи письменницю лише за книгами про Малюка та Карлсона мені дуже захотілося познайомитися і з іншими її творами. Не дарма. В цій книзі стиль зовсім інший. Цікава, але не викликала в мене великих почуттів. Є моменти пов'язані з релігією, є пустощі та повчальні події... Багато чого дитині треба буде пояснювати: слова, певні події. Книгу не дочитала, не встигла та й іде важкувато.

Дякую за увагу!

40 коментарів

  • de_la_Fere 29 січня 2019, 18:14

    Огоооо ты начитала!

  • 6 коментарів
  • valusenka 29 січня 2019, 21:17

    Закажешь ещё, не раритет ведь :wink:

  • de_la_Fere 29 січня 2019, 21:39 1

    Не раритет... так Гордеева хочется - что нет. Лучше бы я не знала. Я спецом не гуглила ,что бы и не знать...и убеждала себя , что мне он как - то не очень нравиться :joy:,но. Цундоку оно такое :cry:

  • valusenka 30 січня 2019, 07:01

    Гордеев это, конечно мечта... Я гуглила. Но точно не смогу выложить за него 8,5 тысяч рублей :disappointed_relieved: а с учётом того, что такие редкости днем с огнем не найдешь, в наличии чаще всего оказываются отсутствующими

  • eellinnaa 29 січня 2019, 19:36

    Валечка, вот это скорость! Я две книги еле прочитала, но у меня уважительная причина - аврал на работе((
    И тоже начала Три мушкетёра, но далеко не продвинулась, томище от Нигмы таскать на работу неудобно))

  • 4 коментаря
  • valusenka 29 січня 2019, 21:15

    Элин, а что за Хмель?

  • valusenka 29 січня 2019, 21:17

    Разок потаскать Нигму можно, но постоянно точно нет. Разве что есть желание накачать мышцы ими место гантелей :wink::joy:

  • eellinnaa 29 січня 2019, 21:39

    Хмель - это первая часть трилогии Черкасова, длиннющая книжища про староверов, тайгу - все, как я люблю))

  • miros_ya 30 січня 2019, 10:44

    Помітила, що книги, які ЩЕ не підходили моїм дітям за віком, мені не дуже подобались (теж читала сама спочатку). Не виходило абстрагуватися і все аналізувалось через призму віку саме моєї дитини, саме у цей час.
    А от, коли вони ВЖЕ доростали до розуміння того, про що в книгах йдеться і пояснення вималаги ліше деякі слова, а не цілі події - зовсім, ЗОВСІМ інша справа!

  • 1 коментар
  • miros_ya 30 січня 2019, 11:24

    Знаю, Мадікен дуже-дуже подобається не одній дівчинці 6-7 років. Ми ще не знайомі з цим твором, від себе нічого не скажу

  • de_la_Fere 30 січня 2019, 11:46 1

    Согласна с Мирославой на 100%! А меня так же. Поэтому я не люблю читать Мишины без него теперь вообще. Жду пока дорастем . Многое мне понравилось в разы больше ,когда это начало нравиться и ему.

  • valusenka 30 січня 2019, 18:44

    Значит буду доростать вместе с Верой :blush:

  • bondarka 30 січня 2019, 12:57 1

    А мне Мадикен очень понравилась, прочитала с удовольствием. Напомнила книги Вестли про Аврору и Гюро. А сын, наверное, вообще их читать не будет. Не интересно ему. Тем более про девочек) Поэтому покупала в первую очередь для себя. Люблю и Линдгрен и Вестли очень).
    А "Голубую бусинку" читала такую в детстве. Почему-то история не отложилась в памяти, помню только обложку. Надо перечитать)

  • 5 коментарів
  • bondarka 30 січня 2019, 22:33

    Я ещё читала "Ваши письма я храню под матрасом", переписка Линдгрен с девочкой-подростком. Тоже интересно было узнать её немного поближе.

  • valusenka 30 січня 2019, 22:34

    Спасибо! Посмотрю обязательно.

  • Bozhena71 31 січня 2019, 16:51

    Чудовий фільм "Бути Астрід Ліндгрен"! Недавно передивилися родиною. Дуже сподобався!

  • Katyusha_Zayets 30 січня 2019, 17:09

    Спасибо за обзор)))) я люблю фантастику и вы меня заинтересовали Улисом Муром))
    Нашла где скачать все 13 книг) только на русском языке, к сожалению ( читать я больше люблю на украинском)))
    http://flibusta.is/a/76353

  • valusenka 30 січня 2019, 18:38

    Пожалуйста! Меня саму не так давно им тут заинтересовали) Спасибо за ссылку! Попробую почитать на русском, хоть переводы отличаются в деталях

  • Profesora 31 січня 2019, 19:16

    Дякую, Валюшо, що поділились. Гарне таке читання. Деякі книг взяла в свій список найближчого прочитання:grinning:

  • 2 коментаря
  • valusenka 31 січня 2019, 19:53

    Будь ласка
    Мур. Підліткова етективно-фантастична серія. Родина з близнюкам хлопчиком і дівчинкою переїжджають до невеликого містечка. Купили віллу на краю скелі. Попередній власник Улліс Мур) заповів, щоб її продали лише родині з дітьми. Одного дня батьки поїхали назад, щоб остаточно перевести всі речі. А діти обстежували дім зі своїм другом і знайшли словник забутих мов, зашифроване послання та таємничі двері...

  • Profesora 31 січня 2019, 20:05

    Оооо, це таки моє, містичний детектив. Дякую Валюшо превеличезне.

  • valusenka 31 січня 2019, 20:10

    Будь ласка! Ось тут Ірина викладала побільше розворотів
    https://kashalot.com/club/post-18349593/
    Я після її огляду і випросила собі книжки на подарунок :)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу