" Джельсоміно в Краіні брехунів"/ Джанні Родарі/ Махаон

Покажу, ще одну чудову книжечку, яку мені подарувала Ліна))).

Ми читатимемо її із сином не один вечір, тому вирішила показати її наперед, бо не знаю , як на довго затягнеться читання.

Цю книгу хотіла давно, читала гарний відгук тут, у КК,але її важко знайти, тому втратила надію, бо не маю хисту до пошуків книг)).Дуже вдячна за неймовірний подарунок))).

Хлопчина Джельсоміно (італійською це ім'я означає «жасмин») від народження наділений незвичайно гучним голосом, здатним руйнувати стіни, але від цього дару — суцільні неприємності. Недовірливі сусіди не дають Джельсоміно спокою; одні з них вважають його добрим чарівником, інші — злим чаклуном. Одного прекрасного дня Джельсоміно вирушає мандрувати світом у пошуках щастя й потрапляє до фантастичної Країни брехунів. За наказом короля Джакомоне, колишнього пірата, що разом зі своєю бандою захопив владу, все у цій країні, навіть тварини, зобов'язані постійно брехати. Кішкам велено гавкати, собакам — нявкати; коні мукають, а корови — іржуть. Діти у школі вчать таблицю множення «догори ногами». Художник має малювати коня з тринадцятьма ногами, верблюда з п'ятьма горбами та портрети з шістьма очима й трьома носами.

У булочній замість хліба продають чорнило, в ходу тільки фальшиві монети, а про всі події люди дізнаються з газети «Зразковий брехун», повної вивернутих фактів і помилкових повідомлень. Від голосу Джельсоміно оживає намальована крейдою на стіні кошеня на ім'я Шкандибчик (в оригіналі Цоппіно), яке отримало своє прізвисько через те, що у нього було всього три лапи: четверту дівчинка Ромолетта не встигла намалювати. Незабаром у Джельсоміно й Шкандибчик з'являються нові друзі: художник Бананіто, маестро Домісоль, тітонька Панокк'я (Кукурудза), її племінниця Ромолетта (та сама дівчинка, яка намалювала Шкандибчик) і Бенвенуто Ніколи-Не-Сідай. Друзі дізнаються таємницю короля Джакомоне: виявляється, король бреше, ніби у нього чудове руде волосся, а насправді він носить перуку, щоб приховати лисину. За допомогою свого дару та нових друзів Джельсоміно викриває короля й повертає в місто правду.

24 коментаря

  • Naomy 16 жовтня 2018, 23:45

    Замечательная книга! Одна из моих любимых в детстве.

  • IrunaP 16 жовтня 2018, 23:48

    Так, чудова книга!
    Дуже тішусь, що вона тепер живе у нашому домі))).

  • miros_ya 17 жовтня 2018, 00:22

    Дякую!
    Ви хотіли її тому що теж любили у дитинстві?
    Зараз Вам подобається?
    Цікаво, чому я її вперто не купувала, так сильно люблячи цей твір у дитинстві? :))))))))

  • 1 коментар
  • miros_ya 17 жовтня 2018, 09:26

    Дякую :)
    Мені цікаво, як зараз я її сприйму і як піде дочці, тому питаю :)
    "не хоче нічого чути про цей заклад" :))) Не віддає дитинство

  • IrunaP 17 жовтня 2018, 09:28

    Так))
    Не хоче до школи)))), ще за два роки думка може змінитись))) .

  • lilia_z 17 жовтня 2018, 11:45

    Ми минулого року були на виставі по цій книзі. Дітям сподобалася.

  • valusenka 17 жовтня 2018, 08:56

    Яка красива! Одразу згадала свою стареньку збірку Родарі з чорнобілими малюнками. Обов'язково перечитаємо з донечкою як підросте!

  • IrunaP 17 жовтня 2018, 09:26

    Сину теж ,ще потрібно трошки дорости до цієі книги))).

  • natasha_kb 17 жовтня 2018, 11:24

    Дуже гарна книга, я одного разу ледь не спокусилася щоб купити, ну дуже малюнки подобаються. Вітаю вас!

  • IrunaP 17 жовтня 2018, 11:26

    Дякую)
    Чому не придбали? Вона ніби у вашому віш- листі була)).

  • Marge_Simpson 17 жовтня 2018, 14:52

    Були на виставі Джельсоміно в театрі Франка нещодавно. Син у захопленні. І що дивно, я про цей твір не знала. Стільки всього у дитинстві перечитала, а його не знаю((( на який вік книга, як гадаєте?

  • IrunaP 17 жовтня 2018, 15:32

    Думаю, від 6 років.
    Я теж не читала його у дитинстві.

  • Profesora 18 жовтня 2018, 21:58

    Дякую, дуже гарна книга! Дитину вже родичі залякали:neutral_face: я вже всім по голові даю, тільки чую дурнуваті розмови про бабая, темну кімнату, або ще якусь лячну фігню.

  • 5 коментарів
  • IrunaP 18 жовтня 2018, 22:35

    Ой, моі сусіди згори ,сьогодні о 7:00( у них 3 синів: 10, 6, 2 роки), почали грати футбол, такий шум був, що я мало з ліжка не впала((((
    Моя пробоема, що я зовсі не конфліктна людина(((, мені легше піти ,ніж вступати у суперечку(((, одне тішить, що ми незабаром переідемо у іншу квартиру)).
    Мій малий такий, що" йому пальця у рот не клади" ,повна моя протилежність, і це мене дуже тішить))), бо діти зараз дуже жорстокі, треба вміти за себе постояти.

  • Profesora 19 жовтня 2018, 00:46

    Точно!

  • Profesora 19 жовтня 2018, 00:48

    Я також абсолютно не конфліктна, і завжди обминала кути, але життя заставило наростити шкуру дракона, як каже моя подруга, особливо останні роки.

  • Listra 20 жовтня 2018, 00:43

    Дякую, рада, що пройшлася стрічкою, а то і не побачила б. Мені ця книга дуже подобається. Я в дитинстві мріяла прочитати і не змогла її знайти в бібліотеці. Фільм дуже подобався у дитинстві, зараз, звісно, трохи по іншому дивиться, але Родарі я просто люблю і все)

  • IrunaP 20 жовтня 2018, 15:08 1

    Я у дитинстві теж цю книгу не читала)))
    Добре, що зараз є можливість ці пробіли з сином заповнити.
    Я написала Вам у приват, подивітся будь ласка)).

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу