Наше вересневе читання (доні 6,2 роки)

Це самостійно прочитані книжечки, про які вже говорено-переговорено )) 

Г. Касдепке: Я не хочу бути принцесою, Школа; огляд тут.

ОБОЖНЮЮ! Але цю книгу треба ставити на полицю із іншими книгами по вихованню :) Вона, скоріше для батьків, ніж для дітей. Або ж для дітей... 8+, ще й таких, які мають менших братів чи сестер. Дівчинка Марися, яка хоче бути драконом або вежею - це занадто метафорично для малих дітей :)

 

Макс Крузе: Урмель з криги. Урмель летить у Космос. Урмель пірнає у море, ВСЛ, 2007.

Дочекались свого зоряного часу. Років 7 чекали :) Як же про цілих три книги розказати коротко?

На тропічному острові Тітіро живе професор Габакук Тібатонґ, який навчає звірів розмовляти людською мовою. Він розумний настільки, що його ідеї та відкриття всім іншим здаються неймовірними і він має славу дивака. Кожен з головних героїв зі своїм характером. Між ними бувають і заздрощі, і сварки, часом досить не мімішні. Хто ж вони?

Пінг-пінгвін, зрозуміло - пінгвін :) Вразлива натура. Він не вимовляє "с", "з", "ш", тому протягом всіх трьох книг не перестаєш посміхатися, читаючи його репліки. "Нежподівані жнахідки найцікавіші!... Хочу побачити твою муж-ж-жлю!"

Вава - варан, у нього із шиплячими все в порядку: "Тут ніхто не заваш-ш-шає мені думати. С-с-сонце сходить і заходить, пропливаючи наді мною...". Поміркований та розсудливий.

Мореслон - морський слон. Він завжди сумний, завжди співає сумних пісень і розмовляє сумно-протяжно: "Я в зажу-урі! А за робо-отою зажура розвіється, де я її потім знайду-у-у?" 

Шуш - птах черевиконіс. Трішки зарозумілий і нерідко його жарти в сторону друзів, звучать грубо. Теж має особливості вимови :) "Гар-р-разд... хай буде "кор-р-рмічний кор-р-рабель"...

Рохля - свинка. Чистюля, яких ще пошукати треба! Вона у цієї компанії за домогосподарку. 

Ще є хлопчик Тім Ляпка; Краб, якого професор навчить мові глухих; інопланетяни хороші й погані; підводні чудовиська та Король :) 

І, звісно, Урмель. "...якесь пожмакане, незрозуміле, але таке симпатичне і миле створіння з бегемотячим носом і крихітними крильцями на спині". Він з часів динозаврів, вилуписвся із яйця, яке колись вмерзло у кригу, а тепер прибилося до берегів острова Тітіро. Він по-дитячому егоїстичний та, нажаль, розбалуваний Рохлею, яка йому за маму. 

На всю цю компанію чекають пригоди та небезпеки, як видно із назв книг і у Космосі, і під водою. Всі поганці врешті стають хорошими, а всі конфлікти мирно вирішуються ;)

Книга підійде дітям, які терпляче вислуховують Мумі Тролів і подібні їм книги. Ілюстрацій мало, вони ч/б; тексту багато і це не лише діалоги. Мої зашла як по маслу.

Після книги дивилися мультик "Динозаврик Урмель".

 

Історії Чарівного лісу. Нові істрії Чарівного лісу, ВСЛ; 2011, 2014.

Ти унікальний. Люби себе. Приймай себе. Перетворюй вади, на переваги. Хочеш чогось - працюй, досягай, не сиди склавши руки. Не заздри - люби. Поважай правила та порядки інших. Шануй старших, піклуйся про них. Твори добро. 

Дуже багато фразеологізмів обігрується в казках. Є кілька виховних моментів, з якими я не згідна, але... не згадаю зараз вже :)

 

Коко та маленька чорна сукня, Артбукс.

Майже випадкова покупка. Видавництво піднімало ціни і попередело про це, я мусила щось взяти! Сукні донька обожнює; Шанель, безперечно, заслуговує, щоб про неї знали - вибір зроблено :)

Інформації в книзі зовсім небагато, лише ключові моменти життя Шанель. Дві сторінки - на новий етап: життя у сиротинці, переїзд до великого будинку казково багато друга; штани для верхової їзди; магазин капелюшків тощо. Як зазначається в анотації "Книга, ..., побудована на тих самих засадах, що і відомий бренд - розкішна простота та свобода передусім" :) Зізнаюсь,, я розгубилась на другому перевороті сторінки, тому що очікувала продовження, а там - оп! Шанель вже не 12, вона підробляє швачкою, а вечорами танцює і співає у нічному клубі. 

ЗАТЕ, зате, книга спонукає до пошуків нової інформації. Я згадала все, що знала про Шанель (небагато), розпитала чоловіка, що знає він; погуглила фільми. А донька потім тиждень козиряла перед родичами та друзями, розповідаючи про Коко :) 

 

Іншими словами, нам так сподобалося, що нас вже чекає ще одна книга про Коко :)

Айседора Мун, Віват. 

Огляд є тут . Видавництво попало в яблучко із цією книгою!  Бачила вже безліч позитивних відгуків від мам дічаток та хлопчиків від 5 до 9 років. 

Історії про дівчинку фею-вампірку - хлібом не годуй, почитай таке нашій! А тут ще й живе ця дівчинка серед людей, ходить у звичайну школу, їздить на море, святкує день народження (цю книгу ми ще не читали, правда). Особисто мені сподобалось, що Айседора сама робить висновки з життєвих ситуацій, у які потрапляє, саме з її вуст звучать у книгах мудрості :)

Ведмедик-русалонька - моя нова любов! Готова забути про свої руки-крюки і перешити якогось ведмедя у таке диво, як на картинці!

 

 

Ягідна фея Суничка. Пригоди в Ягідному лісі, Ранок.

Це перша книжка в серії, саме в ній відбувається знайомство з маленькою феєїю. В першому розділі вона сама ще не розуміє, що має робити із своєю чарівною паличкою :)  

Добрі історії про милих звіряток, дуже гарні ілюстрації, трошки гумору, слова-малюнки в тексті - це 100% попадання в душі маленьких самостійних читак! Мені свою і вмовляти не доводилось.

Думала навіть, може написати в наші видавництва, хай ще такого видадуть.

 

Кіт-король, Віват. Купила минулого тижня на розпродажі на Віваті; ледь не проминула :) А тоді, гортаючи акціні товари вже... енний раз :)) зазирнула всередину і зрозуміла, що ця книжка теж буде читатися дочкою без вмовлянь та не один раз. Вмовляння були, але з її боку: ходила за кожним і просила послухати.

Десь колись читала, що це кіт вважає себе господарем в домі, а хазяїв - своїми гостями :)))) 

 

15 коментарів

  • oollggaa 16 жовтня 2018, 16:16

    Мы как раз купили 3 книги про Айседору Мун, дочке 7 лет, читает ее сама и с удовольствием. Картинки интересные, буквы крупные, содержание прикольное. Девочкам младшего школьного возраста - отлично.

  • miros_ya 16 жовтня 2018, 18:02

    Навіть хлопчикам дошкільного віку - відмінно! :)

  • Jana04 16 жовтня 2018, 19:27

    Я також донечці (6,5 років) купила зразу 3 книжечки, вони чудові. А історії легкі, позитивні.

  • valusenka 16 жовтня 2018, 17:48

    Про принцесу така класна! А Урмель в середині гарніше, ніж на обкладинці :)
    А з якого віку Ви читаєте Суничку? Заглядаюсь на неї, але нам точно занадто рано)

  • miros_ya 16 жовтня 2018, 18:01

    Вона ж лише +- рік тому з'явилась, відтоді й читаємо :)
    Одну я читала, цю Уля сама.
    Ще купила одну таку, одну таку :)

  • Oksana_Kh 16 жовтня 2018, 17:58 1

    Клас! Дякую!
    Айседора сподобалась? Не знаю, чи нам треба, але мені подобається)))

  • 1 коментар
  • Oksana_Kh 16 жовтня 2018, 18:02

    Дякую:grinning:
    Класно так, що вже є рубрика "прочитала сама"))))

  • miros_ya 16 жовтня 2018, 18:10

    Так... Аж сумно трішки робиться :/

  • Jana04 16 жовтня 2018, 19:28

    Про Айседору, не пожалкуєте)

  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • Profesora 16 жовтня 2018, 21:21

    Дякую, Мирославо, такий цікавий огляд, обожнюю, коли отак розжовують про книгу, розмірковуючи, мені в оглядах завжди не вистачає тесту та вражень, а у Вас прям тютелька в пімпочку, якраз зараз думаю над декількома книжками з Вашого огляду, так що ще окреме дякую за ВСЛ І Кіт-Король.
    P.S. видалені коментарі мої, щось комп глючив:blush:

  • 1 коментар
  • miros_ya 16 жовтня 2018, 21:57

    Дякую :)
    Таланту у мене немає, схоже - не можу коротко  Мій формат огляду - кожна книга окремо.
    Про Коко взагалі не дописала, пішла грати з малою у Вірю - Не вірю  А між тим, у нас вже з`явилась ще одна книга про Шанель, а на вихідних дочка впізнала напис chanel на магазині - все через книгу на фото.

  • Profesora 16 жовтня 2018, 22:06

    :blush:

  • Oksana_Kh 16 жовтня 2018, 23:34

    Оо, ще дописала текст і фото розгорток! Дякую)) Кота-короля теж взяла на розпродажі - ціна дуже смачна)))

  • Kukuzya 17 жовтня 2018, 12:56

    Дякую за огляд! От Кота-короля нам точно треба)))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу