Читання з бібліотеки

Макси-пёс Фик - наш хітяра - комікс по чехословацькому мультсеріалу. Російське вид-во "Белая ворона" виявляється його перевидало вже у наш час.

Фік - тому що маленька дівчинка Айя якось сказала тату "Папа, купи мне пёФика" :) Так в сім"ї з"явився пес сенбернар, який виростав із свого місця ледве не щогодинно, вмів говорити, ходити в магазин та бути відданим.

 

Казкові пригоди, Авіаз.Взяла, тому що побачила там в авторах Біссет, а після Конкурсу в КК, захотілося почитати, що воно таке. Тут казка про поросятко Ікара. Почала читати дочці, а тоді відволіклась на розповідь міфу про Ікара. Тоді давай читати далі, виявилося, порося теж крила зробило, теж дуже високо полетіло... але воно літало над морем, тому казка з хепі ендом.

Ще у збірці є трохи сумна казка О. Винокурова "Бегемотик Мотик", про бегемота, який незрозуміло як оселився у нашому лісі й так і не зміг стати там своїм.

Третя казка, не запам"ятала ні автора, ні назву, нажаль, про Зайчика з гикавкою і його друзів - Їжачка та Білочку, які намагалися вилікувати друга від тої напасті. Водою холодною поливали (аж Заєць хастудився), лякали (що він злякався й не міг перестати зубами цокотіти), а вилікували його у цирку - сміхом.

Слабошпицький М.: Золоті бджоли, Ярославів Вал, 2014 (автор, доречі, є директором цього видавництва).Особисто мені найбільше подобаються історії з серії "Чи далеко до Африки?" про Славка. Вони такі пізнавально-філософсько-повчальні. Ілюстрації у книзі - фантастичний труд! Вони пластилінові! Художником значиться Оксана Мушкетик.  

11 коментарів

  • Katya_Solo 5 жовтня 2017, 14:23

    а я от такі ілюстрації як в Макси-пёс Фик ну просто терпіти не можу, у мене "прям" психіка від них ламається)) книга може бути цікава сама по собі, а як побачу такі малюнки то навіть до рук не візьму :)

  • miros_ya 5 жовтня 2017, 14:27

    А я навіть замовила собі на Лабі нове видання. Правда, поки що одну книгу, а то дорого дуже, а вони розділили це старе на дві книги :/

  • Katya_Solo 5 жовтня 2017, 14:43

    ну я так зрозуміла що історія цікава, якби інші малюнки то і сама б може захотіла)

  • Irina_ilovebooks 5 жовтня 2017, 15:14

    Мене, до речі, теж малюнки якось не вразили, а навіть відштовхнути...

  • Irina_ilovebooks 5 жовтня 2017, 15:14

    Пластилінова чарівна!!! А другу не покажеш?

  • miros_ya 5 жовтня 2017, 15:20

    Ні, ми вже все здали, то по слідам :))
    Там нічого вражаючого в плані ілюстрацій

  • HoAnna 5 жовтня 2017, 15:55

    Дякую за огляд! Не знала раніше ні книгу першу, ні мультсеріал. Буде, що новенького подивитись дітям (дякую за посилання). А в третій ілюстрації дуже креативні!!!! Особливо цей дідусь в шляпі плетеній зі спагетті-бородою )))))) Треба доньці показати! А на який вона вік?

  • 1 коментар
  • HoAnna 5 жовтня 2017, 16:06

    а в 7?

  • miros_ya 5 жовтня 2017, 16:14

    Добре буде. Слабошбицький, як раз в початковій школі читається по програмі

  • HoAnna 5 жовтня 2017, 16:58

    Дякую!

  • Коментар видалено

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу