Топчик не 10 від мене

У мене не зовсім десятка, але тут ті книги, які "потріпали" мені серденько протягом мого життя. 

Щось читалось у глибокому дитинстві, інше - в студентські роки. Нажаль в дорослому житті я досить мало читала. 

Зараз читаю мотивуючу літературу, трохи психології і про стосунки багато..

1 коронне місце займає одна із найважчих книг, що я читала, але саме вона закарбувалась у моєму серці на все життя. При одній згадці про неї, мене починає переповнювати біль, страждання і сльози з'являються на очах,  настільки книга сильно вразила 

Знедолені. В.Гюго

Фільм з Депардье настільки тонко передав всі ті події, що я його передивлялась неодноразово. Депардье зіграв шикарно, от він і тільки він на це здатен! Інші фільми і близько не сприймаю  зовсім не те... хоча дивилась всі можливі постановки,  є у мене така фішка, що книга яка вразила, то одразу виникає бажання передивитись усі фільми і знайти саме той - ідеальний, який передасть глибину книги.

2 місце - Джейн Ейр Ш.Бронте

Я все життя себе вважала дуже романтичною, чуйною, невпевнено у собі, меланхолічною персоною. Любовні страждання то моє життя! І чим більше страждань і сильніша любов, тим більше книга займає місця у серці.

Не скажу що Джейн асоціювала із собою, але люблю я драму страшенно :laughing: напевно від того життя складається у вічних драмах :joy: роздвоєна натура близнюків :joy: це про мене..

Фільми теж передивиламь всі можливі, є достойні постановки, хоча книга звісно краща! 

3. місце "Хижина дяди Тома" Г. Бичер-Стоу

Цю книгу читала десь у 6 класу і зараз вже смутно пам'ятаю весь сюжет, тільки в загальних рисах, пам'ять сильно підводить. Але враження від книги були неймовірно сильні.  Кажу ж, всюди, де тяжке життя, біль, страждання, саме це мене приваблювало завжди.  

4. Серія книг Д. Стіл

Одну виділяти не буду, бо практично всі, що прочитала, справили враження на мене у студентські роки. Справжні розові соплі, пошуки кохання, страждання, все що наповнювало моє життя у той період, те і шукала в книгах. Хоча в книгах те кохання було небесним, напевно саме з них винесла не зовсім ті істини  які пригодились у сімейному житті. В тих книгах не писалось, що стосунки потребують праці, іноді тяжко, там все само собою відбувалось..

Але я любила читати, про всепереможне кохання, про становлення особистості, про тяжкі перепони у житті, які і допомагали виробити характер.

Книг було багато прочитано, але зараз ледь згадаю ті сюжети. Читала взапой, 1 книгу за кілька днів і прочитала багацько..

 

А далі книги, які просто подобалось, 

5. Робінзон Крузо. Д. Дефо

фото з інтернету, мій примірник набагато краще виглядає :joy:

Це єдина книга, яка у мене залишилась із букінісьики моїх часів. Тримаю її для Еріка, хоча нові книги зараз неймовірно гарні.

Ця книга в серці створює якесь тепло і залишок. І до речі це одна із улюблених книг мого чоловіка :joy: тому побачивши букіністичну книгу, він сказав не продавати і не викидати, а тримати її 

6-7 Пригоди Тома Сойєра і Гекельбері Фіна. М.Твен

Читала обидві. Прониклась цими книгами дійсно! Пів життя себе вважала пацанкою і пригоди, втечі, погана поведінка, це все мало місце у моєму житті, напевно тому по го пішли на ура! Хоча там крім пригод і тяжке життя було, час такий був..

8. Айвенго. В.Скотт

Пам'ятаю теж в загальних рисах, але також пам'ятаю те, що дуже сподобалось 

І одна із книг, прочитана нещодавно, але вона зробила певний вклад  в моєму житті, тому внесу її сюди

9. "Поступай как женщина, думай как мужчина" С.Харви

Краще почала розуміти свого чоловіка :slight_smile:

Ну і нашкрябаю на 10 книгу, але теж пам'ять підводить

"Овод" Войнич

 

 

33 коментаря

  • valusenka 14 січня 2019, 16:19

    Гарний топчик! Гюго, Хіжину та останню книгу я не читала. А Робінзон і Геккельбері мені чомусь були не дуже, цікаво як би зараз сприйняла їх...

  • 4 коментаря
  • Alyona_Petrovna 14 січня 2019, 21:39

    Я якраз перечитую Робінзона))) Скажу, що все потрібно читати у свій час. Все таки відчувається, що книга написана не одне століття назад. У шкільні роки якось не так сприймалося)))

  • valusenka 14 січня 2019, 21:59 2

    У школі мені його було неймовірно нудно читати)

  • natasha_kb 15 січня 2019, 09:26

    Я вот Айвенго, Овод і дядю Тома погано памятаю, тому саме ці книги хотіла б перечитати знову)

  • seveneleven 14 січня 2019, 16:38

    Хорошие книги
    Мне только Даниэла Стил, ну никак совсем((

  • natasha_kb 14 січня 2019, 16:56 3

    Ну вона на любителя, я впевнена, що багато людей можуть сказати, що то соплі :joy: навіть сама так кажу, але коли хочеться нещасного кохання відчути, то треба читати Стіл, або коли поплакати хочеться..

  • Lapshakova 14 січня 2019, 16:46

    Аааах, Джен Эйр. Как же я ей сочувствовала всегда. Особенно, когда прочитала впервые, в 12. Прям кричать хотелось вначале книги от такой несправедливости.

  • natasha_kb 14 січня 2019, 16:59

    Я ей и сочувствовала, чем то восхищалась, а в конце и завидовала :joy: что встретила такую большую любовь, что трудности ее не разбили, а сделали сильнее, это то, что я всегда люблю выносить из книги

  • Lapshakova 14 січня 2019, 17:12

    Меня восхищала ее «женская выдержка». Есть чему поучиться )

  • natasha_kb 15 січня 2019, 09:27

    Ага, выдержка железной леди, а еще сила духа и вера..

  • Allohka 14 січня 2019, 17:05

    Обожнюю Даніелу Стіл(перечитала на одному подиху всі її книги).

  • natasha_kb 15 січня 2019, 09:28

    Я далеко не всі прочитала, але ті що читала, всі подобались..

  • Melisenta 14 січня 2019, 18:30 1

    О, Даніелу Стіл і я читала в студентські роки!) Цікавий у тебе топчик)
    А щодо читання в дорослості - я теж зараз менше читаю, набагато. Але бувають напливи, коли місяцями не вилажу з книг, і коли по півроку нічого не беру.

  • natasha_kb 15 січня 2019, 09:30

    Студентські роки проходять у пошуках справжнього кохання, в розчаруваннях і в інших меланхолічних настроях, тому Стіл в цей час якраз добре читати :grin:

  • Melisenta 15 січня 2019, 10:30

    В мене в студентські роки цілком взаємне кохання було, але саме про таке, яке описує Даніела Стіл хотілось читати) я тоді це називала "ненаплакалась")))))

  • eellinnaa 14 січня 2019, 19:41

    Том Сойер:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
    Как я его любила в детстве!

  • natasha_kb 15 січня 2019, 09:31 1

    И я))) каким бы не было его поведение, но это мой типаж, он настоящий, со своими тараканами..

  • eellinnaa 15 січня 2019, 10:34

    Я ещё читала повесть о детстве Марка Твена - Мальчик с великой Миссисипи. Очень нравилась мне в детстве. Обязательно с дочкой прочитаю

  • de_la_Fere 14 січня 2019, 23:03 1

    Натусик! Мне прям страшно любопытно было прочитать твой топ! Так себе и представляла :joy: примерно. Твою "близнецовость" прям чувствую всегда. Так получилось ,что у меня много хороших знакомых близнецов ,да и муж собственно :joy:. Когда - то мне было страшно тяжело ,как тельцу, воспринимать двойственности и перемены ,но теперь я таак приввкла ,что мне это даже нравиться!

  • eellinnaa 15 січня 2019, 06:52

    Ага, мы Близнецы такие)))

  • natasha_kb 15 січня 2019, 09:37 1

    Да, и правда ты "имела удовольствие" лицезреть мои эмоциональные качели :joy::joy::joy: один день поасусь, а на второй все "лучше всех", но и это надо пережить...сейчас правда все стабильно "отлично" и я намерена, что так будет все время :blush: у меня в голове ежедневная борьба моей двойственности, одна натура "ранимая, чувствительная и неуверенная в себе" а вторая конечно же "флегматическая стерва", и сейчас вторая захватила власть :joy::joy::joy::joy: это немного философии о близнецах

  • de_la_Fere 15 січня 2019, 20:12

    Про философию близнецов я знаю гороздо больше ,чем бы я хотела :joy:,но я очень снисходительна к близнецам :joy:,а теперь знаю ,что на них вообще нельзя обижаться :smile:,ведь в любом из вас сидит самый лучший человек ,просто не всегда именно он на сцене :wink:

  • Kosmonatka 15 січня 2019, 00:45

    Чудовий топ, Натусь. Широкий, серйозний, багатогранний. В якому і розові соплі - не зайві ні разу, а гармонічне доповнення. Бо все має бути в житті. Реально чи віртуально. І страждання, і рожеві пончики.
    Дядю Тома я б зараз перечитала ще раз (читала двічі, але давно, більше десяти років тому востаннє). Сойєра в дитинстві разів п'ять читала. А Гюго, Айвенго і Крузо взагалі не пам'ятаю( окрім основної лінії. Але нічого) Дасть Бог, встигнемо перечитати усі бажані та любимі шедеври).

  • 1 коментар
  • Kosmonatka 15 січня 2019, 10:12

    Обов'язково) Вчора навіть відкрила пошук українською. Його Собор перечитувала після школи, розчарувалась. Але тоді мала багато очікувань від неі. Зараз нічого такого не маю.

  • natasha_kb 15 січня 2019, 12:08

    А я собор чомусь не захотіла читати
    Але знедолені дуже глибока і душероздираюча книга. Там і сюжет такий, що постійно в динамівці, не встигаєш звикнути, до одного як починається інше. Для мене це книга-всесвіт!

  • Kosmonatka 15 січня 2019, 14:11

    ми проходили за програмю, ви хіба ні?

  • Profesora 15 січня 2019, 15:14

    Дякую, Наталко! Чудові книги, і так Ви гарно про них написали, треба і собі до Гюго првернутись, я також в свій час читала любовні романи, я думаю всі ми це проходили, і також багато часу ходила в рожевих окулярах, але життя все підкорегувало:grin: дякую за Ваші книги.

  • Naomy 15 січня 2019, 21:31

    Джен Эйр, Овод и Хижина Дяди Тома у меня тоже в любимчиках.
    Хижину, вот, перечитывала в первый раз после школы пару месяцев назад. Очень сильная книга!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу