Зимове читання в 2 роки. частина 1

Поки ми ще в очікуванні своєї посилочки на книгообмін, олені з подарунками застрягли через погодні умови. Поділюся нашим щоденником зимового читання за минулий рік.

В 2 (+-) роки ми читали наступну добірку книг.

Почну з книг-картонок для самих маленьких.

Перша книга класика всіх часів і народів))) Знаменитий вірш Максима Рильського “Білі мухи”, який любить та знає вже багато поколінь українців. Я з дитинства обожнюю та знаю на пам'ять даний вірш. Чудово, що вірш продовжує “жити” та ВСЛ постійно його видає. Гарні та милі ілюстрації. Це чудова книжка, щоб познайомити малюка з зимою та завжди гарний подарунок (доповнення до нього) на зимові свята. Завдяки яскравим малюнкам дитина легше запам’ятовуватиме текст. Ще одне покоління буде із задоволенням радіти снігу та цитувати “Білі мухи налетіли...” З цієї книги ми розпочали нашу минулорічну зиму, символічно 1 грудня) Сину вірш як і сама книга прийшлися до душі.

Зимняя сказка. Новый Год. Марина Дружинина (978-5-9287-2381-1), 2011 год, 14 плотных страниц, формат небольшой карманный формат.

По святковому оформлена титулка книга. Вірші Дрижиніної прості, легкі та ритмічні. Ілюстрації милі та ніжні. Гарна книжечка для малюка.

Картонки від видавництва Кредо

Хочу похвали їх картонки - бюджетно, з гарними віршиками та приємними малюнками. Серед книг бюджетної категорії вони для мене найкращі. Книги з коротенькими віршиками та загадками син оцінив, а книги з більш великими та змістовними віршами поки що не привернули увагу сина.

Here comes Santa

Книжка з товстими картонними сторінками, вирізаними віконцями, мінімум текста пр підготовку Санти в компанії дружини та ельфів до Різдвяної ночі.

Зимняя сказка. Суриков И.З. (978-5-353-03540-4) Росмэн, 2008 год, 16 страниц картонок.

З першої сторінки нас зустрічає вірш Сурікова та об'ємний будиночок з різними віконцями, в які так цікаво заглядати. Можна побачити, як мешканці будиночку готуються до свят) Книга наповнена віршами, загадками різних авторів. Мається дві скорочені казки Снігуронька та Морозко. Головна краса в книжці в кінці, коли розкриваєш сторінку з'являється велика об'ємна ялинка! Коли ми читаємо дану книжку син по декілька разів підряд відкриває останню сторінку, щоб насолодитися ефектом утворення ялинки, в будиночки теж полюбляє заглядати. Вірші та загадки добре слухає, а скорочені казки не пішли. Достатньо багато текст для нього на одному розвороті.

Новогодние чудеса. Волшебная зимняя сказка. Стир Дугалд (978-5-18-000849-2 ) Махаон, 2006 год, 20 страниц, большой формат (больше А4).

За сюжетом. На Новий рік діти отримують подарунки. Іграшкам теж хотілось би, щоб їм що-небудь подарували ... Під Новий рік хтось вирішив створити для них справжню, неочікувану казку)

Обкладинка книги переливається, прикрашена глітером. Ілюстрації об'ємні, випуклі. Маленьким рученятам дуже подобається по ним водити) Із задоволенням читали книгу, проте з більшим проходилися ручками по малюнках)

Далі буде...

2 коментаря

  • Profesora 27 грудня 2018, 13:00

    Ой, який класний огляд! Шалено люблю Ваші огляди, вони такі...за душуберуть своїм спокоєм, впевненістю, любов'ю до книжок. У нас Санта також є:blush:

  • Agness 27 грудня 2018, 14:12

    Дуже затишний огляд))) " маленьким рученята ..." :blush::blush::blush::blush:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу