Вольф Ерльбрух: Леонард (Чорні вівці). Для тих, хто любить Ерльбруха та собак і...

 боїться їх.

Багато хто чув, бачив, можливо навіть гортав книгу "Про малого Крота, який хотів дізнатися, хто наклав йому на голову". Але мало хто її придбав ;) Особисто мені вона припала до душі. Така собі енциклопедія какашок для міських дітей, які знають хто говорить "мууу", "хрю-хрю", "меее", але ніколи не вступлять у їхні коржі, купки та бібряшки :)

Друга книга автора (й ілюстратора в одній особі), що вийшла у нас - "Ведмеже диво" - не така епатажна, я б сказала, але і її не кожен купить, не маючи певності, що зможе пояснити дитині, ЧОГО ж таки хоче ведмідь навесні, коли наїстися. він вже наївся...

І ось третя книга - "Леонард" . Чесно, не гортала і не читала, крім, як з картинок в інтернеті. На перший погляд все значно простіше, більш по-людськи. Але чи може бути у Ерльбруха щось просто так? :)

У нас собак вже ніхто не боїться. Син боявся дуууже, при чому жодного інцеденту, який міг би пояснити виникнення цього страху, ми пригадати не можемо. Вилікувалось це просто - покупкою власного песика :) А дочка, якій тоді було біля 3х, автоматично була позбавленна будь-якої можливості почати їх боятися. Навпаки, тепер доводиться її вчити хоч трохи остерігатися чужих собак. Пишу і згадую, що сусіди у нас майже всім сімейством бояться собак (маючи власних 4 :)) Подарувати їм цю книгу чи що? 

(Це я досліджую асортимент видавництва, то надихнулась на тему:))

Сподобалось, що пише Лабіринт про автора: "Все книги Вольфа Эрльбруха помогает детям и их родителям по-новому взглянуть на мир и проблемы в нём, лучше понять себя и окружающую действительность." Подробнее 

17 коментарів

  • natasha_kb 21 лютого 2018, 09:39

    Про крота в нас є і книга в цілому подобається, всім..
    Ведмеже диво дивилась довго, але так і не вирішила взяти, малому то ще нема що пояснювати, а Еріку то і не потрібно, ілюстрації нейтрально мені, не в захопленні ..
    А ось Леонард, може предвзято трохи, но ілюстрації мені жахливі, несуразіца якась, я ілюстраціям надаю велике значення, але ця книга для мене жах, не купила б))) хоча на смак як то кажуть.... комусь подобається, інші - нейтрально, нікого не агітую, але не моє однозначно)

  • 4 коментаря
  • Koosha 23 лютого 2018, 02:26

    А нам "Ведмеже диво" припало до смаку. І мені і сину. За Крота не менше, точно.
    Вона є своєрідним розвіювачем міфів про появу дітей.
    Мені подобаються моменти коли ведмідь верещав на весь ліс: "Де взяти дитину?", коли він "старався як міг" знести яйце, але в нього не вийшло, знервований лелека, "який ловить жаб..., а взимку взагалі в Африці. І це все!" і ніжна ведмедиця, яка обіцяє дитину наступної весни "якщо ти добре постараєшся")

  • miros_ya 23 лютого 2018, 09:05

    :) можливо, я трішки засоромилася, просто )) Я чомусь зараз з дочкою відчуваю в собі менше впевненості га цю тему, ніж колись із сином

  • Koosha 23 лютого 2018, 11:42

    В мене 2 сина... Старшому 3,8 - поки я інтерпретую "постараєшся" підготовкою до батьківства)

  • umberto 21 лютого 2018, 09:51 1

    Мені ілюстрації подобаються і тема цікава, якби видали всі ці історії в одній книзі, купила би, а так... на мастхев мені не тягне. А кріт, в нас серед хітів)

  • miros_ya 21 лютого 2018, 09:54

    Ні, не тягне, згідна :)

  • Listra 21 лютого 2018, 11:22

    мій гріх - то Какашна книга)) Я її люблю без тями, але Ніці вже було 11 років, мультик ми дивилися, і не дивлячись на її "очі голодного спаніеля" я відмовила, хоч дитина дуже просила. Таки від Леонардо я не відкручуся)

  • miros_ya 21 лютого 2018, 11:49 1

    Ви мені стаєте все ближчі й ближчі за духом, Ліно )))

  • Kosmonatka 21 лютого 2018, 13:48

    поясніть мені, хто зрозумів книгу! Прочитала її в крамниці і... відклала й втікла.

  • 1 коментар
  • Kosmonatka 21 лютого 2018, 14:07

    "Але чи може бути у Ерльбруха щось просто так?" - не знаю, хто це, але певно що не може))
    передивлюсь ще раз при нагоді, але от вона навіть для мене дивна (я ж люблю дивні книги! а тут щось не склалось)

  • Kosmonatka 21 лютого 2018, 14:07

    ой, тю, це ж автор какуль. От тобі й на))
    я таки придивлюсь до книги))

  • miros_ya 21 лютого 2018, 14:08

    :))) та автор же ж!

    Зображення
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу