Корнелия Функе: Лили и Плавунец (Махаон)

Лілі та Плавунець - це водянята - дітки водяників (океанічних чи морських:) ). Малі дослідники світу, для яких правила існують, щоб їх порушувати. Вони люблять тікати з міста і під час однієї такої прогулянки їх і підстерегли герр та фрау Носс. Подружжя Носс - багатії, які й самі вже не знають розмірів свого капіталу, їх цікавить лише одне - нові й нові рідкісні екземпляри морської фауни для їхнього акваріуму - найбільшого у світі! Мають вони мрію - зловити справжнього водяничка для своєї колекції. І детектив Ігнатій Подслушка (тип у ластах на фото) знайшов для них таємне місто водяників, туди вони і вирушають на лови на своїй субмарині.

Ілюстраціі в книзі самої авторки, ще й не прості, а із завданнями: на великих малюнках потрібно знайти по скриньці та по тваринці, яка не є морською. В кінці книги є гра-ходилка та звернення К Функе до малих читачів, в якому вона закликає, берегти ті дива природи, які ми ще маємо.

Хороша історія, нам з донею сподобалась!

Хоча акваріум і є найбільшим у світі, Носси не можуть вже зупинитися, їхнє хобі набуло ознак фанатизму, з кожної поїздки вони привозять нових тварин і через брак місця в акваріумі, розставляють їх по всьому помешканню у банках

 

Живуть водяники у затонулих кораблях. 

Це Нептун - морський цар. А плаче він тому, що ніякий вже не цар (демократія). Доречі, у підводних жителів сльози у вигляді бульбашок повітря.

7 коментарів

  • miros_ya 14 червня 2018, 18:48

    Писати огляд з телефону - це жах :((((((

  • Missis 14 червня 2018, 18:51

    У, какая! А цена?

  • Missis 14 червня 2018, 18:51

    И страниц сколько?

  • Annaki 15 червня 2018, 00:23

    Класна, малюнки чимось нагадвли мені Відьму Вінні

  • miros_ya 15 червня 2018, 00:30

    Я тепер в повному захваті від авторки! Підліткове прекрасне фентезі пише, дитячі казки пише, САМА ілюструє! Талановита людина, талоновита у всьому (с)

  • de_la_Fere 15 червня 2018, 00:25

    :heartpulse: очень красивая!

  • Kukuzya 15 червня 2018, 08:06

    Ух, який восьминіг :octopus:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу