Пригоди в країні невидимок. Алатон

Це із опери: "Не продаю, де купити не знаю, просто хвастаюсь" :laughing:

Ці чудові книги у нас з'явились завдяки Альоні, якій вдалось знайти ці скарби в бібліотеці! Дякую дууууже!!! :kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:

Вот реально я дууууже приємно вражена, коли книги маловідомі, але настільки змістові і корисні, що слів захоплення не знаходжу! 

Ну дуууже гарно і легко написано про важливі  речі! Я аж зачиталась і отримала задоволення від прочитаного! 

"Як Майя стала охайною дівчинкою"

В книзі йде мова про дівчинку Майю, яка була нечупарою, ходила вся брудна, не любила мити руки. І одного разу вона познайомилась із Макрофагом, який її відвів у Країну невидимок, а саме - організм Маїй (у великий палець на руці). Майя стала свідком великої битви між захисниками організму і бактеріями, які просочуються крізь рану на пальці. В битві захисники понесли великі вьрати, але все ж таки змогли протистояти ворожим бактеріям (в.т.ч бактеріям правця) але тільки завдяки щепленню, у захисників була спеціальна зброя проти цих могутніх бактерій, і вони отримали перемогу. Про важливість дотримання чистоти тіла, вчасних щеплень. Після цього Майя стала охайною дівчинкою! Неймовірно гарно розказано дітям про такі важливі процеси, я у захваті! Книга як на мене, типу міні енциклопедії, бо дійсно дитина може підчерпнути багато корисної інформації. 

 

"Не всі мікроби - вороги"

В цій книзі піде мова про користь кисломолочних продуктів, а саме про кефір. Майя звісно його пити не любить і говорить, що краще б він зник назавжди. І тут знову з'являється її друг - Макрофаг, який каже, що так не можна говорити і хоче познайомити її із кисломолочним королівством, де проживають різні бактерії, розповідає в яких процесах вони беруть участь і яка користь від них. Майя знайомиться з мешканцями і бачить всі процеси, а також знайомиться з їхнім королем і просить вибачення за свої необдумані слова. А наступного ранку випиває склянку кефіру і каже мамі, що буде завжди його пити. Ще одна цікава і корисна історія і дуже доступно все пояснюється!

"Чому треба прибирати в оселі"

Ця книга гарно підійде для виховання маленької маминої помічниці!:blush:

Саме про це йде мова у книзі. Про те, як мама просить Майю їй допомагати прибирати у хаті, а саме - витирати пилюку. Майя злиться, що не може більш цікаво проводити час із друзями, бо повинна допомагати. І під час чергової зустрічі із Макрофагом, він їй знову показує ворожих бактерій і вірусів, які проникають в оселю, і якщо не робити вологе прибирання, то скільки шкоди вони можуть спричинити. І тут Майя розуміє, що прибирання не таке вже й нудне може бути і розуміє, що вона помічниця і захисниця, а мама її при цьому хвалить. Ну дуже все поетапно і чудово написано! Тут затронули питання про дитячі ревнощі, коли  вдома з'являється малюк, і вся увага до нього прикута, про користь від прибирання і про шкоду, яка може бути, якщо цього не робити. Про дорослішання і усвідомлення власної значущості у світі дорослих. 

"Маленька дитина - небезпека на кожному кроці"

А ось ця книга ніби як на дорослого розрахована, нагадати батькам, які існують небезпеки для грудної дитини. Нагадування про те, що треба слідкувати весь час за дитиною, слідкувати за чистотою одягу, іграшок. І проблеми, які можуть виникнути, коли недогледів.. Для дитини ця книга теж корисна, але просто як для глядача збоку... Бо якщо читати цю книгу грудній дитині, вона всеодно не зрозуміє її і всі небезпеки. А більш доросла дитина ніби вже й прошла через ці етапи.

Якщо десь зустрінете ці книги, то вже будете знати, які вони чудові і що варто їх купити!

В серії 6 книг:

20 коментарів

  • Oljabka 29 квітня 2018, 20:17

    Рада що книги сподобались))) От порівнюю цю серію книг із сучасними видавництвами то вони чесно і рядом не стоять. Ці більш змістовніші і точно заохотять дитину до чистоти.

  • 4 коментаря
  • Oksana_Kh 30 квітня 2018, 09:18

    Ми зараз часто читаємо До нас на чай заходив тигр (Джудіт Керр). Та от він випив чай з чайничка, молоко, апельсиновий сік усе татусеве пиво і навіть всю воду в крані.
    Тут теж згадується пиво))) от же ці татусі)))

  • Ljama 30 квітня 2018, 12:53

    На який вона вік?

  • Kosmonatka 30 квітня 2018, 15:48

    В мене дитина на малюванні на тему натюрморта намалювала пляшку сідра та стакани. Сідр п'ю раз в місяць -два стакан чи маленьку пляшку). Навіть не уявляю, що подумав викладач). Син знає, що це мій улюблений сідр.
    Все це нормально і може бути улюбленим, дитині треба ставити акцент не на напої, а на його використанні. Не в напої справа, а в тому, хто міри не знає.

  • Alla29 29 квітня 2018, 21:22

    Ого! Круті) Теж хочу)

  • natasha_kb 29 квітня 2018, 22:14

    Я б серію хотіла зібрати :joy: але це просто манічка у мене така, серійний маньяк все таки... :joy:

  • Oljabka 29 квітня 2018, 23:27

    Добре що я не одна)))) з манічкою серійних книг.

  • Kosmonatka 30 квітня 2018, 15:53

    Дуже гарнюні й корисні книжечки!
    А деяка тривожність розвиває потрібні навики самобезпеки. Інстинкт самозбереження на страхові й працює. Кожна мама знає, схильна дитина до паніки чи ні. Я колись так не придбала Азбуку хоробрості, вибрала іншу книгу. Бо знала, що Азбука викличе зайвий страх. Але ці інакші, тут направленість інша.

  • 2 коментаря
  • Ljama 30 квітня 2018, 19:08

    Дякую, перегляну тоді детальніше зміст книги.

  • Kosmonatka 30 квітня 2018, 19:13

    Все індивідуально. Тут навіть не в змісті справа. Про нього нічого не скажу поганого. Діти люблять цю серію. Просто ми добре знаємо реакції наших дітей на будь-який натяк, що чогось можна боятись. Тому книга нам не підходила. Але я її не критикую ні разу, не в ній же справа.

  • Kosmonatka 30 квітня 2018, 19:13

    В нас Хоробрі історії від Ранку.

  • Alisia216 24 січня 2019, 12:01

    Зарегестрировалась чтобы написать.

  • Alisia216 24 січня 2019, 12:06

    Моей дочери уже 23, когда она была еще в школе она очень любила читать эту книгу. Точнее - книга вызывала ужасный страх и любопытство, с этой книгой у нее развилась навязчивость. Она постоянно плакала и не могла спать, думала, что внутри нее неконтролируемые микробы и они постепенно убивают ее, а она не может помочь, потому что не видит, что происходит. С возрастом она стала забывать об этих книгах, однако началась ипохондрия и ОКР. До этой книги ребенок был абсолютно здоровым. Сейчас ее лечат от ОКР, недавно она увидела картинку с "микробом" из книги и вспомнила, как все началось.Сейчас она понимает, как ужасна рисовка, эти размытости, фон будто горит или маленькие микробы, и их тысячи. Она бы никогда в жизни не дала читать подобное своему ребенку. И жалеет, что читала эту книгу в школьной библиотеке. Я не знала о существовании этой книги, ее не разрешали выносить из школы.

  • natasha_kb 24 січня 2019, 12:28

    Спасибо за отзыв! Все зависит от ребенка. Есть более восприимчивые дети, которые могут слишком близко принимать к сердцу эти факты, это ваш случай наверно. И для вас книга принесла больше вреда, чем пользы.
    В моем случае, к примеру старший ребенок, он такое читает и просто задаст вопросы и проанализирует для себя. Но на свой счет не возьмет это слишком близко. Для него это просто интересная и полезная книга. Младший ребенок и того не воспринимает и не станет анализировать книги в таком ключе.
    Это как с профессией к примеру, есть хирурги, у которых нету страха разрезать плоть и проводить манипуляции. А есть те, кто сознание может потерять от этого зрелища. Это же не означает, что профессия хирурга не нужная или плохая, или сами хирурги "не правильные". Просто одним это подходит, а другим нет)
    Лично для меня книги несут познавательный момент, потому нам они нравятся)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу