Дивитися на світ обома очима...

Щойно відкрила "Око вовка" Д. Пеннака Видавництво Час Майстрів була приємно вражена якістю друку та ненав'язливими чорно-білими ілюстраціями:thumbsup:. Вони як замальовки пам'яті, стоп-кадри важливих моментів, що залишаються з нами та втрачають першопочаткову яскравість та кольоровість. Ніби біле, розпечене сонце Африки і холодні, срібно-блискучі сніги Крайньої Півночі витіснили колір і владарюють сторінками книги:wink: відразу занурююєшся в атмосферу книги - це круто!Щодо сюжету...Зізнаюся - з дитинства я відчуваю особливу неприязнь до книг із головними персонажами тваринами. Завжди ці книги навіювали на мене депресію від переживання за тварину, безсилля щось змінити та розуміння, що описане знайдеться і в реальному житті. Тож до "Ока вовка" я ставилася з осторогою та передчуттям чергового провалу.Тому була дуже здивована, коли виявила, що книга не прошита "постійно співчувай тяжкій долі тварини погана дитино". Навпаки! Вона виявилася з золотою серединою: є кому поспівчувати, а за кого порадіти; на кого злитися, кого винити, а до кого бути байдужим.Дружба Африки зі всіма тваринами, вміння знайти підхід до кожного показує, що людина може жити в гармонії з природою. Якщо бажає цього. На противагу, полювання на вовчу родину, нищення лісів Зеленої Африки тощо.Блакитний Вовк і Африки дуже схожі - вони обидва самотні в Іншому Світі і разом у клітці: для Вовка клітка - вольєр, для дитини - місто. Вони сумують за домом - кожен за своїм, таким кардинально не сходим на інший: полярні сніги й тундра і гарячі піски й зелений оазис. Вони мають свої історії, що привели їх до решітки вольєру та погляду у вічі один одного. Вони - чужинці на чужій землі, що мають шанс віднайти того, хто зрозуміє їх та заради кого варто буде дивитися на світ обома очима...Це хороша історія і я вдячна, що вона втрапила до мене!

 

16 коментарів

  • DLM87 4 липня 2018, 13:45

    Цікаво

  • Agness 4 липня 2018, 13:48

    Дуже зачепило мене: :disappointed:Блакитний Вовк і Африки дуже схожі - вони обидва самотні в Іншому Світі і разом у клітці: для Вовка клітка - вольєр, для дитини - місто. Вони сумують за домом - кожен за своїм, ......

  • Agness 4 липня 2018, 13:49 1

    Дякую... за роздуми.....

  • YuTaLu 4 липня 2018, 14:25

    І мене зацікавило.. Ви б ще декілька розворотів показали..

  • bondarka 4 липня 2018, 14:36

    Пiдтримую - хоче б пару розгорток, щоб оцiнити якiсть паперу та iлюстрацii.

  • umberto 4 липня 2018, 14:38 1

    Дуже гарна і потрібна книга, я, щоправда, читала її в електронному варіанті.
    Офтоп: A нік avada, це kedavra чи щось інше?)))

  • 4 коментаря
  • JuliaAmalia 4 липня 2018, 18:03 1

    Тоже обратила сразу внимание на ник:wink:

  • Antyk 5 липня 2018, 22:16

    Черговий оффтоп) Зараз слухаю третю книгу і виникло питання: як Фред з Джорджем, апотім і Гаррі не бачили на карті Мародерів Петігрю біля Рона? Як це пояснюють?)))

  • Avada 7 липня 2018, 12:12

    ахаха, ніяк))) не могла ж Джоан продумати все) повинні бути ляпи))

  • Kosmonatka 4 липня 2018, 14:41

    Прикольно! Так, хочеться розгорток, анотація цікава!

  • Avada 4 липня 2018, 15:58

    Додала фото))

  • Antyk 5 липня 2018, 22:10

    Дякую за огляд!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу