День 5. Завдання 3. ПЕРЕЗАГРУЗКА для мами.

Жарт, але частково відображає наше життя.

  .А Ви впізнаєте себе? Як часто таке буває? А чи задумувалися Ви чому, так буває?У мами бувають два періоди. ПЕРІОД 1, коли ми насолоджуємося, що у нас є діти, що вони здорові, коли все легко виконується, коли не так важко прокидатися в ночі і т.д. - просто щасливий період в житті, але цей період часто змінюється іншим… Ніхто з нас не застрахований від стресів і на звичайну мамину навантаженість може ще щось добавитися ПЕРІОД 2, на цьому етапі Ви працюєте в режимі збереження сил. Наприклад, коли дитина чи мама хворіє. Тільки видужала дитинка, пішла в садок і знову захворіла. В результаті мама виснажена. Окрім дітей є ще інші події в житті це може бути конфлікт в сім'ї з батьками (бабуся чи дідусь), що завгодно. В кожному з випадків. Кали стресових факторів стає дуже багато, вони наліплюються, як сніжний ком. Кожен з них окремо нічого собою страшного не може являти, але якщо їх багато і вони у взаємодії ДОВГО вони перетворюються на диру -- виток емоційної енергії. Настає синдром ЕМОЦІЙНОГО ВИГОРАННЯ(((. В цей період немає легкості думки, наприклад коли, дитина капризує і вам не приходить в голову, як це перевести у гру, в жарт, відволікти чи в говорити, простіше наполягти чи строго сказати. Починає дратувати будь-який відступ від плану. Ви надумали після сніданку піти на прогулянку, оділися вже готові виходити, а дитина вилила на себе компот, який попросила перед виходом. Начебто дрібниця, але в залежності в якому періоді Ви зараз знаходитеся, а ПЕРІОДІ 1 чи в ПЕРІОДІ 2. Можна іти танцюючи, якщо у Вас багато сил і Ви в хорошому настрої Ви молоді, здорові і все чудово, ви повні енергії. А можна іти через силу, кожен крок важкий. Якщо ідучи «танцюючи» у Вас на дорозі лежить перешкода, то Ви цю перешкода подолаєте також «танцюючи». Ви з легкістю можете навіть перестрибнути і піти далі. А якщо Ви вже втомилися (період 2), ідете з останніх сил, ноги натерті, з двома сумками, а позаду ще малеча без настрою уповільнює дорогу додому, то необхідність перейти цю перешкоду зайвих п’ять кроків викликає прилив злості чи відчаю, залежить від темпераменту. Хоча це дрібниця і в іншій ситуації Ви б цього не помітили. Якщо сил мало, то найменша неочікуваність дуже сильно вибиває із колії. Мама стає дратівливою, злою, можливо навіть агресивною….., а також виникають почуття вини – я погана мама, я не справляюся, треба знайти, якесь рішення, інші можуть, а я не вмію…. Самооцінка падає, впевненість на низькому рівні…. На цьому періоді

- погіршується здоров’я

- погіршується фізичний стан, людині суб’єктивно здається, що його тіло важке

- емоційний стан на низькому рівні

- погіршується сон чи важко взагалі засинати

- погіршуються статеві відносини в сім’ї.

БАГАТОЗАДАЧНІСТЬ – ось та проблема цього періоду. По можливості ЗНИЖУЙТЕ цю багатозадачність. Якщо Ви хочете попрацювати, знайдіть спосіб, щоб залишитися на одинці. Тато чи хтось інший може погуляти з дітьми, або працюйте в той час, коли Ваша увага йому менше потрібна. Коли ж Ви граєтеся з дитиною, то відімкніть телефон, щоб ніхто не зміг перервати Ваше спілкування. На одному з тренінгів, нам радили спершу НАСИТИТИ дитину увагою. ПОВНІСТЮ поглинути з нею в гру, не відволікатися на сторонні подразники (телефон, не переглядати пошту, телевізор, приготування їжі…). Коли малеча насититься нашою увагою, буде краще потім гратися самостійно, не буде відволікати маму.Що робити? Перше, відкинути усі справи і приділити собі час - НАПОВНИТИ себе силою, енергією, потурбуватися про себе.

ЗАВДАННЯ:

ТРЕБА ВЧИТИСЯ НАПОВНЮВАТИ СЕБЕ НОВИМИ СИЛАМИ, ЕНЕРГІЄЮ. ЯКЩО МИ ВИСНАЖЕННІ, ЩО МИ МОЖЕМО ДАТИ СВОЇМ ДІТЯМ І ЧОЛОВІКОВІ???....

1.Написати список в коментарях, як Ви себе наповняєте, як відновлюєте силу, енергію. В Вашому списку повинні бути також і швидкі, мобільні техніки. Будь-який ресурс, який покращує Ваш стан.

- Сон

- Прогулянка на одинці

- Перегляд фільму на ОДИНЦІ

- прийняти ванну

- почитати книгу

- купити нове плаття

- бання один раз в місяць з такими ж мамами- масаж

2. Скласти список в кого Ви можете попросити про допомогу.

- чоловік- бубуся, дідусь

- сусідка- подруга в якої діти такого віку, як Ваші….

- виписати усіх хто може бути «під рукою»

3.Також від сьогоднішньго дня, ми збільшуємо свій продуктивний час. Для цього наводимо будильник, щоб прокинутися на  2 хв раніше звичного часу (КРАЩЕ КОЛИ МАЛЕЧА, ЩЕ СПИТЬ І ВИ МОЖЕТЕ НЕ ВІДВОЛІКАТИСЯ!!!!)І кожного дня зменшуємо свій сон на 2 хв, при цьому вечірні справи переносимо на ранок, раніше ідемо спати. Тобто, якщо Ви звикли прокидатися 7:00, зараз будильник повинен спрацювати 6:58, завтра 6:56. Так, протягом усього марафону за місяць ми збільшимо свій продуктивний час на 1 годину. Якщо Вам буду однієї годити достатньо, щоб виконати ранкові/хатні справи, зупиняємося, якщо -ні, продовжуємо переводити будильник дальше.

4. Техніка "Розбуди організм".Щоб день пройшов продуктивно, нам потрібно розбудити свій організм.Для цього кожного ранку прокинувшись ми робимо зарядку під енергійну музику, не менше 1хв. В ідеалі, робити зарядку на свіжому повітрі.5.Дальше після теплого душу, вимикаємо гарячу воду і 30 с приймаємо холодний душ.

 

!!!!!!!Важливо, якщо ви годуєте зараз груддю, відмовтеся від холодного душу.

 

В коментарях пишемо, що вдається виконувати, що викликає складності. І варто памятати, що на початку, ріст це ДИСКОМФОРТ, потрібно йти через нього.

36 коментарів

  • Kate1611 9 червня 2017, 07:32

    Что делаю для себя: ем шоколадку, слушаю музыку, читаю книгу, принимаю ванну, отправляю папу погулять с ребенком, смотрю любимые фильмы, читаю статьи, поход к психологу. И стараюсь делать сама, но бывают дни, когда никак не получается. В кругу людей которые могут помочь не густо: муж- почти всегда на работе, бабушка и старшие дети.

  • mirella 12 червня 2017, 19:47

    Ви на хорошому старті. :-)
    Я також люблю шаколад і музику. Щоб швидко себе наповнити вибрала три улюблені композиції з позитивним, спокукаючим до рішучості текстом. У Вас є щось таке схоже?

  • Kukusoa 9 червня 2017, 07:41 1

    Я с ребёнком одна,ей 1.5,и кому-то поручить её я не могу.единственное , что спасает, это поездка.то к одной бабушке в село, то к другой в город.где с ребёнком могут погулять.пока я кушаю., купаюсь и т.д. и там же я могу в обед поспать с ребёнком, так как ночной сон у нас ужасный.

  • mirella 9 червня 2017, 08:24

    Напишіть список, як Ви наповнюєте себе. Коли народжуються діти, ми про себе забуваємо, це призводить до виснаження емоційного та енергійного. Сон важливий для молодої мами. Мої діти також погано спали, я знайшла спосіб - вкладала біля себе на ніч. Діти біля мами спокійніші, відчувають запах мами і стукіт її серця. Не кажу, що це може стати виходом у Вашій ситуації. Мамин сон під час сну дитини - це також ДУЖЕ хороший спосіб відновитися. Ще пошукайте щось таке, що зможе підняти Вам настрій. Потрібно згадати, врешті решт, що Ви не залізна, Ви- людина, в якої ресурси закінчуються.

  • Kukusoa 9 червня 2017, 09:09

    Спить вона зі мною й так .буду думать над списком

  • Asenka 9 червня 2017, 08:53 1

    Я уже привыкла, что все делаю с детьми. Не напрягает. Когда один ребенок, можно ухищрения искать, а когда трое, то это бесполезно, зато фигура в норме))) вся еда автоматически делится еще с кем-то.

  • mirella 12 червня 2017, 19:43

    Поділіться досвідом. Правду кажуть, що троє дітей легше тому,що грається краще і т.д.

  • Kasiopeya 9 червня 2017, 12:28

    Мы приспособились готовить со старшим вместе. Морально разгружаемся по выходным. Ездим на дачу, папа гуляет с мальчишками, а я колупаюсь на своей грядке. Это расслабляет. Встаю я в 5:30 в 6:00. Раньше вряд ли потяну, но попобую довести до 5:00, хотябы

  • 2 коментаря
  • Kasiopeya 9 червня 2017, 16:07

    Я просто жаворонок, мне с утра лучше дела даются

  • mirella 12 червня 2017, 19:42

    Зараз я також прокидаюся 5:00, але прийшла до цього не зразу. Тепер дуже цьому рада. Ранковий час він продуктивніший, головне з вечера знати, що ти будеш робити, мати план. Прокинулась і до дії. :-)

  • Kasiopeya 12 червня 2017, 20:19

    Глпвное закинуться чашечкой кофе, где-то в 0,5литра ;)

  • Alfik1112 10 червня 2017, 04:02 1

    Единственное что я делаю для себя - это косметические процедуры в домашних условиях и ночные посиделки за ноутом, дочь еще грудная (нет силы воли отлучить) и оставить не на кого, поэтому все только с ней и для нее. Папа за границей, так что все время целиком и полностью занято ребенком, рисуем, лепим, читаем сказки. Люблю убирать и делать дом. дела когда дома никого нет, а так как это сейчас не реально, то приходится приспосабливаться) Есть приятное занятие - веду интересный дневник о развитии своей малышки - когда делаешь очередную запись за день, то еще раз переживаешь все положительные эмоции.

  • mirella 12 червня 2017, 19:39

    Як класно, що Ви працюєте з донечкою в дома самостійно. Насичуєте її собою. Це не оцінимий вклад.

  • Коментар видалено

  • Natikmil 10 червня 2017, 22:42 4

    Я для себя делаю очень много- поэтому хорошо выгляжу, в мои 37- мне говорят - девушка)))) Недаано с сыном смеялись, нам в ресторанчике скпзали: на меня девушка а на сына- мужчина)))))Не позволяют себе разряжаться , все время наполняюсь энергией, еду по работе, включу хорошую музыку- даже если очень опаздываю - все равно заеду в свою любимую точку за кофе вкусным- не гоню- даже что бы не было, еду размеренно и не спеша, по дороге всегда релаксирую, рассматриваю красивую природу- еду с пригорода- в городе если пробка, вот недавно была пробка на голосеевском проспекте- я оставила машину и пошла с малышей в парк кормить уточек и каждую минуту наслаждаться жизнью, там такой воздух (перезвонила няне , что нас сегодня не будет, ехала по работе на важную встречу, и заказ везла важный- перезвонила- сказала что пробка, встречу перенесла- заказ привезла вместо 2 часов в пол шестого; но так мило со всеми по телефону поговорила и убедила что ситуация безвыходная )и вместо того что бы нервничать за рулём, (как делают многие)битый час, и дать утечь своим силам- я два с половиной часа погуляла с малой- наполнились энергией, заехал к бывшему- попросила погулять с малой, и встретилась с подругой, погуляли попили кофе, едим обратно- малая спит, никакой нервотрепки- мы сами творци своей жизни. Утром я выхожу во дворик, и пока малая бегает за соседской курицей, выпью вкусный кофе под вишней, вдыхая свежесть утра, запахи цветов и тоже наполняюсь энергией. Отдаю малую бабушке и еду домой- ничего не готовлю, куплю готовой еды в Новусе или заплачу 150 гривен женщине- которая наготовила на три дня еды- приезжаю домой и только делаю себе масочки , качаюсь, самомассаж , и так далее- потом сплю до 11 , после могу работать хоть трое суток, но не работаю прям столько. Езжу даже на наши последнии деньги в свой любимый отель по житомирской трассе, километров 40, с подругами на уикенд, без мужей и детей, хожу в кино, хожу на концерты, на спектакли, хожу в спа на пару с подругой, если заработала больше обычного- слежу за горящими турами и с кем то срочно лечу на три - пять дней куда будет горящей тур- ой я столько всего делаю для себя - ну вот очень много- не знаю как правильно- но я так счастлива, а если маме хорошо - детям тоже хорошо- меня на заправке мужчина спросил, прям при старшем сыне- вот девушка, вы с маленькой малышкой- и прям излучаете счастье- что Ваш муж для вас такого делает, а то моя всегда всем недовольна, что ? Я даже растерялись, наверно я сама по себе умею быть счастливой)))

  • 9 коментарів
  • Natikmil 13 червня 2017, 15:38

    Yuliya_MiA - правильно делаете- жизнь одна- нужно жить в радость себе и в удовольствие, нас с детства обучают не чувствовать свои истинные желания, нам навязывают фальшивые чужие желания, якобы мы всем что то должны, на самом деле мы должны быть только счастливыми, и жить своими желаниями )))))

  • Natikmil 13 червня 2017, 15:42

    Kukusoa, нет, новый мужчина зарабатывает больше- но он знает что я сама могу при желании обеспечить и себя и детей, и зарабатываю вполне прилично - но он круче меня в этом деле, но я меряться с ним и не стремлюсь))))

  • Kukusoa 13 червня 2017, 15:50

    Спасибо)

  • Iri2110 11 червня 2017, 23:58

    Как вкусно вы написали)))), но к сожалению такое отношение к жизни , как у вас, достаточно редкий случай...(((( Вы- умничка, позитиФФ!

  • Natikmil 13 червня 2017, 15:32

    Спасибо, просто потихоньку само пришло, встречались нужные люди на пути- я стала прислушиваться и присматриваться к тем- кто жил Так, как я хотела бы жить, и потихоньку пришла к тому что есть- но я еще в пути)))

  • Andi777 12 червня 2017, 10:12

    Дружим))

  • Alperina 16 червня 2017, 22:46

    Мои помощники в разрядке:
    Кофе
    Бокал вина
    Маникюр

  • Alperina 16 червня 2017, 22:47

    Маска для лица
    Чтение
    Общение с подругой

  • Alperina 16 червня 2017, 22:48

    И главное, воскресная прогулка с мужем.
    Помощник - мама, которая может в воскресенье побыть с нашей малышкой

  • Alperina 16 червня 2017, 22:52

    Сложно будет с более ранним подъёмом, я сова. Буду экспериментировать

  • GrafinyaVishnya 17 червня 2017, 02:58

    Наситити дітей увагою і перейти на ранній час- беру в арсенал. Хоч з другим буде не легко))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу