Читацький щоденник Роберта. Січень...ч1

В новому році дала собі слово, що мушу знаходити час, щоб щодня хоча б по 30хв читати Роберту. Навіть завела трекер звичок, щоб не відлинювати від цього.  Тому читання у нас йде повним ходом..  

Книжки, які читати, я вибираю сама. Вибираю по принципу новизни (ті, які у нас з'явились не так давно). Роберт зазвичай не проти мого вибору. Але тут є 2 сторони медалі. Одні книги я читаю і бачу, що він слухає, а є і такі, що звучать для нього просто як фон. Хоча через 2-3-4 дні картина може змінитись і я помічаю, що він входить у смак. 

Але так, щоб Роберт сів біля мене і уважно слухав, то такого нема. Він весь час паралельно книзі, щось робить. Або грається, щось складає, дивиться у вікно, або ж бере і собі книгу і розглядає її, але при цьому слухає і те, що я читаю. У нас є трохи проблема з концентрацією уваги на чомусь одному :joy: 

А після того, як я дочитую книгу (або главу, якщо це товста книга), то він забирає в мене книгу і далі сам переглядає її.

Деякі із цих книг ми прочитали повністю, інші - в процесі читання..

1. "24 зимние истории" вид. Вилли Винки 

В процесі читання.. Невеличкі зимові, затишні історії, не пов'язані між собою. Мені дуже подобається саме такий формат читання. В мене язик не встигає заплітатись від довгого і безперервного читання :joy: якраз дочитали одну історію і перейшли до наступної книги.

Історії як казкові, так і майже життєві :relieved: (про оленя) добрі, зворушливі і ніжні . Малюнки ну дуууже пасують під ці історіїї, вони трохи мінімалістичні як на мене, але дуже доречні і такі спокійні і ніжні!

2. "Лесные истории" вид. Иванушка

Книга трішки бу, є дрібні написи на обгортці і всередині, але то майже не помітно. Купувала її за немалі гроші і якщо чесно, перше враження було таке, що не варта вона 400грн. Але з часом я змінила свою думку.

Купувала її по стадному інстинкту :joy: раритет, багато хто шукає і хоче її і тут раптом: "Ось вона!" А ще в останньому екземплярі, ну вот можна хіба утриматись, щоб не взяти? Звісно, що ні :joy: Хоча я ніколи не клала собі мету її знайти чи купити, сама прийшла в руки :grin: ні, ну тут трохи перегнула палку, не сама прийшла, а з допомогою наших книжкових фей, які в шукалуці діляться знахідками.

Почавши читати її, не було одразу відчуття "Вау". Але з кожною новою главою я закохувалась у книгу! Вона неймовірно тепла, затишна і пронизує до кісток. Тут нема екшену і якихось фішок, тут лише доброта і спокій і насолода! 

Мені дуже подобається філософія книги, все просто і зрозуміло для дитини і дорослим нагадує, що іноді варто призупинитись і поглянути на речі під іншим кутом, згадати, що насправді важливо..

Історії послідовні.  Про 2 борсуків Базіля та Дейві і кротика Віллі, які переїхали у нове житло. Про їх будні і невеличкі пригоди, про знайомство з мешканцями лісу і про стосунки між ними. 

Ну і звісно особливої уваги вартують ілюстрації Еріка Кінкейда. Вони абсолютно гармонійно доповнюють історії! Вони ідеальні! Стільки ніжності і турботи я в них бачу:heart_eyes:

Цю книгу Роберт першого разу взагалі не сприйняв, коли я почала читати, видирав книгу у мене з рук :joy: але я наполягла. А на другий день він вже книгу не забирав, хоча і ще не надавав великої уваги їй. Але десь на 4 день сам приніс книгу  у руки і просив читати.  Ось так буває! :laughing:

Читаючи її я чесно признаюсь, трохи ламаю собі язик. Є словечки, які не даються мені легко, хоч ніколи не вважала, що російська мова мені тяжко дається у вимові :joy: але тут іноді стикаюсь з такою проблемою :joy: 

3. "Всё о Дедморозовке" вид. Перо

Книгу показувала раніше, зараз кілька фото додам, щоб нагадати. 

Книга в процесі читання.. саме вона щось йде нам ну дуууже довго, хоча і читати є багацько - 336стр.

Новорічні, цікаві, шкодні історії про життя у с. Дідморозовка. Роберт одразу полюбив цю книгу навіть не стільки діда Мороза, скільки сніговиків :joy: її він любить і слухати і переглядати сам. 

Одним словом, ця книга - класика жанру! Можливо особисто для мене "трішки" вона проросійська:no_mouth::zipper_mouth: і хоча ми читаємо багато книг на російській мові і тут проблем нема, але саме ця книга дуже нагадує про "братній" народ. Нічого поганого цим сказати не хочу, просто у мене такі якісь асоціації.. 

4. "Дивовижні історії для хлопчиків" вид. Країна Мрій

Цю книгу нам подарували на ДН Еріку. Читаю звичайно Роберту, бо Еріку цікаві геть інші книги :laughing:

Гарна збірка оповідей для бешкетників. Тут ми зустрічаємо і піратів, і роботів, розбійників та інших персонажів. В книзі малюнки різних ілюстраторів і це напевно як родзинка цих книг, є в цьому щось особливе... 

Роберт просто слухає, але поки великого інтересу нема. Розповіді невеличкі, швидко читаються і добряче проілюстровані. Довго не зависаємо над ним, раз два і готово :laughing: і до наступної книги..

5. "Вовчик-колядник" вид. Братське

Із цієї книгою ціла історія :joy: більше року я знаходилась у пошуках цієї книги. І ось, нарешті знайшла, а коли отримала її, трішки розчарувалась. Я маю погану звичку- не звертати увагу на формат книги, обкладинку. Чомусь була переконана, що вона в твердій палітурці. А тут м'яка виявилась і така вся малюсінька книжулька, що якось сумно стало, що так довго її шукала і хотіла. А ще й історія ну дуууже коротенька і дитяча. При всьому тому, що Роберт для мене ще маленька дитина в свої 5р, але він її точно переріс. Та і він сам взагалі не проявив жодного інтересу до книги... Але таке буває...

Розповідь про мале вовчаня, який був добрим і хотів піти поколядувати. По дорозі він зустрів хлопчика, переодягненого у вовчика і вони разом пішли колядувати. 

Малюнки милі, трішки кумедні для мене, але книжечка на 2хв буквально 

6. "Анжелина - звезда шоу" вид. Махаон

Моя величезна подяка Натусі (Космонатці) за допомогу у придбанні цих книг :blush: яку я нахабно напрягла, щоб вона зайнялася доставкою їх до мене :laughing: дякую тобі дуже предуже, що допомогла у поповнення колекції! 

Зараз мені не вистачає лише 1 книги "Анжелина во дворце", якщо хтось може допомогти у пошуках, буду дуже вдячна! :blush:

Любимо ми цих мишенят і читаємо часто!

Але якщо говорити про самі ці розповіді, то саме ця книга тріііішечки розчарувала :no_mouth:

В першій історії ми можемо побачити певну заздрість Анжеліни по відношенню до малого кузена Генрі, який отримав роль у спектаклі і всі з ним носились. І хоча в кінці Анжеліна допомагає йому згадати слова і робить гарний вчинок, але протягом розповіді мені не сподобалось її відношення.

В другій історії не сподобалось знову ж таки її відношення до цього ж Генрі, але вже при інших обставинах. Коли Анжеліну попросили піти разом із Генрі на ярмарку, і вона всім видом демонструвала, як він її нервує і заважаж їй. Так, знову ж таки в кінці прийшло розуміння і цінність маленького кузена, коли вона ледь не загубила його на ярмарку і після цього вона до нього подобріла. Але мене ці ситуації трішки напружили.. 

Ілюстрації як і завжди на висоті! 

7. "Двенадцать подарков для Санта-Клауса" вид. Речь

Найгарніші книги Куннаса для мене саме новорічні! Вони неймовірно казково чарівні! Дуже атмосферні і яскраві. Новий рік у мене найкраще асоціюється з цими книгами, бо саме ця насиченість і море деталей і створюють для мене цю незабутню передноворічну атмосферу!

Закидайте мене тапками, але от текст самий звичайнісінький. Не розумію чому, але читати цю книгу мені трохи нудно, я весь час позіхаю :laughing:  от такий у мене дисонанс з книгою :joy:

Для мене ця книга самодостатня малюнками..

І знову ж таки, дивитись її Роберт любить, а от слухати- не дуже..:joy:

 

 

22 коментаря

  • Profesora 20 січня 2019, 19:32

    Ох та ах! Оце таку я Вас, Наталочко, обожнюю! Все чітко, з враженнями, зі смислами, я отримала неймовірну насолоду, читаючи Вас! Все настільки зрозуміло, тепер чітко знаю, що саме хочу, а що-ні, Вам би займатися продажем чого -небудь, от реально все продасте клієнтам:grin: Лісові історії Ви мені продали:joy: вже їх хочу, до цього, от реально, не розуміла бажання всіх їх мати, після Ваших слів..мабуть таки треба:joy: про стадний інстинкт, в точку:joy: також дуже хотіла Вовчика - Колядника, але тепер не хочу, і Куннас для мене також символ Нового року, абсолютне свято. Дякую за насолоду Вас читати, дуже не вистачає саме таких Ваших роздумів. До сих пір ходжу під враженням про Вашу зиму, що Ви писали для конкурсу Сезони.

  • natasha_kb 21 січня 2019, 00:18

    Дякую дуже за теплі слова!
    Зазвичай огляди у мене на швидку руку і ті, лише показати фото. А такий огляд забирає 1000% часу і я точно часто не зможу стільки писати :joy:
    Хоча 1р в місяць напевно можу))
    "Продати будьщо" кажете? А це вже знак свише..:smirk::joy: тут мені написали про смм і я задумалась і ваші слова, про вміння продати :joy: ну от як це назвеш? Мабуть треба дєрзать :joy: люблю думати, що життя посилає нам знаки і треба навчитись їх бачити, або я їх бачу там де їх нема, тому що перебуваю у певному емоційному стані і інтерпретую так, як мені того хочеться :joy:

  • de_la_Fere 20 січня 2019, 22:17

    Эээй ,Натусик! А дальше ?!! Я только зачиталась, а тут.... Не все впечатления ,не все книги!!!! Ты хоть понимаешь ,что твои шикарнючие обзоры ,кому - то услада для глаз :kissing_heart:!

  • de_la_Fere 20 січня 2019, 22:19

    Огромная стопочка ,совсем не маленьких книг! Огромная куча интереснейшего чтения!Моё почтение и восхищение!

  • natasha_kb 21 січня 2019, 00:21

    Есть уже и дальше :joy::joy::joy:
    Весь день убила на этот дневник :joy: а оно мне нада? :joy::joy:
    Чтения сейчас много и я этому несказанно рада! Вырабатываю привычку и помимо детского чтения и взрослого, еще с десяток других :joy: короче нахожу себе работу :joy:

  • miros_ya 21 січня 2019, 07:44 1

    Вклоняюся і перед тобою! Дякую, що знаходите час на такі огляди!
    Щодо Анжеліни: ти сама розумієш, думаю, що це ті емоції, які ВСІ ми часом відчуваємо (і малі, і дорослі). Гнів, заздрість, роздратування існують в нас на рівні з любов’ю, добротою, турботою тощо. Дитина має знати та не соромитися своїх почуттів, вміти їх визначити, якщо треба, поділитися з кимось і розібратися, що з ними робити. І от улюблені герої в цьому допоможуть :)

  • 1 коментар
  • natasha_kb 21 січня 2019, 12:53

    Дякую!
    Щодо Анжеліни, я все це розумію, різні емоції і пояснення, але в цих історіях не було робити над помилками і хорошого усвідомлення, що треба бути добрішою. Тут вона загубила кузена і злякалась і тому змінила гнів на милість, ну вот якось для мене ці ситуації недопрацьовані по тексту. Не самий приємний післясмак залишився. Є багато книг, де діти роблять погані вчинки і потім розуміють, що це погано, а тут цього розуміння я не побачила..

  • Profesora 21 січня 2019, 13:24

    Наталі, не стосовно книги, бо не чітала, а от стосовно доброти, проживши на цій землі 40 років, скажу абсолютно чесно, я не хочу, щоб моя дитина була такою доброю, як я, бо мені знадобилось по суті цей сороковнік, щоб зрозуміти, доброта, ну це сама прямо не найкраща якість, вона абсолютно повина мати межі- не навреди себе, бо скільки на мені по моїй доброті:joy: сиділо приліпалок, скільком я жертвувала - і часом, і силами, і душою, що от тільки зараз, через криваві, це не образно нажаль, розборки, бо ж люди звикли, що моя шия, таке зручненьке містечко для життя, я зрозуміла, яке ж це щастя бути вільною від своєї власної доброти і від маніпуляцій людей по цій темі. Відучила від цього і чоловіка, бо раніше по щелчку все робили, що нам казали, бо ж людям і родичам треба допомагати, а те чи зручно тобі, чи є можливість, чи ти просто хочеш, це ніколи і нікого не цікавило, тому зараз я все це чікнула, отримала звання " сука всіх часів і народів":joy:, родичі мене абсолютно ненавидять, бо я ж завернула "добру" шару:joy: але мені по боку, і зараз, можу бути доброю - буду, не можу і не хочу- не буду, тому коли прочитала вже зціленою у Гербіш в книжці, що там їжачок хотів ввідати ховрашку, чи комусь, своє нове пальто, я реально не зрозуміла, схрестила пальці, і подякувала собі, що вилікувлась, бо раніше я саме так всім і віддавала. Тому не хочу щоб дитина була по дурному добра, і бабушок не люблю, бо я все життя вскакувала в іншому кінці транспорту, щоб якась спритненька бабуліта сіла, а коли була вагітна, хоч би якась тварюка уступила...тому також полікувалась. Ну це так, роздуми на тему дурної доброти.

  • natasha_kb 23 січня 2019, 11:00

    Я теж проти дурної доброти, яка ніколи ніким не оціниться, а принесе шкоду лише тобі. Я сама по життю така як той віслюк, дуже часто старалась для інших незважаючи на власні інтереси. Зараз трохи змінила відношення. Я ціную таку якість як доброта, але все має бути з розумом і не виходячи за рамки. Дітей вчу, що треба мати відкрите серце, але звісно не давати туди наплювати. І вот Еріка вважаю добряком, хоча знаю, що у випадку чого, він вміє відстоювати власні інтереси, порою краще ніж я

  • Oksana_Kh 21 січня 2019, 10:08

    Гарне у вас читання))) Молодці!

  • natasha_kb 21 січня 2019, 12:53

    Дякую!

  • Naomy 21 січня 2019, 13:25

    Наташа, внушительная стопочка! А уж проделанная работа и того лучше. Спасибо!
    Лесные истории очень понравились. Наверное, и нам надо.))
    По Куннасу - да, текст - это не его сильное место.)) Но справедливости ради, именно эта книга из всех трех рождественских самая слабая. Остальные 2 мне больше понравились.

  • natasha_kb 23 січня 2019, 11:04

    Спасибо! Что скрывать времени реально дофигиша ушло, чтобы это сделать :laughing: потому вряд ли часто буду писать такие посты))
    Лесные - невероятная книга, ну ооочень "моя"❤
    А Куннас у нас есть еще одна зимняя, просто эта была под рукой, потому ее начали читать. У нас нету про барабан, думала докуплю ее, но что то руки не дошли

  • Agness 21 січня 2019, 15:17

    Ох,який ЩИРИЙ огляд!!! Дякуючи ,обом Наталкам))) наша улюблена " анжеліна і новирй рік" особливо де Анжеліна дає фопу хлопчакам))) так як моя дитина абсолютно не вміє битися,та й просто штовхати у відповідь,то Анжеліна для неї - герой)) Щодо Анжнліни:,в першій книзі , розповідається як вона ненавидить свою щойно народжену сестричку!( Ревнощі,суперництво) а потім читає їй книги- ідилія)))

  • 1 коментар
  • Agness 23 січня 2019, 07:43

    По одній історії витримує :joy:,хоча думаю - не все ще розуміє :grin:( там школярка Анжеліна)В доці " Міко" йде на ура- там все зрозуміло,що намальовано те і пише :joy:

  • natasha_kb 23 січня 2019, 11:09

    Дякую!:kissing_heart:
    Ревнощі до сестри це є сплош і рядом, тому я на то гостро не реагувала, а в цій книзі лишився неприємний післясмак. В першій історії вона заздрить і ніде не говориться, що так не можна, і на сцені Анжеліна в останню мить вирішує допомогти кузену. Ну от на моє таке відношення.. хоча вона завжди для мене позитивна героїня, а тут цього мені трохи не вистачило

  • Agness 23 січня 2019, 14:57

    Та я зрозуміла твою думку :wink: для мене просто дивно таке в книгах)) хоча розумію- це життя)))

  • Kosmonatka 21 січня 2019, 22:00

    Наталочко, я була рада допомогти, а не в напряг. І чудово, що вже майже вся ця класна серія.
    І знову підбірка яскравого дитинства!
    Ой, як згадаю наше читання Дідморозівки) не можу такі великі книги читати, кошмар). Щоразу думаю, що вже скільки б інших прочитали, поки цю змушують). Мені самій вона не дуже сподобалась, а дітям, чомусь, дуже).
    Вовчик-колядник - гарна книга своїми малюнками та темою. І класно, що переріс! Росте дитина в усіх відношеннях!
    Лесные та Зимние истории - гарнющі такі!
    Теж дістала і перебрала книги, які любить Тимофій, і зрозуміла - а фіг вам хоч би що переріс із того, що читали рік, два та три тому)) Буквально декілька книг додалось, і то - радість, що нарешті щось довше. От зараз "Пригоди Рекса" на ура, і така мені втіха після "Ярика-векалки" та "Потяга-дрімотяга")). Ейфорія просто). І це ж майже 5 вже.

  • natasha_kb 23 січня 2019, 11:12

    :kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:
    От і мені дідморозівка так тяжко і занудно йде. І наче текст не нудний, але незрозуміло чому так читається. Я теж не люблю так довго читати одне й те саме
    Я Ярика свого нарешті продала :joy: але у Роба не було особо інтересу до книги, я її купила заради ілюстрації :joy: це стандартна схема у мене:joy:

  • Kosmonatka 23 січня 2019, 12:32

    і в мене буває) бо як інакше насолодитися ілюстраціями, як не нагортавшись вдосталь?
    Мої там попу киці зацінили))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу