Різне. Прочитане.

Це книги, які ми з донькою читали ще восени і які читаємо зараз. Доньці 7 років. Читає так-сяк )) може, звичайно, але лінується. Серед цих всіх книг є все-таки ті, що вона відкривала сама і читала (!), а не просто ,,мам! почитай!,, :) 

Почну в порядку читання ))

1. Жила собі Оленка (Наташа Гузєєва).Хороша книжечка про дівчинку, що ходила до садочка. Краще читати тим, хто теж в садочок ходить, бо в 7 вже не так... Описуються події зі звичайного життя в жартівливому стилі. То Оленка з друзями на роликах по кімнаті каталась, то запросила усіх сусідів-пенсіонерів з під'їзду на Новий рік :) :) А от в другій половині книги вже якось по-іншому.. Історія, як Оленку з друзями викрали неповнолітні сусідські діти із неблагополучних сімей, мені здалась якоюсь "бредовою"... Але в кінці була мораль. Бабуся їх пробачила та ще й іграшки подарувала. Загалом, книга хороша. Для діток 5-6 років.

2. День народження Еліс (Тім Кеннемор). Стала в доньки хітом. Це одна з тих книг, яку вона сама захотіла читати. Історія про звичайне життя дівчинки Еліс. Вона живе з мамою, татом, старшим братом занудою-ботаном-перфекціоністом і молодшою веселою шкодною сестричкою. Тільки себе Еліс вважає занадто "звичайною". Хоче якесь "місце" в сім'ї зайняти і ніяк не може його знайти.. Але вкінці-кінців удача до неї посміхнулась, вона зняла на відео ДУУУУУЖЕЕЕ смішну виставу (ми обоє з донькою просто реготали!!) молодшої сестри в садочку. Батьки це відео вислали в телепередачу, так Еліс прославилась. 

Книга дуже гарно, легко, весело написана. На 7 років - те, що треба!!! Зараз вона не видається, купляла на олх (там вона періодично з'являється за 30-45-50 грн)

3. Деды Морозы круглый год (Ю. Нікітінський). Дуже смішні історії, схожі на анекдоти. Насміялися всі! То Дід Мороз під диваном "залежався," виліз в павутинні і пішов вітати діток :), то шлангом прикинувся, щоб діти не впізнали :), то Жераром Депардьє :) :) , щоб за продуктами спокійно сходити.. Дуже смішні історії. І ціна, 30 з хвостиком грн ))

4. Дівчатка, які в мене закохані (Ю.Нікітінський). Це - теж хіт! Донька з задоволенням прочитала, навіть заставляти не прийшлось )) Купила за порадою Мирослави. Дякую!! Смішні історії про школярів. Дітям в 7 років - якраз. Може, і в 6. Цю книгу донька в школу потащила навіть!  Сказала, що титати буде сама. Але все-таки читала не сама. Подруга, яка сидить поруч, відставила своїх Мумі-тролів і теж читала цю книгу :) Брати всім! Однозначно!

5, 6, 7 Мій братик - телезірка, Канікули з близнюками, Кумедна коронація (Джеремі Стронг). Це все - одна серія книг. Першу частину (Мій тато і зелений алігатор) не читали, бо не знайшла її на той момент. В усіх цих книгах йдеться про веселу-дивну сімейку (мама, тато, син, двоє малят-близнюків). Тато завжди "на приколі," мама говорить, що їх сім'я - несповна розуму, син Ніколас вважає, що лише він тут нормальний (від його імені ведуться всі історії), малюки-близнюки щось завжди витроряють. Ще є бабуся з "кавалером" на мотобайку :) 

В книзі "Мій братик-телезірка" малюк стає знаменитим завдяки своєму голому "заду," який випадково потрапив у прямий ефір. Потім йому пропонують стати "лицем," тобто "задом" фірми, що випускає підгузки. Вся сім'я навіть вирушає в турне з рекламною кампанією цих підгузків.. )) 

В цій книзі дуже часто йдеться про "дупці".. Дупця на дупці, чесно кажучи... )) Але, загалом, вона легка і смішна. Помітила, що з кожною наступною книгою у Джеремі Стронга все-таки більш дотепніші жарти стають. 

Далі ми читали "Канікули з близнюками". Та ж сама сімейка їде на відпочинок в кемпінг. Але відпочили вони всього лише 3 дні, бо їм повернули з дому їх курей (півня на ім'я Капітан Тидокукурікаєшся та курочок, яких звали Кокоша Гриль, Кокоша Нель, Кокоша Хороша і Кура Какура :) і козу Посмітюху (яка любила їсти сміття). І ці всі тварини, звичайно, здійняли там галас і погоню навіть ))  Далі, повернувшись додому, тато купує інкубатор, а по сусідству з'являється нова дівчинка Прісцила. Скорочено її називають Пріська (донька вже заливалась від сміху :) ). Продовжуються різні пригоди сімейки - смішні, загадкові. 

Доньці книга дуже сподобалась. Особливо вже коли з'явилась сусідська дівчинка, навіть я помітила, що книга стала цікавіша. 

Зараз ми читаємо "Кумедну коронацію." Вона реально смішнюча! Тепер ця сімейка бере участь в вуличному святі, присвяченому річниці коронації королеви. До кінця ми ще не дочитали, але тут головний не стільки сюжет, скільки діалоги персонажів. На 80 сторінці досі йде підготовка, репетиція.. але це не напружує зовсім, бо тут жарт на жарті ))) Такого плану:

"Але не сумнівайтеся, що ми прийдемо сьогодні на ці збори,- додав він.- Ми матимемо купу ідей, аж лускатимемо від них, ідеї лізтимуть нам із вух, носа й ду...- тато обірвав себе на півслові й тицьнув містера Тагга пальцем в груди .- Ану, вгадайте, що я зараз хотів сказати?-запитав він.

Містер Тагг застогнав і подивився на мамусю." 

Або як бабуся "культурно" виганяла надокучливого сусіда (який був дуже низького зросту):

"...Прошу вас, пане карлику, вертатися в свою карликову хатку і не втручатися більше у наші справи..."

Або ще, була одна місіс, яка говорила "...голосом, подібним на киплячий у каструльці шоколад, що переливається і крапає на плиту..." Її так і прозвали, "місіс шоколадний голос" ))

В цілому, ця книга з серії мені сподобалась найбільше. Інші - на 4 із 5. А от доньці всі сподобались і хоче ще першу частину почитати.

Всім дочитавшим - спасибі! :) 

Темы: дитячі книги

21 коментар

  • Oksana_Kh 28 січня 2018, 16:07

    Дякую за такий детальний відгук)))

  • HoAnna 28 січня 2018, 16:24

    Будь ласка! Нарешті зібралась і все разом написала :)

  • Michael 28 січня 2018, 17:11

    Дуже-дуже дякую! Огляд цих книг мені був дуже потрібен, бо деякі з них є у мене у вільному продажу, а відгуків не було. Тепер знаю, кому їх можна пропонувати.)

  • de_la_Fere 28 січня 2018, 17:27

    А Дедов морозов у Вас случайно нет ?

  • Michael 28 січня 2018, 17:59

    Закончились на НГ. Были уже только на русском...

  • HoAnna 28 січня 2018, 21:18

    Та нема за що :)

  • Vira_Melnic 28 січня 2018, 20:13

    Дуже дякую! На книги для 7 років якось мало відгуків.

  • HoAnna 28 січня 2018, 23:18 1

    будь ласка! :) Ось тут ще є хороша підбірка http://ptashka.eu.org/en/молодшим-школярам/

  • Vira_Melnic 28 січня 2018, 23:21

    дякую!

  • miros_ya 29 січня 2018, 14:43

    Дякую! Додаю у вибране!

  • 4 коментарі
  • varja13 3 лютого 2018, 07:50

    miros_ya, скажіть може ви продаєте Дівчатка, які закохані у мене, ніде не можу її купити :(

  • miros_ya 3 лютого 2018, 08:58

    Тому що наклад закінчився. Треба шукати в реальних книжкових, або глибше в гуглі ))

  • varja13 4 лютого 2018, 01:43

    Спробую

  • varja13 2 лютого 2018, 13:09

    А ви не продаєте Дівчатка, які в менемене закохані, щось ніде не можу її купити =(

  • HoAnna 2 лютого 2018, 20:42

    не продаю.. Запитайте, може в Мирослави ще є.. (коментар вище,
    miros_ya) :)

  • le313 9 серпня 2020, 09:20

    Клас! Якраз мені дуже актуальне читання на 7 років. Дякую за огляд :heart:

  • HoAnna 9 серпня 2020, 10:11

    О, точно :grin::grin:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу