Коллін Гувер "Покинь, якщо кохаєш "

Хочу показати нещодавно прочитану книгу. Чесно кажучи, багато від неї не очікувала... А дарма.. Це - роман, але не такий вже сопливо-смазливий, а з серйознішими темами.. Тут піднята тема насильства в сім'ї, тема, про яку, зазвичай, у нас не прийнято говорити.. 

Головна героїня, молода дівчина Лілі, мала зробити промову на похороні батька. Але, все, що в неї вийшло, це: "... Я хотіла б ушанувати пам'ять свого батька, розповівши 5 чудових фактів про нього.Перше - це..." І це все... Їхня родина була шанованою в місті, але насправді за зачиненими дверима все виглядало не так гарно.. 

Після похорону дівчина випадково знайомиться з молодим нейрохірургом на ім'я Райлі (одним із головних героїв). Читаючи про події, що розгортаються далі ми дізнаємся і про події давні, які Лілі згадує зі своїх щоденників. А саме про те, як в 15 років вона допомогла хлопцю на ім'я Атлас. Він став безхатьком і оселився в сусідньому порожньому будинку... 

Читаючи ці записи зі щоденників (та і далі на протязі всього твору) не можу не відмітити також дуже важливу тему, яку автор підіймає, тему благодійності..

Ще мене дуже вразило, те, як автор відкрито пише (на тему сімейного насильства):

"У таких ситуаціях сторонні люди часто замислюються над тим, чому жінка повертається до кривдника. Я десь читала, що 85% жінок повертаються до своїх кривдників. Коли я почула цю статистику, я думала, що жінки повертаються, бо дурні. (або слабкі - скорочую, щоб не спойлерити). але інколи причина проста: вони закохані... Я б дуже хотіла б, аби почуття до людини, яка мене скривдила, можна було б забути так легко, як мені здавалося. І не дозволити своєму серцю пробачити тому, кого любиш, набагато важче, ніж просто пробачити..."

Словом, сюжет дуже цікаво, динамічно розгортається (в другій частині взагалі все неочікувано),теми не примітивні, переклад просто чудовий.. Хочеться набагато більше написати про цю книгу, але тоді це буде спойлер.. Не могла відірватись від книги, не дочитавши її.. 

Єдине, що не зовсім вписується (на мою думку), то це досить відверті еротичні сцени :)

Раджу до прочитання :)

14 коментарів

  • Profesora 17 грудня 2018, 17:07 1

    Дякую, так правильно написали, і взагалі дякую за огляд дорослої книги!

  • 6 коментарів
  • HoAnna 18 грудня 2018, 09:48

    Оо, прочитала переклад цієї пісні.. судячи з мелодії, завжди думала, що там про любов :)) так і є, але про специфічну)
    Дякую, що заглянули :)

  • Yetti 18 грудня 2018, 11:13

    Вам спасибо :smiley:

  • Profesora 18 грудня 2018, 12:44

    :blush:

  • Galinka_ua 19 грудня 2018, 10:29

    Заинтересовали отрывками, спасибо :+1:

  • HoAnna 19 грудня 2018, 16:23

    Будь ласка! Вона вся така цікава, неможливо відірватись :)

  • nastojashaja 19 грудня 2018, 13:05

    Дякую за цікавий огляд дорослої книги на таку проблемну тематику - сімейного насильства.

  • HoAnna 19 грудня 2018, 16:23

    Будь ласка :)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу