(Не) Конкурсний огляд. Вікова категорія 18+)

Зрозуміти, порадіти та оцінити подарунки у вигляді книг найкраще зуміють тут -в чарівному світі книголюбів, тобто в Книжковому клубі.

На 8 березня я отримала від своїх чоловіків очікувані та бажані подарунки  у вигляді книг однієї зі своїх улюблених дитячих письменниць Астрід Ліндгрен. Давно мріяла зібрати колекцію книг даної письменниці на українській мові, оскільки з дитинства люблю її твори. Син у мене ще замалий для слухання та читання її книг, тому вирішила побалувати себе)

Ось так на свято я отримала 4 чудові книги Ліндгрен від видавництва Рідна мова (серія шедеври дитячої літератури) – Пригоди Пеппі Довгапанчохи ; Пригоди Еміля з Льонеберги;  Усе про Карлсона, що живе на даху ; Роня, дочка розбійника. Вони на українській мові, з твердою обкладинкою та кольоровими ілюстраціями.

Весняний книжковий конкурс в КК надихнув мене зробити огляд свого подарунку в форматі даного конкурсу)

На мою думку книги Ліндгрен під ходять у вікову категорію 5+ (читання батьками дітям) та  10+ (для самостійного читання) 

Чому ж категорія 18+?!  Тому що дані книги куплені в першу чергу для мами, якій уже давно за 18) Проте, ніколи не пізно поринути у світ дитинства або відкрити для себе добре знайомі твори з нової сторони. 

Старе

Карлсон, Пеппи и другие. Книга 1987 года

З дитинства у мене зберігалася книга  Ліндгрен з чорно-білими ілюстраціями, з якою я відкрила та поринула у прекрасний світ казок створений неймовірною шведською письменницею.

У даному збірнику твори про Карлсона, Пеппі та Еміля. Особливо до душі мені прийшлася Пеппі Довгапанчоха - добра фантазерка та весела витівниця) На малюнки збірник не багатий. Проте, моя уява в дитинстві яскраво малювала та передавала образи героїв та їх численні пригоди)

Нове

Роня, дочка розбійника. Книга вийшла у 2018 році, найсвіжіша книга Ліндгрен від видавництва Рідна мова.

Роня живе в лісі разом із розбійницькою ватагою свого батька Матіса. Усе дивовижно змінюється, коли вона зустрічає Бірка. Між підлітками зав’язується дружба і спалахують почуття. Проте на їхню долю випадають тяжкі випробування в пралісі, де живуть міфічні істоти — літавиці, товстогузики, поночівники.

З даною казкою я не була раніше знайома. Саме з цієї книги почну читання книг-подарунків.

Зелене

Пригоди Пеппі Довгапанчоха. Літня обкладинка.

На 312 сторінках помістилася усі пригоди Пеппі. Мені здається, що ця дівчинка не потребує представлення. Однак можливо хтось не знайомий з нею, тому коротко сюжет книги. 

Дівчинка, для якої затісні будь-які рамки, — фантазерка, бунтарка, жартівниця. Неймовірно сильна, щедра і трішечки самотня. Донька капітана, який став справжнісіньким негритянським королем.

Вище я вже писала, що Пеппі з дитинства була мені дуже близька

Позичене-бажане

Найбільше мені хотілося, щоб наступну книгу з даної серії видали «Діти з Гамірного». Вказаний твір я відкрила для себе декілька років тому.

Маленьке село на 3 будинки, де проживає 6 дружних, невгамовних шукачів пригод, які вміють бачити радість в простих речах (ловля раків, ночівля на сіннику, збір і продаж вишень, залицяння за тваринами, пошуки скарбу на острові ...). Вони насолоджуються дитинством, життям. Гамірний, з його простором, садами, озером, лісом, полями, для дітей краще місце на Землі.

Велика подяка за огляд та фото https://kashalot.com/club/post-14071763/

Listra

За що я люблю твори-казки Ліндгрен?! В неї просто чудові, добрі, світлі книги, які необхідно читати як дітям, так і дорослим!

Даний огляд розміщено в підтримку Книжкового конкурсу) Всім дякую за увагу!

15 коментарів

  • oksana_ms 16 березня 2018, 15:40

    А я вчора трохи прихворіла і прочитала Роню за вечір. Теж в дитинстві не траплялася на очі. Мені сподобалась, дуже чуттєва книга. Але Лідгрен в ній трохи не схожа на себе.

  • nastojashaja 16 березня 2018, 16:31

    Дякую за відгук про книгу!

  • Kukuzya 16 березня 2018, 15:48

    18+ :) заставили посміхнутися)))))

  • Kukuzya 16 березня 2018, 15:49

    З дитинства обожнюю Астрід Ліндгрен

  • nastojashaja 16 березня 2018, 16:32

    Як раз на посмішку я і розраховувала)

  • Listra 16 березня 2018, 16:09

    ооо, як же я люблю рубрику 18+. Дякую, що сподобався мій огляд)

  • nastojashaja 16 березня 2018, 16:32 1

    У вас дійсно чудовий огляд прекрасної книги)

  • Oksana_Kh 16 березня 2018, 16:17

    класний огляд!

  • nastojashaja 16 березня 2018, 16:33

    Дякую!

  • ElenaFrost 16 березня 2018, 16:53

    А мы зараз з дочкою читаємо про Еміля. Дуже подобається і їй і мені.

  • Orcfyf 16 березня 2018, 16:59

    Не знаю как 18+, а вот 35+ это точно, уже как годик подсела на детскую литературу, на той неделе была Пеппи, сейчас Карлсона дочитываю, Роня уже на очереди, только два дня назад прикупила))))
    Шикарный обзор, что следующее читать будем?!

  • de_la_Fere 16 березня 2018, 17:26

    Тоже мечтаю собрать иллюстрированные книги Линдгрен. Подарок у Вас на 8 марта -шикарный ! У меня тоже сейчас на все праздники детские книги. И не что мне такой подарок не заменит.

  • natasha_kb 16 березня 2018, 21:04

    Супер мега подарунки!!!!
    Вот покажу ваш огляд чоловіку в приклад :laughing:
    Я класику не всю люблю, хоча розумію, що вона потрібна буде. Пеппі однозначно планую брати. І в роздумах над Емілем, вот тільки ілюстрації хотілось би трохи інші :joy: буду придивлялися, дякую за чудовий огляд!!!:kissing_heart:

  • Rosya 16 березня 2018, 22:01

    МММ Астрід.Роня найулюбленіша.

  • Alisande 17 березня 2018, 22:57

    Який чудовий подарунок :) І чудовий огляд :)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу