Видалення аденоїдів - поетапно для батьків-боягузів як я)

Бо інформації в неті мало як все відбувається)

Лор дав нам листочок:

1. Загальний аналіз крові+формула+початок і кінець кровотечі2. Група резус крові3. Коагулограма4. Рівень цукру(глюкоза)5. Загальний аналіз сечі6. Кал на яйця гельмінтів7. Довідка про щеплення(в кабінеті щеплень видається. Навіть,якщо щеплень нема,треба у них взяти, вони напишуть що нема)8. Довідка що дитина здорова і з хворими у контакті не була (дає педіатр ваш участковий)9. Довідка про донора крові (можна здати кров і взяти таку довідк,можна на місці заплатити 200 грн за донора. Це не означає що вашій дитині буде потрібен донор,просто страхуєтесь. Якщо здаєте кров ви,то ваша кров при потребі не буде перелита,а чиясь чужа,тому ми заплатили (не згодилось) )Ще лікар виписав нам ліки на три дні - кровоспинне і для судин.Потім ми приїхали в лікарню ближче до обіду з усім цим зайшли до нього. Він глянув аналізи і дав добро. Потім ще 2 кабінети у поліклініці,приймальний покій, палата (у нас це було у середу)До нас прийшов анестезіолог і розказав як усе відбувається:1. Операція мала відбутись на другий день (четвер) зранку2. Після 12 ночі і зранку до операції не можна ні їсти ні пити (навіть води не можна)3. Дитину підключатимуть до "вентеляції легень" (ставити трубку через рот) щоб вона сама не дихала,оскільки це операція у роті4. Наш анестезіолог нам одразу повідомив,що є державний наркоз (безплатний) а є платний кращий,а ще є якийсь американський, я сказала,щоб нам найкращий який може бути давали. Обійшовся нам в 400 грн. Тому,питайте про наркоз,не бійтесь розпитати ціну5. Ще анестезіолог нас розпитав про травми,алергії, хвороби,чим хворіли і т.д. (це все було занотовано і на це все зверталось увагу)Можна було взяти окрему платну палату,але ми вирішили,що нашій дитині буде нудно там і взяли звичайну. На аденоїди нас було 3 діток (моя 5,5р, інша 5,1 р, старша 8 р) Але вони до іншого дікаря. 

 

Дівчата подружились,грались до пізного вечора,а ми їх годували і поїли,бо після 00.00 не можна)))Тим дітям їхній лікар (напевно задля страховки) зразу виписав поставити венфлон,і увечері увести кровоспинне)Наш лікар ні. Тому чекали рано. Медсестри пояснили,що у нього інакша тактика,щоб ми не переживали,адже пили кровоспинне у таблетках.Уночі ніхто нормально не спав.(батьки) Дуже тепло в палаті,душно,а ще й переживання.День операції (четвер)Так як нас оперував заввідділу і ми у нього були одні на цей день,то він нас оглянув і сказав що ми перші (на 9.00)Тому нам поставили катетор,кровоспинне таки не вливали. Ми прийшли під операційну. Там стояла каталка. Ми сіли. Підійшди медсестра і анестезіолог,сказали підтримати їй спину. Почали уводити наркоз через венфлон. Я дивилась переляканими очима то на шприц,то на дочку. Десь посередині вона почала сміятись істеричним сміхом (ніби сміється,ніби плаче), тільки наркоз докололи вона вирубилась і я не сподівалась,її голова бабахунула уперед (шия її не тримала) , іграшки попадали з рук, вони її на бочок і повезли, сказавши що все добре,так все має бути і щоб я не хвилювалась.А хвилювалась я страшенно. Руки тряслись,хотілось плакати,молилась і взяла себе в руки.Зайшов наш лор і за ним купу студентів (цього я не очікувала,але мені було байдуже,лиш би все швидко пройшло).Операція тривала приблизно 20-25 хв. Але це тому що у нас на операції були студенти і їм щось показували. Так десь 15-20 була б. Очікування були нестерпні. Вийшли студенти, я почула як в операційній жартував наш лікар і я зрозуміла що все ок. Трохи розслабилась. Потім він вийшов і сказав що все добре. Через 5 хв за ним анестезіолог з медсестрою вивезли мою дівчинку,яка уже марила і трохи плакала,але це не від болю. Так почала відходити від наркозу (усі діти у палаті так відходили)А взагалі їм з наркозом кололи обезболююче і їх нічого не боліло коли вони прокидались. 

Мушу написати,що 8 літню дівчинку забирали і операційну свідомою і там без мами кололи наркоз. Коли нас завезли у палату,діти поналякувались і я зраділа що ми перші і не побачим такої картини.От ми і у палаті.Мені сказали,що вона буде ще спати. Але моя доця так не думала) Вона одразу хотіла вставати,несла невідоме бурмотання, і спочатку не впізнавала мене (це тривало недовго). Ще вона плакала (усі діти так відходили від цього наркозу). Я її намагалась вложити,гладила а вона піднімала голову казала що хоче вставати,що змучилась лежати,голова падала назад на ліжко,медсестра бігала,казала,що треба лежати,а моя ні і все. За 15 хв прийшов анестезіолог і сказав:* хоче встати? Підставте подушку хай сидить,хоче пити давати не жаліти" і тут моя дитина видає "там був мій сок(показала де), хто взяв?!")) звичайно сок не дала,дала воду,посадила,приперла до подушки,а вона як неваляшка. Очі завертаються. Кажу давай татові сфоткаю - намагається усміхатись))Одразу після нас взяли на операцію другу дівчинку,потім третю. Усі в платі плакали,моя вже ні. Уже вставати хотіла. Анестезіолог нам всім сказав дати дітям чупа-чупси,щоб не упав цукор, через пів години дозволив їсти супи,каші,печиво,п'юре дитяче, банан (все легке) Але ми під вечір їли і круасан і вафлю)) Після обіду дали нам обезболююче в таблетках і моїй дитині вкололи якийсь антибіотик одноразово за 100 грн( перед тим як колоти робили пробу). Але це суто моїй (тактика лікаря). Інші дві дівчинки багато спали,8річна блювала. Відходили важче. Нам повезло більше. Через те,що ми через годину після операції уже скакали а в палаті тепло - пішла носом кров (трошки),нам сказали що це норм. Під вечір піднялась температура до 37,2 також сказали що нормально навіть до 38. Заснули ми в 23.30 під мультики на планшеті)) Я трохи подрімала і не можу,бо незручно на одному ліжку з малою і ще й ті дні скорше через стрес почались. 

вирішила написати детально,так як ніхто не пише коли вже все добре,а пишуть коли треба дізнатись,коли недобре)І напишу ще за ніс. Вона удень дихала носом. Як подихала у мене волосся зашивелилось від вітру з носа. Я була приємно здивована. Але так як в палаті жарко і сухо зараз рот відкритий (звичка) трохи хропе,але не так ( у нас був храп дяді-алкоголіка)))) Лікар сказав що храп після операції до двох тижднів - норм

3 день(п'ятниця)до 9.00 нас виписали додому. Вже дуже хотілось навідміну від донечки,вона як у таборі)))Дуже шкодую що не зробили це раніше,пережила щось,бо я дуже велика боягузка і була сама самісінька і не було кому мене підтримати. Але воно того варте. 

Наш лікар нам назначив попромивати носа 5 днів і не мочити вушка деякий час. Інший лікар іншим дітям назначила якесь лікування (думаю також для страховки). Дієти ніякої не дотримуємось. Гуляти дозволив одразу. Поки в садік не ходимо. 

Дихаємо носом прекрасно. Храпу нема. Спимо без зволожувача)

В кого є питання - задавайте)

49 коментарів

  • Milenka21 30 квітня 2017, 23:01 3

    Растите здоровыми и богатыми!! ;)

  • Kvitoslava 30 квітня 2017, 23:08

    Дякуємо)

  • lentochka78 30 квітня 2017, 23:05

    спасибо за столь детальное описание ,нам тоже вот в июне предстоит ,но нам еще и гланды подрезать ,БОЮСЬ до ужаса ,как это пережить ?

  • Kvitoslava 30 квітня 2017, 23:11

    Нічого не бійтеся! Все буде добре. Я також дуже боялась. Дитина навіть не зрозуміла чого була у лікарні) треба просто це прийняти,що так треба і нікуди від цього не втекти. Краще це, ніж дитинка мучиться і нормально не дихає.

  • lentochka78 30 квітня 2017, 23:13

    я боюсь послеоперационный период , выход с наркоза и потом заживление

  • Kvitoslava 30 квітня 2017, 23:16

    Заживає все на ура. Діткам дають обезболююче. Я також дуже боялась наркозу. Тому написала щоб питали про хороший наркоз і казали про всі болячки і алергії

  • RollerDnepr 30 квітня 2017, 23:09

    Кошмар. Почему Вы там так долго находились? Мы утром приехали,в 16.00 уже дома были. Детей привозили нам,когда они уже отошли полностью от наркоза. Врачи за ними там следили в этот период

  • 2 коментаря
  • RollerDnepr 30 квітня 2017, 23:56

    А,тогда понятно,почему долго- далеко просто. У нас на ночь оставляют с гландами

  • Kvitoslava 1 травня 2017, 00:06

    Храп, відкритий рот, гугнявила,хворіла, задишки уночі і т.д

  • Kvitoslava 1 травня 2017, 00:07

    Лікарі страхують і себе і нас)

  • Kerimi 30 квітня 2017, 23:11 2

    Дякую за такий детальний опис

  • Kvitoslava 30 квітня 2017, 23:14 1

    Прошу)

  • Kate_totosha 30 квітня 2017, 23:19

    А де саме оперувались? в якому місті? Вам лор з поліклініки давав направлення на операцію чи ви самостійно до лікарні звернулись?
    Запитую, бо ми з Хмельницького і у нас видаляють під місцевим наркозом, а я хочу загальний, треба їхати в інше місто

  • 4 коментаря
  • Simba 26 грудня 2017, 23:10

    как прошло?

  • Simba 26 грудня 2017, 23:10

    какой наркоз выбрали?

  • Freedom_Lena 27 грудня 2017, 19:10

    місцевий.через півтора години були дома. Моя дуже ніжна. Царапинка і вже плаче. При операції плакала. Але через 10 хв заспокоїлась повністю

  • Sanechka 30 квітня 2017, 23:20 2

    Дякую.. в нас 2-3 ст аденоидов, пид питанням операция. Так наче не страшно)

  • Kvitoslava 30 квітня 2017, 23:24

    У нас також діагноз 2-3 ст. Замучили уже. Рот не закривався, уночі хропіла як старий п'яний мужик))

  • Kvitoslava 30 квітня 2017, 23:24

    Не так страшно як здається)

  • Sanechka 30 квітня 2017, 23:26 1

    Правильно зробили. Ми напевно теж зробим.

  • Nikalida 30 квітня 2017, 23:45

    Большое спасибо за подробности, думаю что Вы многим помогли успокоиться и настроиться, ведь действительно, мало кто не поленится и напишет все как это было, уже после....
    Крепкого здоровья Вам и Вашим детям :)

  • Kvitoslava 30 квітня 2017, 23:53

    Велике дякую! І ви будьте здорові!!)

  • Smail_32 1 травня 2017, 05:50 1

    Ми проживаєм у Киеві і аденоїди теж тут видаляли то всі діти залишались на ніч, зранку лікар дивився і виписував.Все було як у Вас, перечитала Вашу тему то знову наче це пережила.

  • Natkamarmeladka 16 квітня 2019, 18:16

    А де саме Ви видаляли?

  • Smail_32 1 травня 2017, 05:51

    Ми видаляли в 3,5 роки була 3ступень

  • Kvitoslava 1 травня 2017, 14:11

    У нас у 2 роки була 3 ст. Але піддавались лікуванню

  • Valya_Sofy 1 травня 2017, 09:37

    Какой то у вас странный наркоз.У нас была другая процедура.тоже под общим наркозом,но дочь его вдыхала через маску. Процедура 10 мин,через 5 мин разбудили,она сразу разговаривала,и еще через 5 мин уже сама шла ножками.

  • Valya_Sofy 1 травня 2017, 09:40

    в плане выхода из наркоза,он у вас какой то тяжелый. Я так отходила,когда голова уже соображает,а тело плохо слушается,но это было 12 лет назад в районной больничке.

  • Kvitoslava 1 травня 2017, 14:15

    Не можу сказати що важкий наркоз,у нас також тільки вивезли,розмовляла і хотіла встати. Через 15 хв ми уже сиділи.
    На рахунок маски,то мені під таким наркозом вправляли руку і я несла всякий брєд і марила)
    Думаю не тільки в наркозі причина,а ще й в дитині. Були діти які важко відходили,ми відійшли швидко.

  • spark 1 травня 2017, 21:23

    у нас діти деякі дуже довго спали, а ми теж ворочалися і намагалися встати зразу

  • JuliaCK 1 травня 2017, 15:38

    В середу йдемо до лікаря з цими аденоїдами, сил моїх нема від соплів в горлі, Ви молодці, здоров`я вам.

  • Kvitoslava 1 травня 2017, 16:00

    Дякую. Вам також!

  • spark 1 травня 2017, 19:15

    нам наркоз чрез маску давали подихати і тільки потім ставили катетер і все інше, тому дитина нічого не зрозуміла. Зараз відходимо від операції

  • 4 коментаря
  • Kvitoslava 1 травня 2017, 21:34

    Уявляю що ви пережили. Нам у таблетках до оперрації лікар признаячав 3 дні пити. А тим що у іншого лікаря взагалі ще й пізно вечером перед операцією через венфлон кололи.

  • spark 1 травня 2017, 21:44

    та да(((до нас наш врач даже після операції не спустився, тілки передав мені листочок з призначення після операції, хоча я йому конверт давала. Це був ОХмадіт

  • Kvitoslava 1 травня 2017, 22:13

    Я також хотіла в Охмадиті робити,але у Львові. Але відгуки останнім часом не дуже.
    Також давала конверт лікарю але вже як виписувались.

  • Olya_byr 1 травня 2017, 23:13

    Скажіть а стільки лікарю давали грошей?

  • Kvitoslava 2 травня 2017, 08:03

    700

  • Коментар видалено

  • Olya_byr 3 травня 2017, 01:01

    Дякую

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу