Виновлення чи опіка? З чого почати?

Доброго часу доби!  Чи є тут батьки, котрі остафннім часом ( за минулий рік) всиновили діток? Дуже прошу поради і консультаціі в питанні - з чого взагалі починати, куди найперше звертатись? Скільки приблизно триває процедура збору довідок і розгляду заявки на батьківство?  Де шукати можливості всиновити дитинку до року чи двох?  Які виникають труднощі в юридичному плані чи фінансовому? І скільки фінансів тратиться в процесі і на що? Дуже прошу допомоги.

17 коментарів

  • Nata_TN 3 січня 2016, 01:07

    Юлія, найперше - це звернутися до районної служби у правах дітей. Там вам дадуть перелік документів, які потрібно зібрати. Документи можна зібрати за 1-2 тижні. Потім необхідно пройти курси. Для опікунів - приблизно 7 тижнів ( по вихідним дням'), для всиновлення - це 2 дні. Не питайте мене чому так. Не знаю. І це я написала про Київ. Як в інших регіонах ці курси проходять не можу сказати. Всиновлювати можуть і незаміжні. Для опікунства не потрібно чекати суду, рішення приймає опікунська рада ( це по термінами бистріше). Ще, якщо береш дитину під опіку - держава кожнен місяць виплачує допомогу. Але дитина залишається із старим ім'ям і призвищем. Якщо всиновлюєшь - допомога як при народженні дитини і все. Сами важке -знайти дитину. У вашому регіоні , наскільки я знаю, це важко. Багато зі Львова всиновлюють у Києві. Це все можуть підказати у вашій службі у справах дітей. Я дала відповідь тільки на основні загальні питання.

  • Strekozyulka 3 січня 2016, 11:39

    Дякую дуже за такий розгорнутий комент) Так, Львів і область в цьому питанні неймовірно важкий... Так і думали, щоб в інше місто їхати, але чи там треба якісь додаткові документи і чи треба ті документи везти в інше місто, те, з якого будуть брати дитину?

  • Nata_TN 3 січня 2016, 11:46

    Ніяких додаткових документів. Тільки ті, що будуть у вас на руках ( пакети будуть прошиті і скріплені печаткою). Документи дійсні 1 рік. Якщо за цей час не знайдете дитину - потрібно буде знову збирати новий пакет.

  • Margoha 3 січня 2016, 02:04

    Одна знакомая потратила на усыновления почти год, но это с тем учетом, что ей помогала полруга-юрист.

  • Nata_TN 3 січня 2016, 02:32

    Я знаю разные случаи. От 3 месяцев ( с учетом сбора документов) до года ( без учета сбора документов).

  • Snezhka22081992 3 січня 2016, 08:21

    Знаю жінку яка брала на опікунство то на всі документи і їх оформлення пішло трошки більше місяця,но діткам було 3 чи то 4 роки!

  • Elenamir 3 січня 2016, 10:39

    Про саму процедуру ничего не знаю. Но у меня есть знакомые, которые потеряли уже достаточно взрослого ребенка. Трагедия страшная. Родить своего не могли уже. Поэтому приняли решение взять приемного. Сильно маленького они не захотели. Поэтому их выбор пал на мальчика лет 10. Он не всю жизнь провел в приюте. Попал после аварии родителей уже достаточно большим. Приятель мой очень тщательно подошел к решению опеки. Выяснил что в их случае опека лучше. У ребенка остается больше прав. Все деньги которые государство выделяет опекунам, складывал на счет ребенка. Сейчас мальчик уже учится в военном училище, и они подумывают взять опеку еще над одним ребенком. Если у вас нет цели взять грудничка. То опека довольно не плохой вариант для детей постарше.

  • 2 коментаря
  • Strekozyulka 3 січня 2016, 11:46

    я також так думаю. Дитя трохи краще зможе адаптуватись в сім"ї.

  • Nata_TN 3 січня 2016, 11:57

    Юлія, якщо будуть виникати питання - пишіть. Що знаю -розповім.

  • Strekozyulka 3 січня 2016, 12:01

    Щиро вам вдячна)))))

  • Lenylsk 3 січня 2016, 10:45

    Это такое хорошее дело!!! Удачи Вам!!!

  • Strekozyulka 3 січня 2016, 11:30

    Дякую)))

  • Strekozyulka 3 січня 2016, 11:29

    Дівчатка, а хто знає чи мають право якісь родичі дитини забрати її з-під опіки саме, якщо вони раптом знайдуться?

  • Nata_TN 3 січня 2016, 11:42

    Юлія, мають право. Але, це трапляется дуже рідко. Крім того, Ви можете бвзяти спочатку під опіку, а потом всиновити дитину.

  • В 18 січня 2016, 12:05

    Доброго дня! Пораджу вам хорошого юриста, який допоможе. Напишіть свій номер в приват, він вам передзвонить

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу