Що робити?хочемо двері??підкажіть.будемо вдячні!!!)))

Добрий вечір.

У нашому будинку два поверхи, та 5 квартир.Ми живемо на першому поверсі і замість вікна хочемо зробити двері.Ми живемо у центрі міста і нам говорять ніби можна і ніби ні??!!Тому що фасад міста можна підпортити.Нам пояснили так робити можна але якщо сусіди потім пожаліються,то вони будуть змушені відреагувати,але нічого страшного не буде.В інтернеті ми прочитали,що за самовільне перепланування буде штраф та попередження,можливо потрібно буде переробляти все на зад.Тому хочу спитати і попросити допомоги,що робити?Чи мржна всетаки ставити двері?Що за це буде?Якщо все таки ми їх поставимо чи будемо змушені у разі чого все переробити так як було?

Дякую за допомогу?

8 коментарів

  • Maria_g 13 червня 2017, 23:46 1

    це втручання у несучі стіни будинку. Однозначно потрібен дозвіл мерії. Тим більше, якщо це центр міста, то ваш будинок може бути істор.памяткою або знаходитися в межах істор.ареалу. І якщо мерія про це дізнається, то буде штраф і зобовязання привести до попереднього стану або погодити з владою. Ось тут треба буде підписи усіх сусідів (не тих, хто живуть, а хто є власниками, які часто там і не проживають). Якщо не виконаєте приписів - суд

  • Maria_g 13 червня 2017, 23:48

    а двері на вулицю чи в двір? Ви будете переводити в нежитловий фонд?

  • Marine25 14 червня 2017, 10:27

    Двері на вулицю

  • mama_Lizi 14 червня 2017, 00:03

    Немного не по теме. Сегодня в интернете прочитала, что теперь не нужны разрешения на постройку к домам. Знаете, как на первом этаже пристраивают еще комнату?))
    Вот на такие штуки раньше надо было ого-го разрешений, а сейчас вроде нет....
    Так что может и с дверями так?..

  • Maria_g 14 червня 2017, 00:13

    ні, це трішки не те. Там все заключається у власність з.д. І це звучить тільки так приємно, що не треба дозволу. Насправді є свої нюанси))

  • mama_Lizi 14 червня 2017, 00:15

    Я не спорю. Я не разбираюсь и точно не узнавала что и как!!
    Просто говорю что увидела!)))

  • NomadY 14 червня 2017, 01:07

    Зверніться в бті

  • KapInkA 14 червня 2017, 08:59

    я делала перепланировку - перенос двери на кухню (панельный дом правда) давненько... обратилась в архитектурное бюро города, подробно рассказала, что хочу... выписали на дом архитектора для замеров (он пришел, а у меня то уже все перепланировано) он погрозил пальчиком, но заметил что все сделали правильно -дверной проем не превышал, сказал через недельку. пришла. Он выдал проект перепланировки официально оформленный, оплатила в кассу положенную суму, и ему (конечно же!) и порулила в БТИ. Оттуда на дом пришел человек, перемерил всю квартиру и со временем БТИ выдало мне новый паспорт на квартиру с изменениями. Вот как-то так...

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу