Велика ілюстрована книга казок від Абаби

Або книжка-гра знайди помилку на малюнку. 

Дуже хотіла цю збірку в домашню бібліотеку, тому й не дивно, що молодший син серед подарунків на День народження отримав і її) Було це ще місяць тому, то ж ми почитали, пораздивлялись, тепер і відгук можемо писати. 

Зміст цікавий, ілюстрації гірні ...тільки якісь постійні не співпадіння малюнків і тексту, спочатку це розчаровувало, а потім стало приводом для гри. Пограєте разом з нами? Я покажу текст і малюнок, а ви шукайте) 

Гра 1 до казки:текст-малюнок

В "Як кошеня з хвостиком посварилося" любимо вигадувати хто ще в травичці заховавсяБезконечна казочка - хіт, вивчили на пам'ятьМаленький відступ. Всі сини любили віршики-нескінченники. Я колись робила листівку з мухою (ідея не моя, пошукаю посилання на автора, потім додам сюди). 

Повертаюсь до книги. Песик та його місячні друзі. Тут в мене особиста неприязнь до люльки. Ну навіщо собаці курити? З іншого боку була можливість провести незаплановану бесіду про шкідливі звички. Гусенятко. Тривожна оповідка. Дитині не вистачило гарної кінцівки, прийшлось придумувати на ходу, як гусеня з татусем долали нові перешкоди й нарешті добралися до матусі з братиками-сестричками. Велика гра 2. Жирафчик і пандочка. 

Текст-малюнок 

Багато тексту - малюнок

Можливо дитина й не знає, що яруси в театрі рахуються знизу в гору, але поняття "над, під" добре розуміє, тому малюнок визвав багато питань (особливо про восьминога)))) 

Гарний малюнок з крокодилом, важка праця лікарів) 

Текст-малюнокДа, історії явно хронологічно переплутані, бо спочатку Жирафчик і Пандочка йдуть у басейн (стр.50), а потім їдуть на море й знайомляться з Тюленем. 

Якщо хтось не зрозумів яка помилка була в басейні, даю фотопідказку. 

Це морж Це тюлень Мандруємо книгою далі. 

Гра 3. Текст-малюнокПропоную уважно подивитися на дерево з різних ракурсів. Гарний светрик зі спагетті)  Історія одного поросятка - це такий собі бойовик, з неочікуваним закінченням (сміялися довго) Вставочки з "Повітряних рибок" якісь не яскраві, мені постійно в них розміру недостає і додаткових малюнків) Телефон додає насиченостіА це в порівнянні з оригінальною книжкою. Чому улюблену Варварку прибрали? Їжачок та соловейко не зайшли. Довести, що їжачок, соловейко - це хлопчики так і не вийшло. "Мама, я ж бачу, що вони в платтячках, ще й на підборах! " І улюблений Бузковий Вовк. Ми і собі сніговими скульпторами попрацювалиІ щоб не створювати окрему тему покажу помилку з гарнющої книжки Сашка Дереманського "Казки дракона Омелька" 

Текст-малюнок. Навіщо пінгвінів малювати? 

Додаю огляди Великої книги казок інших членів КК:

Тут, а ще тут, і сюди сходіть) 

20 коментарів

  • le313 21 січня 2019, 13:16 1

    Але ж ви педантичні!!!! Гарно, що так на рівному місці організували стільки веселих забав. Так, справді, малесеньким дітям важливо, щоби читане відповідало намальованому.
    Дякую за огляд.

  • Marys 21 січня 2019, 13:43 1

    Ми звикли роздивлятися й обговорювати малюнки)
    Будь ласка

  • Oksana_Kh 21 січня 2019, 13:22 1

    Так, такі невідповідності присутні, теж помітиоа.
    В окремій книзі "Жирафчик і Пандочка" історії хронологічно правильно розміщені) Там ще й невідповідність на мвлюнку, де крокодил лікує Жирафчика - в тексті вказано, що Крокодилові довелось ставити на стіл крісло, а на крісло ще й стільчик. На малюнку пірвміда менша))

  • Marys 21 січня 2019, 13:48

    Так, крісло ми відмічали, але я про нього вже й забула)))
    100% пам'ятаю щось ще знаходили, але де, що???

  • Oksana_Kh 21 січня 2019, 13:53

    Книжка мені і синові дуже сподобалась, навіть з цими погрішностями

  • Agness 21 січня 2019, 15:28

    Ох ,ця ілюстрація" дівчинка,сова і вовк" я просто :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:, шкода що немає окремою книгою,а то більшість казок в нас є окремими книгами))

  • Agness 21 січня 2019, 15:35 1

    Доречі,щодо ілюстрацій " жирафчик і пандочка" у нас постійні питання:" де восминіг? А чому тут ненамалювали котів?( про серіал, який дивляться жираф і пандочка) ну тобто про те що в тексті, я так собі підозрюю,що нам ще рано її читати)))

  • Marys 21 січня 2019, 17:17

    Дівчинка з Вовком гарно ілюстрована, дійсно шкода, що не випускають окремо.
    Ми вийшли з ситуації створивши гру)

  • nastojashaja 21 січня 2019, 15:34

    Який цікавий огляд розбір! Маємо Велику ілюстровану книгу казок від Абаби. Проте, ще не читали. Тепер коли будемо читати зверну увагу)

  • Marys 21 січня 2019, 17:19

    Будь ласка, перетворіть помилки в гру, так набагато цікавіше)

  • mADAM_Elvira 21 січня 2019, 15:41

    книжка очень классная. но, история про поросенка мне не нравится... 2 раза ее читали и больше не хочу.
    на счет не соответствий иллюстраций и текста. как меня это раздражает! сплошь и рядом перепутаны цвета, животные и куча всего. такое впечатление, что либо иллюстратор текст не читает, либо переводчики не компетентны!

  • Marys 21 січня 2019, 17:32 1

    Ми перший раз читали про порося, я була в шоці, як там всі порізані та вбиті, а закінчення вдало повернуло все на свої місця.
    Про плутанину в цій книзі, то це ілюстратори)
    З іншого боку в гру "знайди помилки" підключились й старші сини, тому з роздратування ми перейшли до квест-знахідок)

  • Profesora 21 січня 2019, 19:20

    Дякую за огляд! От якось і перехотілось мати цю книгу, знаю, що буду кожен раз роздратовуватись, читаючи, люблю, щоб все було доречно. А за такі гроші, як вона коштує..задорогуватий квест:joy:

  • Marys 23 січня 2019, 09:59

    Я радію, що купила по знижці на Чорну п'ятницю)

  • Kosmonatka 21 січня 2019, 21:32 2

    Ми колись читали книгу (чи журнал, давно то було), де деталі ілюстрації не співпадають з текстом, син чудувався, поки не дійшли кінця. А там... запитання, чи помітили діти неточності)). З тих пір подібні моменти - автоматична гра. Діти досі вважають, що це спецом.

  • Marys 23 січня 2019, 10:03

    Такі каверзи пам'ятаю, ще зі своїх дитячих журналів)))
    Ми зараз Каріка і Валю читаємо, там постійно на малюнках дурня з одежею, спасає велика кількість тексту...

  • kreminska 21 січня 2019, 23:42

    Як давно ви не писали))) ми вже зачекалися) дуже люблю ваші огляди))) такі інтелектуальні:smile: з відгоком-рецензією і завданням для роботи мозку)))
    А взагалі, цікаве питання, чому ілюстрації не є точною копією подій?)) Може, це авторське розуміння/сприймання/трактування? Ну і недбальство теж))))

  • Marys 23 січня 2019, 10:08

    Було багато роботи, а потім грип усю родину звалив( Як полегшало, так і повернулась) :grin:
    А про ілюстрації суджу по собі, іноді малюнок ніяк в текст не вкладається, а іноді так гарно намалював, що й забув про обов'язкові деталі) Ну і недбальство теж)))

  • kreminska 21 січня 2019, 23:45

    Ха-ха))) навіщо пінгвінів малювати??? Та це ж тобі ТРИЗ)))) як могли опинитися пінгвіни недалеко від Північного полюсу:sweat_smile::joy::joy:

  • Marys 23 січня 2019, 10:09

    Насправді, багато хто просто не знає де живуть пінгвіни. Є мороз і сніг, то й пінгвіни виживуть :joy::joy::joy:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу