Самостійне читання (Улянка 8+ років)

Спочатку створила одну тему, але вирішила розділити, тому що виходить якись неймовірно довгий пост, гортати який, мене саму дратує :crazy_face:

Самостійно прочитане - це обведене жовтеньким :) Решту - читала я вголос, огляд тут 

Це частина самостійно прочитаних - підсовувала тематичні, а як же! "Таємна робота Санта Клауса" - у друзів, тож на фото вона представлена лише у вигляді запису у Щоденику читача. 

Огляд Новогодний переполох тут

Загублений різдвяний лист (рос мовою) тут  

Прості тексти, яскраві малюнки з милими звірятами, пригоди завжди із інтригою - чудові книжки для 4+ та самостійного читання, коли книги любиш, а читати не дуже :grinning:

Для нашої панянки 8,6 років історії вже скучні. Але я цю серію, певно, буду "онукам берегти" ))) Така вона рідна, спогадами обросла, зусиллями пошуковими теж... 

М. Марпурго: Сніговик дістався нам від феї - помічнички Миколая :kissing_heart:

Перше, що мене вразило - ду-у-уже щільний папір. Шрифт для самостійного читання ідеальний! 

Добра, спокійна історія, про дива, яким є місце у нашому житті. З гумором, місцями тонким; я засумнівалась, що дитина років 4х, з якою цю історію точно читають, його розуміє ;)

Сніговик (зліплений зі снігу-подарунку, що випав напередодні Різдва: його дуже-дуже чекали, але не сильно й сподівалися :) ) оживає і за добу робиться для хлопчика найкращим другом! Вони пустують разом, спілкуються, літают на Північний полюс, де відвідують вечірку; хлопчик знайомиться із Сантою, милується Авророю і отримує найцінніший подарунок, про який мріяв (крім зеленого гірського велосипеду, звісно) - перестати заїкатися. І, звісно, безціний досвід - справжню дружбу.

 

Це книги... continuous чи що?   :smile:  Дочка їх бере до рук під настрій (крім Маламандера - про це нижче).

Томас Тейлор: Маламандер - читається зараз мені вголос ;)

Шрифт не велетенський, але міжрядковий інтервал хороший - читати самостійно зручно. Ми поки що прочитали/прослухали лише чверть, тому я не можу залишити відгук. Ось анотація: 

Хоча Герберту Лемону лише одинадцять років, він уже працює у столі знахідок готелю «Ґранд Наутілус». Одного разу перед ним постає особливе завдання: повернути не загублену річ — а дівчинку, яка вдерлася до його комірчини. Батьки Вайолет зникли дванадцять років тому, коли вона була ще немовлям. Герберт і Вайолет беруться відшукати хоч якісь зачіпки... що приводять їх до легенди про моторошного маламандера. «Маламандер» — перша книжка в серії «Легенди Морського Аду» британського дитячого письменника та ілюстратора Томаса Тейлора. Тож пригоди тільки починаються!

Не лякайтесь слова АД - це насправді САД, просто, перша літера відвалилась. 

Інтригуюче, загадково, місцями моторошно і з... гіменцем, тобто з гумором :laughing: Зві-і-існо мене найбільше підкорює, що тут присутні КНИГИ :) "Книжкова амбулаторія Аду" (дочка, доречі, читає із наголосом на У - не подобається їй Пекло весь час згадувати )) - які у вас асоціації викликає ця назва? Чим там займаються по-вашому?

Graviti Falls. Шалена гра зі словами. 

Ідея - відвал башки! У тексті пропущені слова. Дитина ходить по хаті, питає у всіх то прикметник, то прислівник, то іменник у множині, то назву страви, то дурне слово. Потім вписує їх на місце пропусків і-і-і-і - катання по підлозі й надривання животів від сміху гарантоване! 

Доня повертається до неї вже кілька місяців - коли натрапить,  бо книга у нас  - громадянин світу - вона по всьому дому мігрує, тоді під щось ховається, а тоді знаходиться.

Це ж можна так будь-який текст обробити, роздрукувати і видати дитині для гри (яка насправді, за задумом мами-хитрюги, і не гра зовсім, а вправляння у читанні :sunglasses:

 

Це серйозно! Антидепресивна книжка для дівчат.

Звісно, книга дочці не по віку, але частина жартів, все ж, їй зрозуміла і вона її обожнює. Купа закладок, нерідко згадує щось із неї під ситуацію - цитує :) 

Огляд від HoAnna тут

 

 

Лотта та її "катастрофи" - у серії видано вже 10!! книг :crazy_face:; сумніваюсь, що дочка їх всі прочитає колись, але про всяк випадок, 5 у нас вже є ))

Тут про життя-буття п'ятикласниці (принаймні, у першій книзі вона щойно перейшла у 5-й). Самі можете бачити, яка тут подача: тексту на сторінках небагато, все супроводжуєтсья кумедними малюночками та підписами - можна і за вечір прочитувати таке! Але моя не аж такий фанат самостійного читання. 

У нас книги серії - "дежурная книга" :) Її зручно в останній момент кинути до сумки, коли їдеш до бабусі з дідусем, але вже немає часу шукати "Маламандера. (Доречі, серія має інтегральну обкладинку, на дотик ніби силіконову трохи, ще й із закрулгеними кутиками :heart_eyes: - це робить книги якимись компактнішими чи що; і легшими). Також вони завжди читаються, коли я командую: "Тільки після читання!" -  а вибрати книгу зараз не можу. При чому, читаються із реготом, зачитуванням вголос деяких місць, із подальшим винесенням на обговорення моментів, які обурили/вразили. Але... за першої ж нагоди, і вони з легкістю кидаються в сторону :joy:  Ось така у нас читака. 


Теги: новый год, обзор книг, зима, рождество, укр, 8 лет, самостоятельное чтение

26 комментариев

  • Gnomiki 10 февраля 2021, 15:35

    Нічого собі стос самостійного читання! Маламандера треба брати і нам тепер))) Дякую! Все дуже цікаве!

  • 1 комментарий
  • Gnomiki 10 февраля 2021, 15:54

    @miros_ya фух!)))) а то я мимоволі порівнюю з тим, що син читає самостійно)))

  • miros_ya 10 февраля 2021, 15:57

    @Gnomiki :smile: Укінці коментаря до Лотти я написала, яку чи таку маю )))

  • Gnomiki 10 февраля 2021, 16:05

    @miros_ya мені полегшало)))))) я вже побачила іншу тему, багато цікавого, дякую!

  • KcuMarik 10 февраля 2021, 16:35

    Умница Ульянка! :thumbsup::thumbsup::thumbsup:Так держать:wink:

  • miros_ya 10 февраля 2021, 23:45

    ;)

  • klausS 10 февраля 2021, 16:58

    Супер, спасибо - и я теперь хочу Маламандера)))

  • miros_ya 10 февраля 2021, 23:45

    Я його захотіла, щойно анонс у ВСЛ побачила і купила, щойно видали :smile: Дуже зацікавив!
    Sony купили права на екранізацію, доречі

  • valusenka 10 февраля 2021, 20:04

    Дякую! Дуже цікаво! Особливо хочеться самій прочитати Маламандер))
    А Сніговик більше для якого віку?

  • miros_ya 10 февраля 2021, 23:19

    :)
    У Сніговику сам сюжет дуже зрозумілий і нескладний! Я думаю для 4+ підійде. О! А де ж фото до нього? 8-О

  • edelveys 11 февраля 2021, 01:21

    Хороше читання. Цікавеньке таке. Дякую за огляд.

  • Irina_ilovebooks 11 февраля 2021, 14:08

    Клас! Різноманітне таке читання) зовсім не схоже на наше:grin: Маламандер зацікавив. А от книги для "поржать" у нас про Адель. Теж возить з собою і зачитує дідусям/бабусям, які іноді в шоці від тих жартів :rofl:Сніговика я сама дівчатам читала, бо було цікаво обом. А от вчора кинула книгу і сказала що більше ніколи не буде читати. То вона не знає, що до Валентина у мене заховані 3 книги про Даню, від якої фанатіє :stuck_out_tongue_winking_eye:

  • miros_ya 11 февраля 2021, 15:10

    :laughing:Що вона таке читала??

  • Irina_ilovebooks 11 февраля 2021, 21:20

    @miros_ya Санту :grin: вам гарно пішов а їй щось не дуже) ну вона не жбурнула книгу, а просто на стіл поклала зі словами що більше нічого не читає :joy: сьогодні уточнила що до наступного року:grin:

  • HoAnna 12 февраля 2021, 17:43

    Чудове читання!! На Маламандера все дивлюсь... У мене ж така нечитака, що ще полиця нечитаних книг є... :grin::grin: Але деколи прокидається надія (чи шопоголізм) і все ж купую нечитакам нові книги :joy: Навіть Лотту (таку веселу книгу!) донька дочитала з трудом... Винятком стала книга Нестайка "Чарівні окуляри", її вона читала з задоволенням :) На років 9 дуже раджу) А, і ще + Це серйозно - улюблена :grin:

  • 1 комментарий
  • HoAnna 12 февраля 2021, 18:44

    @miros_ya Отаке якраз може і піде :grin::grin::grin: Дякую, не читали))

  • HoAnna 12 февраля 2021, 18:46

    @HoAnna Це ще й комікс! Якось я пропустила ці книги.. Дуже дякую, покажу доньці :)

  • miros_ya 12 февраля 2021, 18:52

    @HoAnna Ох, Адель - відірви та викинь! Я і сама про неї лише зараз подумала: якщо така цікавість до "Це серйозно!" , то треба спробувати й ці - і моїй, і вашій ))

  • Marys 13 февраля 2021, 01:18

    Хоч купуй Гравіті Фолз для відпрацювання частин мови))) Ми в подібні грали на Днях народженнях кілька років поспіль, а потім перестали. Дякую за нагадування

  • miros_ya 13 февраля 2021, 10:11

    Це точно! Там же в тексті потім доводиться цю "нирка" ще й довести до відповідного вигляду: десь рід змінити, десь відмінок.
    Можна запропонувати як додатковий посібник на уроки укр мови :joy::joy::joy:

  • bondarka 13 февраля 2021, 09:45

    Круто! Моєму 9, та для нього це недосяжний рівень(. Зовсім не хоче читати( А Сніговика читали разом, чудова історія! І книга гарна)

  • miros_ya 13 февраля 2021, 10:07

    Не може бути, щоб ще менше читав, ніж оце я показала! Ви применшуєте синові заслуги, впевнена.
    Це ж не за тиждень, не за місяць навіть ))). Тут одна книга-гра, що незаповнена докінця; друга - комікс; третя - читатиметься ще місяці два; дві - зовсім дитячі, що на один зуб 8-9 річкам )))
    По суті на Улін вік тут із прочитаних лише 2 книги і третя в процесі )))

  • miros_ya 13 февраля 2021, 10:10

    Вона б не читала, якби Я не змушувала :smile:
    "Уля, неси Маламандера, я зараз буду готувати, а ти..."
    "Можна пограти на телефоні?" - вона вже навіть і не заїкається про це, якщо ще не почитала.
    Якось так. Прикро, звісно. Для мама-книголюба тим більш...

  • bondarka 13 февраля 2021, 10:47

    @miros_ya Ні, він зовсім не читає(( На жаль. Так, для мами-книголюба це особливо прикро. Та всі ми різні) Я розумію.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб