Роальд Дал

Вітаю! Не знайшла такого огляду тут, тому вирішила поділитися своїми та синовими враженнями від цієї книги

Це була спонтанна, але дуже вдала покупка. Книга відомого британського письменник Роальда Дала. По ній, до речі, у 2016 році зняли дуже гарний фільм, плануємо усією сім'єю сьогодні переглянути. З сайту видавництва:

«Я пишу лише про те, що забиває дух або смішить. Діти знають, що я завжди на їхньому боці», — ці слова Роальда Дала дуже точно відображають зміст і характер однієї з найблискучіших його дитячих повістей під назвою «ВДВ».

Веселі, зворушливі і моторошні пригоди семиметрового велетня та маленької дівчинки Софії давно стали настільною книжкою для юних читачів Західної Європи та США.

Софія та ВДВ вирішили втілити один надзвичайно сміливий план, який має порятувати людей від почварних велетнів-людожерів... Серед героїв книжки — англійська королева, головнокомандувач військово-повітряних сил, велетні — Тілогриз, Костохруст, Угорлоковтач та інші.

«ВДВ» часто називають «Книгою №1» сучасної світової дитячої літератури.

Ось кілька сторінок

Книга однозначно на вік 6 +, як на мене. Але не скажу, що вона аж така легка для самостійного читання. Мова велетня досить специфічна і заплутана, хоча і смішна) Наприклад такі словечка як "крадоцупити" чи "солодкішно і сливественно"). Інколи навіть я затиналася. Хоча з сином 7 років ми читали разом, десь 70 % прочитала вголос я, а 30 % він. Ілюстрації сину сподобались, хоч вони і не головне в книзі, але вдало її доповнюють, розташовані відповідно до тексту. Від книги залишились в захваті обоє, пройшло кілька днів після читання, а ми й досі вживаємо інколи в розмові окремі велетневі словечка і разом регочемо). Тож, 10 із 10 однозначно і раджу до читання. Дякую за увагу)

10 коментарів

  • miros_ya 21 січня 2018, 14:06 1

    Фільм цікавий та смішний також. Мова Велетня - то щось, дійсно! В російському перекладі вона простіше звучить, доречі (у фільмі).
    "Відьми" та "Чарлі і шоколадна фабрика" теж чудові, якщо не читали/не дивились - попробуйте :)
    https://kashalot.com/club/post-3988977/

  • oksana_ms 21 січня 2018, 14:18 1

    У рейтингу моєї малої(8 років) якраз на першому місці Відьми). Далі Матильда, Чарлі, ВДВ, Джеймс.

  • Iryna_pk 21 січня 2018, 14:10

    Дякую, обов'язково будемо читати/дивитися. Відчуваю, що на цього письменника ми підсіли)

  • Irina16 21 січня 2018, 14:52

    Спасибо, почитаем.

  • Annna 21 січня 2018, 15:26

    Мы в кинотеатр на этот фильм ходили, малому очень понравился.
    а вы фильм видели? сожержание такое же, как и в книге?

  • Iryna_pk 21 січня 2018, 16:25

    Сьогодні ввечері подивимось і порівняєм.

  • Oksana_Kh 21 січня 2018, 16:33

    Дуже класна книжка)

  • Listra 21 січня 2018, 19:22 1

    і книжка і фільм ну дуууже класні. В нас ще є книга англійською, цікаво порівнювати висловлювання. Український переклад найкращий)

  • knyhomanka 21 січня 2018, 20:09

    Дякую!

  • Iryna_pk 21 січня 2018, 21:23

    Подивилися фільм в українському перекладі. Теж дуже сподобався, хоча і імена окремих велетнів і деякі слова ВДВ відрізняються від книги, проте це враження зовсім не зіпсувало. Загалом, у фільмі деякі моменти змінені в порівняні з книгою, деяких у книзі взагалі не було, але в основному сюжет збігається. Хто не читав книгу і не бачив фільм, раджу все ж спочатку почитати, так буде однозначно цікавіше.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу