Астрід Ліндгрен, Домовичок Нільс Карлсон. Махаон.

Обіцяла показати. Вид-во Махаон, 2010 р., переклад Кирпа Г. М., ілюстрації К. Міщук. Враження неоднозначні, бо це зовсім не та Ліндгрен, що закарбувалась у моїй голові з дитинства завдяки Пеппі та Карлсону :) Десь у коментарях Наталя казала, що це психологічні казки - так і є. І читати їх треба, але, як на мене, не раніше років 7-8. Бо історії глибокі, але важкі для сприйняття та усвідомлення. І геть не для розуму дошкільнятка, хоча малий навіть послухав одну чи дві казки (далі сама зрозуміла, що не варто читати їх синові зараз). Але поки сприйняття в нього поверхневе: гномик, будиночок, автобус, так що психологічної травми, звичайно, не було, та й запитань не було - тобто, багато що пропустив повз вуха (а дещо пропустила я свідомо))). Але книга хороша, повторюсь, її варто дати дитині в свій час. 

Далі дивіться самі, намагалась сфотографувати так, щоб хоча б частина тексту була читабельна. Зміст не сфотографувала, але на фото є всі назви на початку казок, які входять до книги. Фото багато. ​​​​​. ​​​​​​. ​​​​​​. ​​​​​​. ​​. ​​​​​​. ​​​​​​. ​​​​​​. ​​​​​​. ​​​​​​.​​​​​​. ​​​​​​. ​​​​​​. ​​​​​​. ​​​​​​. ​​​​​​. 

18 коментарів

  • Agness 18 вересня 2018, 13:51

    Хоча текст погано читається,але про " люба моя сестро"- суть зрозуміла. Так глибоко, погоджуюся, що дошкільнята незрозуміють саму суть.

  • Agness 18 вересня 2018, 13:52

    Ілюстрації цікаві,підходять до тексту)

  • Kukuzya 18 вересня 2018, 13:54

    Так, ілюстрації непогані))

  • Alyona_Petrovna 18 вересня 2018, 14:54

    Дяку ю, мені така Ліндгрен також не відома... буду читати )

  • Kukuzya 18 вересня 2018, 14:56 1

    Будь ласка. Ліндгрен відкриється з трішки іншої сторони))

  • valusenka 18 вересня 2018, 15:12

    Дякую за огляд! Так, погоджуюсь, ця Ліндгрен мені також не відома. Серйозна, вдумливо і філософська. Абсолютно незвична. Нічого спільного з бешкетниками Карлсоном і Пеппі. Доречі, Пеппі я з дитинства не люблю))
    Взяла собі на замітку пошукати до нашої бібліотечки

  • 3 коментарі
  • Kukuzya 18 вересня 2018, 15:36

    Дякую за Ваші коментарі))) А я Еміля не пам'ятаю - назву знаю, а от навіть не впевнена, чи в дитинстві читала. Тому з нетерпінням чекаю, коли діти до нього доростуть :) До речі, Пеппі влітку вже пробували читати - вона нам у спадок дісталася. Синові сподобалося, але не дочитали, а книга на дачі залишилась. Поїдемо - заберемо і будемо потихеньку дочитувати)))

  • Oksana_Kh 18 вересня 2018, 15:42 1

    Еміля ми читали минулого року. Теж не дочитали, бо там розділи великі вкінці книги і якось нам не склалось. Сама дочитала і дуже сподобалась.
    Синові перші розділи, які коротші, теж дуже сподобались)))

  • Agness 18 вересня 2018, 17:29

    А я прочитала " Роню" дуже сподобалась,тепер читаю " діти з Гамірного"- теж в захваті))) Треба ще Еміля прикупити)))

  • de_la_Fere 18 вересня 2018, 18:27

    Я кроме Карлсона ничего из Линдберг не читала :flushed::cry:. Купила Эмиля, но решила ,что сыну рано еще.

  • valusenka 18 вересня 2018, 19:46

    О, не одна я такая :sweat_smile: До КК даже не знала о других ее книгах, кроме Карлсона и Пеппи

  • Kukuzya 18 вересня 2018, 19:58

    Я тоже ещё пока жду, чтоб подрос сын, ещё даже Карлсона ему не читала. Пеппи почитали потому, что летом все перечитали, что взяли на дачу, а эта книга у нас была

  • natasha_kb 20 вересня 2018, 10:17

    Ліндгрен я лише Пеппі читала, соромно признатись( але Пеппі - чудова книга. Ерік мій вот за літо вже прочитав Ми всі із Гамірного, сказав, що йому трохи дитячо було
    Але у мене в планах щоб він прочитав ще не один твір Ліндгрен. Розумію, що настав час Еміля купуватися але от ті малюнки не дають мені спокою, вот абсолютно не моє і тому нема бажання купувати(((( де знайти Еміля на укр і з гарними ілюстраціями?

  • Kukuzya 20 вересня 2018, 12:43

    Наталю, знайдеш, якщо він такий існує ;)

  • Oksana_Kh 20 вересня 2018, 19:53

    Не впевнена, що існує. Згідна щодо ілюстрацій. Я спочатку в бібліотеці взяла читати цю книгу. І нам всім сподобалась- і мені, і синові, і чоловікові, який слухав з малим))) Ілюстрації зовсім не в нашому стилі (чоловік так і сказав), але історії це затьмарюють))))
    Наталю, сходи в бібліотеку. Може там є і вам вистачить для Еріка бібліотечної.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу