Чому загинається Аукціон Кашалот?

Зазначу, пишу про це як людина яка глибоко розуміється на законах ринку, оскільки вивчала економічну теорію і основи підприємництва в університеті. 

Друзі, я хотіла про це написати адміністрації, але оскільки на сайті не знайшла як можна зв"язатися з адміністраціює пишу в клубі у відкритому доступі. Всі ми, хто тут зареєстрований, зацікавлені в тому, щоб аукціон процвітав і розвивався і в першу чергу в цьому зацікавлені власники, тому мої зауваження і поради в першу чергу їм. Зрозумійте мене вірно, це аж ніяк не претензії! це просто мої спостереження, аналіз і висновки щодо того, що зараз відбувається з аукціоном і як зробити щоб усім було краще...  

Я зареєструвалася на аукціоні кілька місяців тому. Мене привабила можливість придбати на аукціоні хороші речі б/у або нові за цінами, які були  на порядок нижчі ніж в магазинах та на ринках. І спочатку тут дійсно було дуже багато класних речей. я просто себе стримувала, щоб  не робити багато покупок. Оскільки речі можна було купитидійсно якісні і по низьким цінам, то тут відповідно було багато і покупців. А раз було багато покупців, то і ціни за якими продавалися товари були більш менш адекватними, такими, що влаштовували всіх. Потім я стала продавати деякі свої речі, також папір. І ціни за якими їх купували мене теж більш менш влаштовували. Але з часом ціни на папір почали падати, продавати за 20 грн пачку паперу, яка коштує 100 грн - ніхто не буде. А також я помітила, що стало менше продаватися хороших речей, а потім івзагалі стало не цікаво сюди заходити.

Чому так сталосЯ?

Всі пам"ятають  як працював аукціон, але я нагадаю, бо це важливо для розуміння того, чому ситуація змінилася в гірший бік. Кожен день тиждня був  відведений під певний вид аукціону. На це було багато нарікань, бо дуже зручно, коли ти можеш купувати/ продавати що хочеш в будь-який день. Але ... в понеділок заходили люди, які хотіли придбати речі бу в хорошому стані , але за низькою ціною. Ті кому траба були косиметика, аксесуари, електроніка чи канцтовари  знали що їхній аукціон "все окрім одягу " день - четвер (можливо інший це несуть важливо)... Тобто, мала місце КОНЦЕНТРАЦІЯ певного виду попиту в певні дні. Попит був достатній щоб підтримувати ціни на певному рівні, а отже  зацікавленість продавців. 

Що ж сталося, коли Кашалот перейшов на нові правила, і щодня стало продаватися все?? відбулося наступне: попит на товари розсіявся. Тепер покупець якому треба купити помаду знає що він може це зоробити не 2 рази на тиждень, а 5 разів. Тобто якщо раніше умовно кажучи 10 покупців щоб купити помаду заходили на сайт 2 рази на тиждень і на оду помаду в середньому було по 5 бажаючих, то тепер ці ж десять можуть зайти на сайти в любий з  5 днів тижня, щоб купити цю помаду, тобто в середньому по 2 покупця на туж помаду.  Аукціон триває всього дві години. В результаті багато аукціонів завешуються без жодної ставки, а багато покупців не можуть зловити потрібний товар, бо не знають коли саме його виставлять на продаж. Все це призвело до того, що ті речі, які за старих умов продавалися за одну ціну сьогодні продаються в два і в  три рази дешевше. 

 Покупцям , ніби добре! але покупців не буває без продавців!  Та й зниження цін має іншу сторону для покупців - хороші товари перестають продаватися... 

Продавцям залишається два варіанти, або створювати клони для накручування цін, що є порушенням правил, або покинути  аукціон в якості продавців, що багато з них і зробили. А якщо на аукціоні не має хороших товарів , то його покидають і покупці. САме в таку ПАСТКУ, на мою думку, сьогодні потрапив КАшалот".  

В результаті,  якість і спектр товарів дуже знизилися. практично продається лише дешевий ширпотреб. Нові товари зараз продаються за ціни за які раніше продавалися хороші товари б/у, а якісні товари бу взагалі продаються за 5-10 грн. 

Є багато варіантів, як витягнути аукціон із цього замкненого кола занепаду. Думаю і самі його корстувачі можуть підсказати,  і я можу, якщо адміністрації це буде цікаво, звертайтеся. 

З повагою,

 

 


Теги: аукцон, занепад

85 коментарів

  • Catiana 27 травня 2017, 17:16 21

    Полностью с Вами согласна. Печально только то, что нас НИКТО НЕ УСЛЫШИТ! Что-то менять начнут, когда станет слишком поздно: старые игроки уже уйдут, а привлечь новых очень трудно, да и никто этим не занимается!

  • UmoJsmin 28 травня 2017, 12:25 1

    +++

  • Yulia_Yank 27 травня 2017, 17:18 12

    Всього не читала та як старожил цього сайту і колишній любитель ауків скажу лише те,що вагу тему або знесуть в лд або видалять взагалі,адмінами не цікаві пропозиції,аналіз,зауваження,їм цікаво набивання грошима від ауків,сп і ще Кілька там розділи стали платні? Своїх кишень.щодаоі то аукціон вмирає,покупців все менше і менше,а продавці трвтять все більше грошей на виставлення товару.
    Очікую ЖК за свою писанину))))
    Ґґґ

  • 6 коментарів
  • myrosya 27 травня 2017, 18:12 1

    Цій дівчинці уже не мало не багато 47 років)). Я не маю претензій до адміністрації від того, що загинається аукціон - вони втрачають в першу чергу.. В їхніх інтересах зробити зміни на краще

  • Lena4114 27 травня 2017, 18:16 1

    Мирося, мне есть что сказать, поверьте, я сказала это еще год назад в комментариях тому, кто по идее должен был услышать. Звучало приблизительно как у вас, но короче, общая идея - гоните аналитика.
    Осталась без ответа. Позже пришло понимание - вам ниже девочки написали. У меня еще дополнение есть, но писать не буду, мне жк ни к чему.

  • Valya_Sofy 27 травня 2017, 18:59 1

    Автор, ауки испортились уже давно. Я не пишу загнулись, потому что они живут и здравствуют, полно продавцов которые выставляют и надеются на чудо, возможно они действительно в плюсе.
    Покупатели избаловались ауками. Я знаю цены закупки на многие товары, и вижу что ставки до закупки не доходят. Ладно бы на барахло или на копеечные лоты,которые с пересылкой не выгодно, но и хорошие лоты тоже( у меня новая кожаная обувь уходила дешевле 200грн!!! это нонсенс).
    Я бы не стала все валить на администрацию.

  • Milla2009 27 травня 2017, 17:29 1

    Автор, все правильно! Много уже таких тем было создано, многие пытались донести это до администрации, но очень странно, что нет никакой реакции.

  • 1 коментар
  • Milla2009 27 травня 2017, 17:36

    У них какое-то свое мнение и видение аукционов. Нам этого не понять.

  • begemot1111 27 травня 2017, 17:37

    потому что администрации не выгодно это делать.

  • Catiana 27 травня 2017, 17:41 1

    Рано или поздно все отсюда уйдут. Тогда что-то делать будет уже поздно. Нужно это уже сейчас начинать понимать...Самое время!

  • Milano 27 травня 2017, 17:42

    Когда только вводили тематически аукционы-отдельные дни для б/у, нового, товаров для дома и т.д -у Администрации были те же аргументы, что и у вас в теме: чтобы покупателям было понятно когда заходить на аук за нужным товаром. А к новому формату "все вместе" администрация пришла, с их слов, когда начали планировать рекламную кампанию- типа новичкам сложно понять почему в один день только товары для дома, в другой только новая одежда и т.д.
    Я так понимаю сейчас период утряски новых правил, и возможно, будет таки рекламная кампания о Кашалоте и Аукционах в СМИ...

  • 3 коментарі
  • Svetlaja 27 травня 2017, 20:37 1

    Милано, о рекламной кампании сказали, что ее и не рассматривают, т.к. это стоит денег. Не будет ее!

  • BKedax 27 травня 2017, 21:06

    Не будет рекламы

  • Iren111 30 травня 2017, 00:49

    Вроде в гугле есть реклама, мне в поисковіке відает

  • Catiana 27 травня 2017, 17:47 3

    Я вчера вечером выставила лоты в надежде на вечер пятницы и что? Все лоты в приличном минусе!!! и почему я должна здесь продавать, если у меня большой и жирный минус???? Таких продавцов, как я, здесь много. Торговать себе в убыток никто не хочет. И если мы все дружненько постепенно (кто-то уже, кто-то чуть позже) покинем аук, то его просто не будет. Останется ненужный хлам и секонд. Неужели админы этого хотят? Ведь они прилично начнут терять реальные деньги

  • 3 коментарі
  • Catiana 27 травня 2017, 18:54 3

    Так я уже покинула. Думала распродаваться полностью и завязать. А теперь и распродаваться полностью за копейки жалко - на других сайтах это делаю.

  • Julia_Julia 27 травня 2017, 19:43 2

    Я тоже перестала продавать. Хорошие вещи выставляю на другие торговые площадки. Там хоть покупают, а на ауке за копейки всё уходило.

  • Shushulya 26 квітня 2018, 22:48

    Подскажите, где еще модно вещи разпродать, ч больше не находу подобных аукционов!

  • glory 27 травня 2017, 17:50 3

    Продавец, чтобы догнать свою "концентрацию ", или выйти на тот уровень, который достигался раньше за один тематический день, необходимо 5 дней в неделю выставлять лоты, то есть работать в 5 раз больше, в том числе и с лотами без ставок, в то же время на счет сайта поступает в 5 раз больше комиссии, плюс для подстраховки уменьшения доходов еще подняли комиссию, по этому что то менять пока администрация не думает, имхо

  • 1 коментар
  • glory 27 травня 2017, 18:03

    А возможно таким образом Кашалот привлекает покупателей, задумка такая, свести до минимума цены лотов, а потом чтобы удержать продавцов возможно что то и поменяют, когда качество будет полностью соответствовать цене лота )

  • myrosya 27 травня 2017, 18:18

    )))

  • Yulia_Yank 27 травня 2017, 18:35 2

    Та булоб що купувати на тих ауказ чесслово!
    Як не китайське гівно то підвальних самокльоп гівняне))самонакрутка цін,рейтингу,машейніца працвєтают

  • Marusya 27 травня 2017, 17:54 2

    Зря писали это все.В лучшем случае пост удалят через несколько минут.В худшем - удалят и автора)

  • Sanechka 27 травня 2017, 17:58

    Все верно..

  • len4ik7 27 травня 2017, 18:35

    100%

  • Clementina 27 травня 2017, 19:01

    Об этом писали уже ни один раз-реакция ноль...

  • mmaxaon 27 травня 2017, 18:04 2

    По сравнению с первыми аукционами сейчас вообще аукцион никакой. Для честных продавцов нет смысла выставлять. Сама давно ничего не выставляла, вчера хотела выставить, но посмотрев почём уходит товар поняла, что пусть лучше лежит. Да и как у покупателя интерес пропал, ну не могу я каждый день целый день следить за аукционами, да и не могу я каждый день что-то​ покупать на аукционе (думаю как и большинство здесь присутствующих). На рекламу ресурса создатели не тратятся, поэтому приток новых участников мал.

  • Catiana 27 травня 2017, 18:06

    ++++++++++++

  • AllaAAV 27 травня 2017, 21:44

    аналогично...посмотрела по чем уходит...:( и ...забила на аук..не продаю и не покупаю

  • vladalukina 27 травня 2017, 18:06 1

    Мне кажется что разрабатывают эти аукционы сугубо программисты без привлечения экономиста и это очень большая их ошибка, все таки каждый должен заниматься своим делом,какие то минимальные познания в экономике для такого масштаба это катастрофа будущая для сайта.

  • Catiana 27 травня 2017, 18:08 4

    +++++Такое впечатление, что сайт живет одним днем. Сегодня хорошо и ладно, а что будет завтра???

  • Коментар видалено

  • myrosya 27 травня 2017, 18:36 1

    Можливо ви і праві. Сайт як соціальна мережа для спілкуванні на певні теми - це те ж дуже добре. Хоча соціальних мереж дуже багато. А Аукціон став саме тою фішкою, яка залучила на сайт багато нових клієнтів. я взагалі зайшла сюди з Клумби.. Іще раз наголошую, я не маю жодної претензії до адміністрації (не тому, що боюсь що мене забанять, бо можна і інший аккаунт відкрити)) . Моя мета, навпаки підсказати адміністрації, що є тенденція, що аукціон вмирає.. а отже і темпи приросту нових клієнтів будуть також сповільнюватися, я думаю воно так уже і є... просто нехай зроблять аналіз

  • mmaxaon 27 травня 2017, 18:43

    Конечно нужны, зарплата модератору думаю отбивается за несколько аукционов, комиссию в основном возвращает покупатель который передумал (чтоб не краснел у него негативный отзыв), а на истерические разборки у модераторов давно готовы заготовки ответов и никто не вникает в их "глубокий" смысл. Т.ч. с этих аукционов очень не плохой доход имеет сайт.

  • OKsaNA81 27 травня 2017, 18:23 1

    Я начинала свои продажи с аукциона,тогда это было выгодно и сама много покупала.На уже давно туда не захожу...ни как продавец.Ни как покупатель.

  • illyash 27 травня 2017, 18:52

    я також, мене навіть працівниця пошти запитала, чому посилок на моє ім"я немає? раніше була постійним клієнтом і кашалоту і укрпошти. зараз навіть дивитися не заходжу...прикро

  • Rokoko 27 травня 2017, 18:23 1

    Бабло за аукцион-комерция а купите или нет за выставление идут огромные деньги Вот так это оптимально для собственника!!

  • vika1972 27 травня 2017, 18:37 1

    А мне кажется,что народ нищает, да ещё и поднимаются тарифы на почтах, вот это основная причина. Были бы у людей деньги они бы хватали бы всё без перебора!

  • 2 коментарі
  • smetanka 27 травня 2017, 19:02

    А продавцы подняли до 15-20 грн

  • myrosya 27 травня 2017, 19:15 2

    якраз те. що народ "нищаєт" і зробило кашалот привабливим для більшості учасників. адже тут можна було купити хорошу річ умовно кажучи не за 100 грн, а за 60 (продавці економили на орендв приміщень, зарплаті, будемо відверті - податках і тп.) це давало їм можливість продавати товар на 40 - 50 % дешевше ніж в магазині. І люди які не могли купити в магазині ішли сюди... А що тепер "розгрібати" як тут просто вже не залишилося нормального товару....

  • NomadY 27 травня 2017, 19:16 1

    Ну 15 це нормально, як на мене. Сама уп і добросовісна упаковка, а не целофановий б/у пакет. Суть в тому, що аук загинається не через уп.

  • lena4_ 27 травня 2017, 18:41

    Автор вы правы

  • Helena_Bogdanchik 28 травня 2017, 08:35

    Согласна с автором.

  • DozoR 27 травня 2017, 18:54 1

    Ух,сколько я всего купила в былые времена на ауках!!Последняя покупка в марте,а продажа в прошлом году.Свое б\у просто отдаю за пересылку,так меньше нервов и без "прибыли" аж в 3 грн)))Рейтинги вещь хорошая,но часто накрученные и липовые отзывы,поэтому с покупками перешла на другую площадку(без рейтинга).Печально все....

  • Catiana 27 травня 2017, 18:58 1

    Куда перешли, подскажите...

  • DozoR 27 травня 2017, 22:32

    ОЛХ.Рисковано,конечно,но пока все покупки удачные.

  • YOUR_LOOK_ROMANOVA 27 травня 2017, 19:03 2

    Еще бы для начала можно было бы попустить цену за выставленный лот, (хотя бы уже 3% от стартовой брали бы ) это было бы более приемливей, и не обижать продавцов в которых лот не купили, не брать комиссию. Да, еще стартовая ценна....этот разрыв 50...100, вообще не в тему позвольте продавцу решать!!! Ведь человечность, первый путь к успеху, не так ли?! Надеюсь модераторы прочтут

  • 3 коментарі
  • kira_ritz_store 27 травня 2017, 23:27

    Мирося, я не поняла адресованый мне комментарий, перефразируйте пожалуйста.

  • myrosya 27 травня 2017, 23:43

    Перепрошую, не до кінця вникла у Ваш коментар, здалося, що ви вважаєте, що повернення комісії за непродані товари покращить ситуацію..

  • kira_ritz_store 27 травня 2017, 23:46

    Ничего страшного, у меня вечером тоже внимание на нуле))

  • NomadY 27 травня 2017, 19:17

    Я тут люблю Клуб, але навіть він почав помирати.

  • Svetlaja 27 травня 2017, 20:46

    Это точно.

  • Nakaka 27 травня 2017, 23:17 4

    Я покупатель, я знала, что в понедельник выберу то. что мне надо из б\у, обожала пятницу... Сейчас просто ужас, после новых правил, нет желания сидеть часами и выискивать, то что мне нужно..... Уже писала , чтоб вернули обратно, как было, но, к сожалению в ответ тишина...

  • radostj 28 травня 2017, 08:36

    +++++

  • PUSTUNCHIK 27 травня 2017, 23:31 3

    Пока будет капать деньга с аукциона в карман владельцев сайта им глубоко н@срать на любые предложения и протесты пользователей.

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу