П'ятеро гидких

Готуючи подарунок до книгообміну, я випадково натрапила на Джулію Дональдсон, її книги я вже обходила стороною, щоб не накупити нових, у нас у бібліотечці їх штук 5, бо вважала, що з коротких текстів Віталік вже виріс, і більше зосереджувала свою увагу на великих книжках. Але, побачивши "П'ятеро гидких", просто не змогла пройти повз неї. Віталік обожнює тварин, він практично не дивиться мультфільми, зато знає на память всі передачі з циклу "Мої веселі друзі звірята" і вже два роки найулюбленішими тваринами є бородавочник і антилопа гну. А тут у книжці обидві ці тварини, ще й в головних ролях.

Як і всі книги Джулії Дональдсон, ця просто не може залишити байдужим. В Африці живе безліч дуже гарних тварин, всі вони як з картинки.

Проте неочікувано з'являється потвора, антилопа гну, яка прекрасно розуміє, що вона зовсім негарна.

Крім неї гидкими вважають гієну, бородавочника, марабу і грифа. П'ятеро потвор обєднуються і йдуть разом, прекрасно усвідомлюючи, як до них ставляться.

Проте несподівано з'являються малята, для яких потвори найрідніші і найкращі істоти в світі, які не зважають на їх зовнішність, поганий характер і звички. 

Ця книга читається в нас по декілька разів на день, ми робимо сценки і повноцінні сенсорні коробки за її мотивами. Якщо чесно, не очікувала такого.

Самим важким виявилось пояснити сину, чому спочатку всі вважали його улюблених тварин гидкими. 

8 коментарів

  • de_la_Fere 21 грудня 2018, 14:40

    Мы тоже сейчас читаем эту книгу почти каждый день. Классная! Мой правда тоже не очень понял ,почему эти не красивые ,а те красивые.

  • Profesora 21 грудня 2018, 15:26

    Як Ви гарно написали! Я взагалі Дональдсон обходжу стороною:grin: бо якось не зрозуміла ще її чару, а може просто ще дитина для неї замала, а завдяки Вашому огляду придивлюсь уважніше. Дякую велике, у Вас шалено гарна мова!

  • hecuba 21 грудня 2018, 16:33

    Ми обожнювали "Груффало", а також "Равлик і кит", взагалі не пішов "Печерний розмалюк". Я сама, коли вперше побачила ілюстрації Шеффлера й проглянула тексти (правда це не стосується Равлика і кита) була не в захваті, а ось син, навпаки, одразу закохався.

  • mADAM_Elvira 21 грудня 2018, 16:40

    Я влюбилась в эту пару моментально) дочка обожает тоже. Человеткин и Груффало долго на полке не стоят

  • Julia2326 21 грудня 2018, 16:15

    От і в нас ще немає книг Дональдсон,(ні,брешу!-одна є,але англійською, і мені здається,що вона подобається,бо з віконечками!!!))))а ця мені і на вигляд якось не заходить :confused:але увесь час чую такі схвальні відгуки!!!! треба таки щось купити...

  • umberto 21 грудня 2018, 17:40

    Які круті фігурки! В нас є тільки такий гепард, але тепер я буду мріяти про шляйхівську антилопу і гієну.
    Ми ще до цієї книги не дійшли (бо ніде нема сканів англійською, а Дональдсон читаємо тільки в оригіналі). Але моя дитина Дональдсон обожнює, зараз в нас період Найелегантнішого велетня - вже другий тиждень ми його перед сном читаємо:expressionless: з нетерпінням чекаю, коли ж дитину перемкне на щось інше.

  • morda_panda 21 грудня 2018, 22:13

    Равлика і кита і де моя мама мали давно, сину дуже подобається. А от на рахунок Груффало сумнівалася. Читала схвальні відгуки і наважилася. Малий у захваті, знає її повністю на пам'ять, кожного разу сміється. В Дональдсон дуже хороші книжки. Купуйте, не пошкодуєте. Вже замовили і Груффалятко)))

  • Oljabka 22 грудня 2018, 13:51

    І в нас немає ще жодної книги Дональдсон. А саме цю не купляю якраз по тій причині що малий точно не зрозуміє чому вони гидкі...
    :)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу