Возмутітєльний чорний чай

Саме такий чай запропонувала Міра мамі своєї подружки. Наряду з апельсиновим, яблучним, шоколадним і клубниковим - авторські назви, тому не виправляю. Возмутітєльний чорний врешті був обранцем - щоб його приготувати, в чашку потрібно поставити чорний олівець.

Але тема не зовсім про дитячі перли, їх у всіх вдосталь. Міра почала розмовляти досить рано, в 2,3 роки вибудовувала довгі речення, а зараз їй 4,1 і її ротик закривається коли вона спить. Дитина вона досить розумна, розсудлива і розуміюча, з нею з самого початку можна було домовитись, тому я часто біжу "вперед паровоза" - купую книги та іграшки на старший вік, вимагаю від неї більшого.

Більшої уважності, більшої точності рухів, більшої самостійності... Їй чималого чого дозволено з того, що більшість батьків не дають робити дітям такого віку, наприклад ставити телефон на зарядку, різати ножем, орудувати голкою - все під наглядом звісно, але ж... Ми разом ходимо на дорослі акустичні концерти, на виставки, в кафе, їздимо усюди теж разом. В Карпатах ми з чоловіком вперше зрозуміли, наскільки ж вона витривала.

Можливо причиною цьому є її Я, яке певно перше за неї народилось, бо жодного разу від неї не звучало "Міра хоче", а тільки "Я хочу", і в сім'ї з самого початку були табуйовані фрази, що починаються на Ми, коли мова йшла лише про дитину, не знаю.

Іноді мені доводиться зупинятись і нагадувати собі, що їй лише 4, і вона має право не слухатись, повільно збиратись, а ще вередувати, просити он ті іграшки і книжки "для малюків"... І от, їй тільки 4, а мені здається що 5... і я не знаю що з цим робити. Як ви справляєтесь, щоб відноситись до дитини відповідно її віку?

Темы: Розвиток дітей

10 коментарів

  • Olya_lya 21 лютого 2018, 12:33

    Моєму 6 років, але як говорить моя мама - Розвинений не по роках :grinning:
    Зараз діти набагато шустріші чим були раніше ми такого ж віку.
    Скоро взагалі тільки родиться і вже з роддому будуть самі бігти :joy:

  • Melisenta 21 лютого 2018, 12:41

    От і мені так здається, що зараз всі діти шустріші ніж ми були) пр чому зовні вона дівчинка досить дрібненька, але цією розсудливістю збиває з толку) іноді реально помічаю, що забагато від неї хочу)

  • Olya_lya 21 лютого 2018, 12:47

    В мого ще дуже хароша память. От зараз в першому класі буде свято Букварика скоро, так вчителька сміється і говорить що наш Іллюшка може утрінік проводити сам весь, бо знає не тільки свій вірш, а інших дітей :slight_smile:

  • Melisenta 21 лютого 2018, 12:49

    Оце взагалі клас, корисний навик)

  • Maryhanchik 21 лютого 2018, 13:47

    Та же проблема, я понимаю что требую иногда больше, чем ребенок может)

  • Melisenta 21 лютого 2018, 14:44

    Саме так, багато чого в силу віку вона ще просто не може робити, наприклад сидіти спокійно 5 хвилин, поки я плету їй хвостики, або захоче танцювати на концерті в органному залі, або зараз перед виходом не хоче пісяти, а через 10 хвилин на вулиці різко хочеться... мене виводить з себе, але намагаюсь нагадати собі що вона ще по факту маленька)

  • luidavp 21 лютого 2018, 14:04 1

    Может для Вас буду "плохой мамой",но я как раз и не требую от детей ничего. Всегда даю право выбора, который иногда не совпадает с моими желаниями. Например:очень хотела дочку (5 лет)сдать на музыку (пение), когда с ней стала говорить об этом,она мне заявила,что хочет танцевать.Мы ходим на танцы с сентября,ей нравится и я вижу реальные успехи в гибкости и т.д. На магазинах много разных цветных реклам и вывесок,всегда просит прочесть,что написано,дочь решает,что нужно научиться читать....сейчас читаем по слогам медленно,но уверенно. Не подумайте,что ребенок руководит мамой, хочу чтобы дочка росла самостоятельной и сама училась принимать решения, не попадала под влияние других)

  • Melisenta 21 лютого 2018, 14:41

    Так от і я хочу нічого не вимагати) дитина ходить на малювання і арт пісок, бо спробувала на одному з міських свят і їй дуже сподобалось) читати і писати теж хоче, але їй явно ще дуууже рано, тому по мінімуму займаємось. Теж даю право вибору, мене бентежить, що в речах доросліших, тобто навичках самоконтролю, думання наперед тощо, які ще по віку і не повинні бути розвинуті, часом перегинаю палку, і саме тому хочу це якось приглушити

  • Zhabenyatko_zelene 21 лютого 2018, 17:41

    Не хвилюйтесь. У мене теж в 4 роки сама різала ножем, звичайно під наглядом. В 5 сама включає електрочайник і робить собі несквік, розігріє їжу в мікрохвильовій, зробить бутерброд з маслом, хліб ріже сама, сірники теж може запалити. Це все під нашим контролем. Їй цікаво і я завжди говорю, що якщо хочеш щось зробити, поклич мене зробимо разом.

  • Melisenta 21 лютого 2018, 19:45 1

    Я теж вважаю, що краще не оберігати дитину від побуту, а навчити безпечно ним користуватись)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу