Для особо упоротых: почему не заканчивается война, почему президент не остановил войну, как обещал.

Одно из ведущих немецких изданий «Frankfurter Allgemeine Zeitung» , с просмотра которого начинают свой рабочий день многие депутаты Бундестага и канцлер Германии, опубликовала обширный материал, озаглавленный довольно знаменательно «Коррупция в Украине. Порошенко в покупательском дурмане».http://m.faz.net/aktuell/politik/ausland/korruption-in-der-ukraine-einblicke-in-die-ruestungspolitik-15268127.html?printPagedArticle=true#void

«То, что коррупция в украинском оборонпроме растет как тесто на дрожжах, связано с тем, что эта отрасль является монополизированной. Все товары от танкового шасси до аптечки закреплено за отдельным поставщиком. Прибыль получает тот, у кого хорошие отношения»; «Повсюду доминирует Порошенко. Эта сфера принадлежит ему, и поэтому он не хочет, чтобы кто-то туда заглядывал».

Автор материала называет Олега Гладковского «смотрящим» Порошенко за закупками военного снаряжения. Интересно, что свою пространную статью он заканчивает словами: «Коррупция в оборонном секторе стоит не только денег. Она стоит человеческих жизней». Больше, можно прочитать в оригинале. 

74 коментаря

  • Sabina 30 листопада 2017, 17:46 5

    Вы фсе врете)

  • 2 коментаря
  • Nailya 30 листопада 2017, 19:37 8

    Я не переходила по ссылке, но по-моему только бедное население Африки не понимает, что война в Украине это прибыльное мероприятие для политиков. Их же дети не воюют!

  • Irinka_kartinka 30 листопада 2017, 19:44

    Их дети зарабатывают, как и они сами(

  • dimon753 4 грудня 2017, 06:00

    согласен, это бизнес...

  • Olya_lya 30 листопада 2017, 18:03 7

    Кому война, а кому и мать родна!
    Так было всегда.

  • 1 коментар
  • Irinka_kartinka 30 листопада 2017, 18:06 1

    Хорошо когда люди понимают)

  • arkoiris 30 листопада 2017, 18:06

    Автор все глаза открывает! .)

  • arkoiris 30 листопада 2017, 18:07

    Вчем

  • lisenok 30 листопада 2017, 18:17 9

    Щас прибежит Михаил и грудью на амбразуру)))

  • 3 коментаря
  • Marinka_B 30 листопада 2017, 18:26 1

    Я вообще удивлена, что его так долго нет - пост уже почти час висит

  • Ludmila1 30 листопада 2017, 18:58 2

    Что то Миши долго нет. Опровежение, наверное, ищет. А, вообще, во все времена самые большие бабки делались на революциях и войнах. Только не простыми смертными. Народ еле выживает.

  • Irinka_kartinka 30 листопада 2017, 19:49 1

    читает и скринит блогеров на фейсбуке. тут писать не будет, создаст свою тему)

  • Svetlana18 30 листопада 2017, 18:37 6

    Бабло и бабло с конфетками на оккупированной территории

  • Irinka_kartinka 30 листопада 2017, 18:46 1

    Конфетки, то прикрытие, а вот оружие втридорога и все остальное, вот где бабки

  • Sabina 30 листопада 2017, 18:47 1

    + спекуляция валютой

  • Sabina 30 листопада 2017, 18:56 1

    А схема с комуналкой?)) задрать платежки до небес и с барского плеча дать субсидию. Только вот незадача, компании получающие бюджетные деньги кому принадлежат? Вопрос риторический..

  • galaxy_ 30 листопада 2017, 19:28 1

    Потому что не мы ее начали и не нам ее заканчивать с таким мракобесным соседом под боком.
    А издание это с очень приличным душком ))))

  • 1 коментар
  • Sabina 30 листопада 2017, 20:18 4

    Кому Вы обьясняете....

  • galaxy_ 30 листопада 2017, 23:12

    Это не авторитетное издание.
    Но кому я объясняю...

  • Irinka_kartinka 1 грудня 2017, 10:22 1

    Как вы это определили?

  • Tatusia 30 листопада 2017, 19:53

    Ні кінця ні краю не видно в цій війні, сумно.

  • alina28 30 листопада 2017, 19:59 2

    Вичіщають землю від українців, хочуть заселити китайцями.

  • Arriadna 30 листопада 2017, 20:19 1

    Очевидные вещи. Система откатов не отпустит, не важно под каким флагом и кто будет

  • Irinka_kartinka 30 листопада 2017, 20:21 2

    Для кого-то очевидные, а для кого-то невероятные)

  • Karri7 30 листопада 2017, 20:23 2

    тююю,так это давно известно.там же даже схема была,что инвесторы не дали денег на новый оружейный заводик,мол у вас много оружия,и через пару месяцев склады сгорели.....мда :)

  • 16 коментарів
  • Irinka_kartinka 30 листопада 2017, 21:49

    А в войне разбираетесь?

  • arkoiris 30 листопада 2017, 21:53

    Нет.а вы разбираетесь?

  • Irinka_kartinka 30 листопада 2017, 22:11

    Разбираюсь.

  • ksufanchik 30 листопада 2017, 21:47 2

    Мне кажется это не закончится ни когда.... Это выгодно и даже если сейчас прийдёт кто-то другой то не факт что это все остановиться. Так как если они украли- то почему мне нельзя...
    В этом вся суть данной ситуации. Если будут ещё революции не факт что к власти пройдут лучше, хоть бы не хуже,а то каждый следующий хуже "попередныка".
    Нет в нашей стране хозяйственника который будет думать о людях а не о своем кармане....

  • Irinka_kartinka 30 листопада 2017, 21:51 1

    пока не закончится, США выделело круглую сумму на оружие для Украины, там тоже на этом зарабатывают.

  • ksufanchik 30 листопада 2017, 22:00 2

    Мы (власть имущих) как попрошайки скитаться просят, просят им подают, а оно все идёт не на благо.

  • Mariia_k 30 листопада 2017, 22:09

    Думаю, стоит читать всю статью, там описани и плюси и минуси.-
    "Два з половиною тижні тому українська антикорупційна поліція заарештувала генерал-лейтенанта Ігоря Павловського за стверджувану корупцію. Чоловік - це не просто апаратчик. Після прозахідної революції Євромідаю як заступника міністра оборони Павловський вже чув про керівництво української армії, коли Росія вторглася в Росію 2014 року. Військові, після десятиліть олігархічного панування, в той час розграбований парк брухту з танками без дизельних і вантажних автомобілів без шин довелося вистояти перед гегемоном Росії, ядерною наддержавою, президентом Володимиром Путіним модернізувала і призвела до нового впливу. Не багато хто вважав, що можна було зупинити російський поштовх. Потім він все ж вдалося - незважаючи на найгірші поразки, останнім часом в битві оточення Дебальцеве в лютому 2015. Це вдалося, тому що перший сам повністю дезорієнтований військові почали дивно, доповнене і знову встановити. Сьогодні він може тримати багато сотень кілометрів у фронті в промисловому центрі Східно-Української Донбасу.
    Павловський назвав себе в цьому бою командиром. З - за особисту хоробрість він був за наказом президента Petro Poroschenkos отримати Богдан-Chmelitzkij орден, орден Пошани України. Але тепер він знаходиться у в'язниці. Звинувачення: він терпів до магазинів по завищеній ціні палива на користь компанії, від штрафу, в відповідно до опозиційними депутатами, але вести впізнавані теми на круги навколо президента Порошенко - мультимільйонер з багатьма пов'язаними інтересами.
    Військова економіка як нове джерело доходу
    Генерал Павловський відкидає всі звинувачення. Але незалежно від його провини або невинності, його випадок кидає різке світло на секунду, темна сторона українського оборонного успіху: військові, а саме, його командир П.Порошенко нагорі, сьогодні це не тільки захист країни від ворогів ззовні. Він також став притулком, що внутрішній ворог, якого революція хоче зробити повний кінець: хижий олігархія, що Україна, незважаючи на всі успіхи, так як розмиває, 2014.
    Оборонна промисловість, за словами інсайдерів сьогодні, є "новим Клондайком". Російська війна, яка тим часом зажадала більше десяти тисяч життів, відкриває джерела доходу, яку Україна не знала, оскільки корупційний бум у газовій промисловості значною мірою висох. Є багато причин. По-перше, великий торт, який тут поширюється. Оборонний бюджет стабільно зростає з часів російської атаки три з половиною роки тому. У 2016 році він був значно попереду Німеччини та Сполучених Штатів, що становить трохи менше чотирьох відсотків валового внутрішнього продукту. За 2018 рік Порошенко пообіцяв п'ять відсотків - що досягне рівня Росії.
    Немає прозорості в броні
    Це корупціяХоча в тісто, як дріжджі, процвітає, в Україні є кілька особливостей оборони. По-перше, галузь є монополістичною. За словами колишнього високопосадовця в Міністерстві економіки, майже всі продукти, від броньованого шасі до аптечки, зареєстровані лише одним постачальником. Він може переслідувати ціни без переконливого тиску. Існує справжній імпорт, але що імпортується, вирішує лише домінуючий державний конгломерат зброї "Укроборонпром", гігант з близько 80 тис. Працівників. Підозрюють, що такі експерти, як Анатолій Пінчук з "Українського центру розвитку зовнішніх економічних відносин" що цю монополію систематично зловживають добре пов'язані ділові люди - наприклад, перетворюючи неясних посередників на податкові притулки при імпорті зброї. Ці агенти купують зброю та обладнання за кордоном, а потім продають їх в трупу вдвічі дорожче. Прибуток вилучає тих, хто має стосунки.
    Все це навряд чи можна контролювати, оскільки велика частина купівлі гармат є секретом. Організація "Нако", яка керує українською торгівлею зброєю разом з компанією "Транспаренсі Інтернешнл", повідомляє на своєму веб-сайті, що 45 відсотків закупівель зброї в секретній сфері в Україні здійснюються майже втричі більше, ніж у Сполучених Штатах. Таким чином, велика частина економіки війни знаходиться поза контролем. Тому Трансперенсі Інтернешнл розмістив український сектор оборони на міжнародному масштабі від A до F у групі D - у категорії "високий корупційний ризик". Україна стоїть разом з Індією, Кенією та Росією. Захист, вважає генеральний секретар Нако, Олена Трегуб, загрожує стати "новою чорною дірою в корупції".
    Могутня людина з великою кількістю грошей: Петро Порошенко
    Могутній чоловік з великою кількістю грошей: Петро Порошенко Зображення: REUTERS, FAS
    Щоб "відрубати" руки кожної людини
    Олігархи виконують свої інтереси через своїх людей у ​​парламенті та уряді. Майже всі партії в Україні, особливо президент блоку Порошенка, або були засновані багатомільйонарянами або фінансуються ними. Тому потужний фон має засоби контролю за відповідними міністерствами оборони та економіки по телефону. Два колишніх заступників начальників відділів цих будинків, Руслан Корч та Юрій Гусєв, підтвердили газеті, що такі дзвінки є загальними для їх повсякденної роботи.
    Мультимільйонер, партійний засновник і головнокомандувач збройних сил, президент Порошенко, робить все, щоб скласти враження, що з цим нічого не має. Коли генерал Павловський був заарештований, він поклявся "відрізати руки" від когось, хто перебив армію. Але це лише одна сторона. Порошенко також є бізнесменом, тому він особисто перешкоджав застосуванню закону, який би дозволив парламентській більшості запровадити більшу прозорість, також може бути застосований до оборонного сектору. Він відправив закон назад до Парламенту, таємниця броні залишилася недоторканою.
    Якщо ви хочете дізнатись, чому президент так швидко закрив віконниці, вам слід подивитися на кадрову структуру індустрії озброєнь. Порошенко домінує скрізь. Це поле йому належить, тому він не може нікого бажати, щоб хтось дивився всередину. Як голова держави, він пропонує міністра оборони, він є головнокомандувачем збройними силами та головою Ради національної безпеки і оборони. Він обіймав друзів із загальної висоти промисловості озброєння. У Раді безпеки старий діловий партнер, магнат Олег Гладковський, виконує функції заступника голови з питань закупівель. Людина, яка офіційно заперечує, що є "Смотряш'ях" президента - в гангстерській мові "опікунів" в оборонному секторі. У верхній частині колоса руки Укроборонпром однак, є людина на ім'я Роман Романов, який працював на обох: Він був пов'язаний як автодилера з Hladkowskis виробником транспортного засобу «Богдан», і президента, він привів в 2014 році співробітники кампанії в Херсонській області. Все разом, це призводить до структури впливу, яка описується в професійних колах як "Вертикаль Порошенко".
    170 000 легкових автомобілів, вантажних автомобілів та спеціальних транспортних засобів
    Хоча немає жодних доказів того, що Порошенко безпосередньо бере участь у корумпованих махінаціях. Щоправда, зрозуміло, що певні конфлікти інтересів пов'язані з його роллю як бізнесмена. Наприклад, президент, імовірно, володіє київською "Рибальською" верфі через кілька проміжних ланок разом з провідним членом парламенту його парламентської групи. Це, в свою чергу, надає українські військові кораблі. Коли один з них знову почав працювати в липні, Міністерство оборони заявило, що після доброї "флотської традиції" під час церемонії пляшка шампанського була розбита на стороні корабля. Співачка співала співачка Руслана Лищенко, лауреата пісенного конкурсу "Євробачення" в 2004 році та лауреата звання "Художник народу".
    Такі конфлікти інтересів можуть завдати прямий збиток солдатам на фронті. Це показує корпус виробника автомобілів Богдан, компанія, яка стверджує, що щорічно виробляє до 170 000 легкових автомобілів, вантажних автомобілів та спеціальних транспортних засобів, у тому числі для збройних сил. П.Порошенко раніше був співвласником тут, але в 2009 році він продав свої акції Олега Hladkowskij - той же, що сьогодні стверджує заступник начальника Ради Безпеки не буде його «Smotrjaschij». Гладковський також має питання від Frankfurter Allgemeine Zeitung. Не відповів, але його представник у газеті "Київська пошта" підтвердив, що він не очолює компанію, але, безумовно, володіє.
    Не просто гроші, а людські життя
    Як у випадку з Президентом, Гладковський не може довести, що він зловжив своїм становищем. Тим не менш, Нако, підрозділ українських збройних сил "Транспаренсі Інтернешнл", рішуче критикував його. Організація пише, що "враження від конфлікту інтересів виникає тоді, коли компанія, контрольна більшість якої є першим заступником секретаря Ради Безпеки ... є основним постачальником Міністерства оборони".
    Організація Нако ілюструє приклад автовиробника "Богдан", як можуть спричинити такі пошкодження військ на Сході України, де солдати гинуть кожен день і донині. Наприклад, міністерство оборони нещодавно замовило сотню рятувальних засобів від Богдана, хоча вони можуть не підходити для своєї роботи. Їх вантажопідйомність на тисячі кілограмів занадто низька, тому що навіть кабіна важить всього 600 кілограмів. Додайте обладнання та шість-сім осіб (один водій, один охоронний солдат, дві парамедиці та два-три постраждалих), зрозуміло, що замовлена ​​швидка допомога буде "постійно перевантажена". Результат може бути швидким зносом та "невдачами".
    У конфлікті конфлікти інтересів можуть призвести до загибелі людей. Олак Трегуб, генеральний секретар Нако, заявив у двох реченнях: "Корупція в секторі оборони не тільки коштує грошей. Це коштує життя ".
    Джерело: FAS
    Конрад Шуллер - Портрет для синьої книги "Редактор представляє себе" на Frankfurter Allgemeine Zeitung
    Конрад Шуллер

  • Irinka_kartinka 30 листопада 2017, 22:12 1

    какие плюсы?

  • Mariia_k 30 листопада 2017, 22:30

    Пишу українською- у мене український і англійський шрифт на телефоні.
    По-перше, автор визнає, що Україна змогла протистояти російській агресії в 2014 і зараз тримає всю лінію зіткненя під контролем(+-).
    По-друге, Павловського заарештовано, хос не він перший, він не останній.
    Третє, норма по те, що Президент призначає Міністра Оборони і склад Ради Безпеки визначаються Конституцією.
    Четверте, автор вказує, що прямих доказів участі Порошенко в коррупційних схемах нема, і - кажуть-про зв'язок з Рибальським, но це таке +-.
    Монопольність Оборонпрому це -, але питання в довеженні до ума закупівль, перші шаги зроблено.
    Чи підходять Богдани для бойових дій- питання, але після " буханок" вони здаються більш придатними , добре, якщо є альтернатива.
    Щодо вертикалі і " смотрящих" і корупції це мінуси.
    Далі, те що Оборонпром замінює газові схеми, це перебільшення, тому що навіть якщо порівняти економічні показники і прогноз, то стане зрозуміло, що люба війна виснажує країну і знижує її рейтинги, можно розглядати короткотривалий прибуток від оборонної промисловості, але не довготривалий, як у газовій промисловості.
    Так що корупцію треба вбивати, і це навіть добре, що всі ці ситуації висвітлюються, і Порошенко під постійним наглядом. Якщо є конкретна відповідь, як зараз зупинити конфлікт без значних людських жертв, що робити з окупованими територіями, цікаво узнати.

  • 1 коментар
  • Irinka_kartinka 30 листопада 2017, 23:05 3

    Освещается эта информация, потому что сливает запад Украину, или вы думаете раньше никто не знал,что он ворует, каждый его шаг под прицелом, просто сейчас дали добро все это освещать.

  • Mariia_k 30 листопада 2017, 23:46 1

    Я думаю, що робити це стає все складніше. Я теж дуже хочу закінчення війни, але загострення йде двустороннє. Зараз відкриваються факти оборуток на війні, але я вважаю, що всі винні, хто краде, знизу доверху. Тільки жорсткий контроль і постійне " тикання мордою" у факти може зробити почву для корупції несприятливою. Країна має фінансові і інвестиційні обмеження під час зброєного конфлікту. Щодо " захід нас зливає", треба ставати самостійними, а не перекочуватися від Росії до Заходу. Багато чого можно обговорювати, не маю більше часу, нажаль.

  • Irinka_kartinka 1 грудня 2017, 10:18 1

    1000%

  • Michael 3 грудня 2017, 01:26

    Почитал великих аналитиков в теме российского тролля Иринки. Теперь вопрос особо упоротому украинофобу автору темы: Какие пути прекращения войны Вы (на Вы обратился, цени) видите?
    П.С. Спорим, на меня нападать начнет))

  • 7 коментарів
  • Michael 3 грудня 2017, 20:05 1

    Так вы же, москали войну начали. Выведите войска из Украины, перестаньте поставлять вооружение и боеприпасы бандформированиям, и война скоро закончится. Беспредел - Ваша личная фантазия. Уровень коррупции ... да, еще пока высокий, но мы справимся.

  • veterok17 4 грудня 2017, 15:05 1

    Ну это ж какие шоры на глазах Михаил!!! Каждый раз удивляет и смешит такое отрицание действительности, взрослый человек, а пишет такие глупости-угомонитесь!!!

  • Michael 11 грудня 2017, 20:17 1

    Хорошая идея - с умным видом ляпнуть какую-то фигню с намеком на какие-то знания, другим не доступные... У меня шоры, в Вы вообще без мозгов. Или не Россия войну начала, или не долбанные запоребриковцы украинцев на Донбассе убивают?

  • Nakaka 6 грудня 2017, 00:22 1

    Мишенька, а не поехать ли вам в АТО защищать нашу "неньку УкраЇну"? Вот где пригодится ваш патриотизм... А не сидеть на женском сайте и умничать!!!

  • Michael 11 грудня 2017, 20:15

    А не давать ли Вам советы своему мужу, когда он из наркотического дурмана выйдет.

  • Nakaka 11 грудня 2017, 20:53 1

    Не судите по себе...

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу