Наш рейтинг дитячих книг на 2-3 роки

Хочу поділитися з вами топ 5 наших книг в 2-3 роки. Книги вказані у довільному порядку і з врахуванням кількох критерії: зацікавленість дитини, повчальність чи розважання,ілюстрації, манера написання чи перекладу. Отож:

1. Першою хочу написати Коли друзі поруч від Віват саме через те, що про неї в КК дуже мало згадувалося і відгуків практично немає. Ось тут багато фото від Michael https://kashalot.com/club/post-12275195/

Дитину книга зацікавила одразу, незвичні ілюстрації, якісний папір. 4 цікаві історії (повчальні - це якесь не підходяще слово, але змістовні, допоможуть дитині зрозуміти як поводитися), просте написання, легко сприймається малечею. Дитині подобається ще те, що є багато різних тварин (точніше 6), жодних слів, які б я замінювала (типу, дурний чи навіть дурненький)

2. Мед для мами від А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА

Багато фото тут в огляді  https://kashalot.com/club/post-150177/

Книга реклами не потребує.Від себе: цікава історія, надзвичайно красиве художнє оформлення. Цілком підійде на подарунок.А ще дуже вже нагадує мені Львів, ті самі будиночки, так майстерно зображена навіть ліпнина та тріщини на будинках. Дитина довгий час не випускала її з рук.

 

3. Велика книга для маленьких друзів від Пелікан

Ось тут багато фото https://kashalot.com/club/post-12481909/

Для нас це просто книга про Лиска. Книга велика, 128 ст. Ілюстрації гарні, щодо тексту, то в мене є невеликі зауваження (кілька граматичних помилок, слова "йолопи", "рядом" замість "поруч", та й ефект, як на мене, спочатку був  протилежним,  хоч мав бути повчальним, але дитина в захопленні. Просить перечитувати знову і знову.

4. Соня, яка не може заснути від Віват

Книга-засиналка.Подобається нам більше, ніж Рассел чи Лізелотта. Теж гарні малюнки, історія цікава, багато дійових осіб

5. Що полюбляють маленькі зайченята від Віват

Дуже яскраві ілюстрації, простий текст, у легкій формі розказують дитині, як цікаво у садочку, що потрібно чистити зубки, істи овочі... Тільки коли ми доходили до місця, де мама читала зайченяті казки, моя дитина постійно казала, що це не мама, а тато (на малюнку). Виявляється, дійсно мама на перших сторінках зображена у світлій шубці, а тато у темній. Тобто казку читав таки тато)))

 

Ще любимо Бетсі, не плач, Сюзетту, Манюній. Груффало

P.S.: усі фото з інтернету.

 

8 коментарів

  • Agness 16 лютого 2018, 17:16

    Гарний огляд))) Нам 2р.- ми вже НЕ любимо,"бетсі","манюній"груфало""мед для мами" і так далі)))) наша любов була лише на пару днів(((( Можливо,пізніше,ще полюбить...Тепер актуальні книги-віконечка( і щоб іх відривати))))

  • Maria_g 16 лютого 2018, 17:21

    Наше захоплення кожною книгою тривало рівно до появи нової)) а потім час від часу перечитуємо "старі книги", але всі перелічені у нас у фаворитах, хоч маємо до 40 книг (не враховуючи різні картонки)

  • Mish_ 16 лютого 2018, 22:19

    Агнес,мой тоже в 1.8 любит отрывать окошка:joy:

  • Agness 16 лютого 2018, 23:08

    Так)) це ж діти))) але дуже часто хочеться сказати:"що ти робиш?? Ти ж Дівчинка)))))

  • Michael 16 лютого 2018, 17:52

    Дуже дякую за огляд.

  • Lutvunka84 16 лютого 2018, 18:39

    У Вас дівчинка? Бо у мого мужичка ( 2,2) в улюблених ісе, що пов'язане з транспортом: " "Катерок", " Літачок" . Абетки машин, техніки... Серія " Як ми з татом". Дуже подобаються книги з віконечками.
    З Ваших улюблених тоже подобається " Мед для мами" - це чарівна книга.
    На замітку взяли " Коли друзі поруч" Дякую за огляд))))

  • Maria_g 16 лютого 2018, 18:42

    Так, у нас дівчинка) І читаючи огляди у КК, мені здається, що у більшості мам тут саме синочки)) Не так багато порад для дівчаток-книголюбів))
    " Коли друзі поруч" дійсно дуже гарна. Не розумію, чому її тут ніхто не хвалив

  • merandinka 17 лютого 2018, 13:42

    Дякую за огляд. В мене теж дівчинка такого віку. Думаю, їй би теж сподобалися такі книжки. Треба пошукати)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу