Выдыхайте! "ДФС пояснила обмеження ввезення товарів"

Обмеження митницями ввезення товарів відомих брендів, придбаних в іноземних інтернет-магазинах, відбувається тільки на вимогу правовласників або їх представників

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Такі обмеження застосовуються тільки у разі, якщо контрафактна продукція, або якщо її походження не вдалося встановити", - пояснив директор Департаменту організації митного контролю ГФС Олексій Василенко.

Він наголосив, що у відповідності з Митним Кодексом, всі надходження проходять обов'язкову перевірку, а правовласнику надається можливість визначити, чи є даний товар оригінальним.

"У разі встановлення контрафактності товар не потрапляє на митну територію України. Зате, при відсутності порушень прав інтелектуальної власності правовласник передає митницю про можливості відновлення митного оформлення такого товару", - додав він.

За його словами, у більшості випадків саме так все і відбувається, і покупці отримують свій товар. Така ж процедура застосовується в Україні давно. З одного боку, вона захищає права споживачів на отримання якісного оригінального товару, з іншої сторони захищаються авторські права виробника.

Він також спростував інформацію про те, що митницям дано вказівку забороняти фізичним особам ввезення в Україну товарів, права на торгові марки яких заявлені у митному реєстрі.

Темы: Послуги і компанії

5 коментарів

  • galaxy_ 31 травня 2017, 00:27 4

    Вот и я думаю, когда мы начнем сами головой думать. Сайт-распространитель фейковые новости уже через 2 часа написал опровержение и извинился, но нееет же ж ...

  • tanya33 31 травня 2017, 07:24 5

    +1000
    Тут главное внести реакцию в массы и это удалось, народ у нас падкий на подобное

  • ElenaPre 31 травня 2017, 07:32

    + хлебом не корми, дай повод покричать, не разбираясь что и как

  • MALINKA 31 травня 2017, 09:23 1

    Такой кипиш сорвался. "Всепропало" уже не будет? Значит вернёмся к тарифам УП ))

  • TinyTrends 31 травня 2017, 10:03

    :-) в точку)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу