Пані Будьласка та вуйко Пампулько (Сімавидає)

Знайомтеся: Мурчик, Павлик, Квітка, сусідка тетя Катруся, вона ж пані Будьласка та вуйко Пампулько.

Історії - такий собі посібник з гарних манер для дітей. А заодно і підказки, як  іноді тихо, по-доброму, можна домогтися від дітей того, чого вам треба :)

Тато з мамою їдуть до Києва (сім'я живе у Львові) і розмірковують, на кого ж їм залишити дітей. Тета з Коломиї відпадає, минулого разу вона:

-...карала нас голодом...

- Карала голодом? Один раз не дала обідати? Так! А хто, скажіть мені, кидався квашеними помідорами у вітальні, поки я варила вам той обід?   - не зійшлися характерами :)

Вуйко Пампулько, що живе у двох трамвайних зупинках не підходить теж, бо "він нездара на кухні". Вихід - "мила та лагідна" сусідка з десятої квартири, яку всі називають пані Будьласка.

Пані Будьласка дозвонила дітям пустувати, коли вони вже вклалися у ліжка. Але хіба цікаво зчиняти рейвах, коли цього не забороняють? Квітка з Павлусем тихо-мирно заснули.

Тут Квітка заявила, що їстиме оладки з медом руками. Що вона почула у відповідь? Вірно: "Будь ласка, - ... - мед липкий" ! ;) Як результат, мала приклеїлася до вуйка і зробила висновки.

Це Павлик святку день народження і зустрічає гостей та сідає за стіл у піжамі "бо йому так подобається". "Будь ласка" ... Але усмішка зникає з обличчя пані Будьласка; сонце, яке ще зранку обіцяло погожий день, ховається за хмари; гості нудьгуюсь. Адже піжама наганяє сонний настрій! 

Ще у книзі є про те, що тихше їдеш, далі будеш; про розмови під час їди; про справжні цінності та про те, що треба сіяти доброту, а не доводити свою правоту (с) :)

А це хеппіенд :) Вуйко одружується з пані, а крім того, вона виявляється першою учителькою Павлуся, коли у веерсні від йде до першого класу!

13 коментарів

  • Galinka_ua 15 листопада 2017, 16:47

    Прикольная книга :)))) это из новинок или раритет нашли ?

  • Galinka_ua 15 листопада 2017, 16:48

    увидела год издания 2007 ((((

  • Galinka_ua 15 листопада 2017, 16:48

    Девочки а почему "тета" ?

  • 4 коментарі
  • natasha_kb 15 листопада 2017, 21:03

    В селі, де народилась моя мама слово "тета" часто вживається, мені вуха не ріже :grin: хоча в місті, в якому я живу, намішано різних національностей і розмовна мова далека від гарної щирої української, яка у Львові наприклад :joy: але то таке..

  • miros_ya 15 листопада 2017, 21:05

    Мені теж не ріже, просто, вперше зустріла - прикольне :)

  • Oksana_Kh 16 листопада 2017, 08:13

    ми в сім"ї не говоримо, а в чоловіковій родині - вуйко, то звичне. А "тета" не чула)))

  • Marys 15 листопада 2017, 23:05

    Цікава, а що за видавництво?

  • miros_ya 15 листопада 2017, 23:15

    Сімавидає

  • Marys 15 листопада 2017, 23:18

    А слона-то я і не помітила)))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу