Сергій Гридін: І паралельні перетинаються (ВСЛ)

На сайті ВСЛ 

Іноді я думаю: можливо, підліткова противність існує ще й для того, щоб розвіяти мімішність любого дитятка і нам було легше його відпускати? Адже, легко любити слухняну, ввічливу, одягнену у те, що ти йому купив на власний розсуд дитинку. А спробуйте бути такими самими милими до колюки, яка може вбити вас поглядом за те, що поцікавитесь її справами; приносити замість вже звичних 8,9,10, у кращому випадку 4,5,6 і волосся відрощує на літо (дякувати, хоч слухається і миє його частіше).

Дуже просто, якщо не докладатимеш зусиль, швидко перестати знаходити спільні теми для розмов із своїм підлітком. Ще простіше, почати сприймати його, як дорослого і чекати дорослих рішень, у той час, як він досі лише розгублена і загублена дитина. Раз-два і ви в паралельних світах, які... за версією автора книги, таки можуть перетинатися :)

У Романа немає аж таких великих проблем у житті, через які, ми звикли чекати від людей спроби самогубства. Вчиться гарно і без зусиль, не аутсайдер у класі, хоча і не має близьких друзів; сім’я повна і батьки його люблять; нещасне кохання теж відсутнє. Але. Переїзд у нове місто, все більша заклопотаність батьків власними справами; відповідні фото та пісні у групах вКонтакте + дрібний прикрий випадок у школі й маємо дитину, що наковталася пігулок :( Ще добу тому він думав про таке: "Як можна заподіяти собі шкоди?!!! От, дурні". А тут...

Хлопцю щастить мати навколо себе небайдужих люблячих людей і потрапити до рук Лікаря та Людини. 

Я не підліток і не маю жодноі спеціальної освіти, щоб розуміти, як подібне сприймається ними, але для мене книга світла і життєствердна. Сконцентроване в ній все навколо ЖИТТЯ і не навпаки. Ти живеш, а значить точно маєш якесь призначення. Тебе вже люблять. Тебе ще полюблять. Тобі ще стільки належить побачити та дізнатися на цій Землі! 

 

9 коментарів

  • IrynaY 5 червня 2018, 15:41

    Спасибо!
    Читали?
    С какого возраста "зайдет"?
    Лет с 10-11 можна давать?

  • 1 коментар
  • IrynaY 6 червня 2018, 18:49

    спасибо!
    я , кстати, по вашей наводке (спасибо вам огромное)) "познакомилась" с Ульфом Старком...купила все-таки на укр.языке...читаю сама с удовольствием:))))
    сын "в очереди" после мамы...:)))

  • miros_ya 6 червня 2018, 18:50

    Дуже-дуже рада!!

  • Galinka_ua 7 червня 2018, 09:26

    IrynaY, а что читаете ?

  • Oksana_Kh 5 червня 2018, 18:20

    Так гарно написала. Дякую))
    Нехай у вас буде багато спільних тем)))

  • miros_ya 5 червня 2018, 18:27

    Дякую, Оксанко!

  • Listra 5 червня 2018, 18:36

    Щиро дякую за відгук, запишу до свого списку

  • miros_ya 5 червня 2018, 18:39

    :)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу