Що дійсно допомогло вашим дітям в 7 класі?

Новий клас, нова школа, купа предметів нових. Я вже божеволію, про дитину і казати годі.

Які посібники чи уроки/заняття, тренінги допомагали вашим дітям? Чи є дитячі психологи/коучі? Моєї мотивації вже не вистачає. 

Можливо можете поділитись своїми лайфхаками? 


Теги: 7 клас, навчання в 7 класi

47 коментарів

  • bondar_vv вчора о 18:41

    Моя також в 7 класі. Правда колектив змінила донька коли йшла до 5 класу. Я дуже хвилювалася, але в класі прийняли добре.
    Зараз справді купа нових предметів. Донька дуже навантажена . На сьогодні рятують репетитори. Сама б я доньці не змогла б допомогти.

  • 3 коментаря
  • Common вчора о 20:01

    @Common Може і інші дівчата поділяться досвідом. Як поєднують тривоги і навчання дітей

  • bondar_vv вчора о 21:10

    @Common У нас тривоги не частіше аніж скажімо в Київській обл( бо в самому Києві таки рідше). Сьогодні під час школи тривога була близько пів години. І ось зараз знову. Ми вдома. Донька в себе в кімнаті. Ми не йдемо в погріб. До вчителів під час тривоги ходимо. На гуртках, там щодень по різному( то йдуть в укриття, то ні).
    Я, напевно, втомилась боятися . Ми під час тривог спимо. Не кажу, що це правильно… але це наше рішення…

  • Common вчора о 22:01

    @bondar_vv Дякую за відповідь) Мабуть, Ви праві

  • Antonina777 вчора о 19:23 5

    не понятно мне, в чем проблема? Не хочет или не может?
    Первое - не надо давить, если общая и музыкалка, естественно, устает.
    не возможно по всем предметам иметь максимум, определитесь с Важными предметами для будущей профессии, и достаточно, остальное выплывать, и хватит.
    Не может - репетиторы.
    Коучи и психологи, тренинги в таком возрасте это зло/ за исключением тренера детям в проф спорте, там программы на год вперёд.
    поймите, оценки это не главное, знать Всё это не главное. Здоровье - Это Главное. Расслабьтесь, ребенку отдыха побольше, музыкалка много забирает, на самом деле... Отдых день обязателен вообще ничего не делать.

  • nastusia вчора о 21:32

    +++

  • Lilianna_18 вчора о 19:55 3

    Аналогічна ситуація. Один в один.
    З друзями в класі все ок, знайшла відразу, вчителі також подобаються, класна просто супер.
    А от навантаження, це аут!
    Я сказала доньці так. Я не буду тебе сварити ніколи, навіть за двійки, якщо я бачу, що ти стараєшся, але не виходить. Ми вибрали пріоритетні уроки, їх виконуємо ретельно, не пріоритетні, просто робить завдання за допомогою гугла, найняла двох репетиторів з німецької та англійської. Як бачу, що не розуміє предмети (завдання) дозволяю гуглити, щоб зрозуміла принцип і навчилась.
    НУШ це просто пі....ц Я щаслива, що навчалась раніше, а не зараз.
    Навантаження на дітей скажене. Дитина сидить зранку до ночі за компом, результат маємо сколіоз другого ступеню (дізнались раптово) Після цього я змінила підхід до школи загалом.
    Сім уроків щодня до 15:05. І 7 домашніх завдань. Як не тести по кождому предмету з задачами на 15-20 завдань, так творчі роботи по 10 завдань, 4-5 сторінок параграфів мілким шрифтом і т.д
    Вибачайте сказала я школі, але я не дам так знущатись з дитини.
    Це не те, що понаднормовий ритм, а просто шок. З таким темпом наші діти будуть психологічно хворими 100%
    Всі дівчата з якими подружилась донька, плачуть через ту школу (і це розумні дівчата, які хочуть вчитися)

  • 1 коментар
  • GlamKid вчора о 22:25

    Так, нуш якийсь відстій. Викладають як попало, а вимагають як з роботів(((

  • Valia вчора о 22:31 1

    То мабуть ті діти, які хочуть вчитись. В мене син в 7 класі. Часу вільного повно, тільки ганяю від компа і телефона, щоб не грав у ігри. Оцінки різні, сьогодні заглянула в ектронний журнал, за останні дні від 11 до 1. Але 1 то за невиконане завдання по технологіях. Чесно кажучи шити хлопчикові сумку, не вважаю найважливішим в навчанні, але завдання є і треба хоч постаратись, тому звіздюлін своїх отримав :grin:

  • GlamKid вчора о 22:33

    @Valia А у нас зовсім журналів немає, постійно через класну дізнаватись треба. Тому і для дитини потім шок, і для мене. Вчитель на уроці нічого не каже, а потім 7 незрозуміло за що((( і відразу щоб відбити бажання до фізики та хімії з першої чверті.

  • Rossa вчора о 19:55 3

    Где-то забивает, где-то впрягается. Уже давно поняли, что нервы превыше всего, сон главное. Всех тех тем учить не переучить, где спишит, где подсмотрит, где кол получит. Учу хитрить. Или выкручиваться.

  • Коментар видалено

  • Rossa вчора о 20:22 1

    @Rossa А вообще, если ребенок перфекционист, чтоб все правильно и отлично, то ему тяжело. Дочка знакомой плакала, потому что не выполнить - это удар ниже пояса как пацану, девочки они правильные, а пацаны нет) поэтому мне с моим легче переносить двойки

  • GlamKid вчора о 22:26

    @Rossa Зараз четвірки є, але більш переймається, що несправедливо.

  • Kris140 вчора о 20:42 2

    З нашого досвіду, сьомий клас самий складний. Більшість дітей в пубертатному періоді, погано себе контролюють, сміливості і наглості багато, а розуму ще замало. На фоні всього цього навчання ускладнюється:
    В восьмому вони вже не такі, спокійніші і адекватніші.

  • GlamKid вчора о 22:29

    Я згадую свій, теж пам'ятаю, що важко було. Але моя мама не в курсі була, її на зборах не відчитували за весь клас. А ми тут не встигли прийти,то вже зачислили до поганого класу, всі викладачі відразу погано ставляться(

  • Garnyunya_Manyunya вчора о 21:41

    Моя в 5му і у нас 6 уроків щодня , в пʼятницю 7 (це ж якась педагогиня вліпила сім уроків в пʼятницю у 5му класі).
    17 предметів!!! Окрім фізкультури, по всім предметам є домашнє завдання.
    Спочатку вливались, освоювали нові предмети, тепер виділяємо потроху головні і на них більше уваги. Читає вона у мене дуже швидко, тому літератури, природу, музику може почитати перед самим уроком, поки вчителі відсутніх відмічають ))))

  • 12 коментарів
  • Rossa сьогодні о 00:48

    @Garnyunya_Manyunya А в нас в 7 ще фізика і хімія, біологія. І кляті Алгебра і геометрія.

  • Garnyunya_Manyunya сьогодні о 00:48

    @Julia_ Інтегрований, міжгалузевий… драматургія і театр… чорти б їх побрали

  • Garnyunya_Manyunya сьогодні о 00:55

    @Rossa Співчуваю. І зітхаю, бо нас чекає теж саме…

  • Shat_ вчора о 22:14

    Підкажіть, які предмети у 7 класі додалися? Зараз син в 6, вчитися не хоче, хоче тільки ходити на тренування, а це 6-7 днів на тиждень, 2 години тренування + дорога 1,5-2 години

  • 4 коментаря
  • GlamKid вчора о 22:28

    Танці зараз зовсім відмінили, донька хотіла малювання додати в цьому році, але просто немає часу. І це ми переїхали, щоб вона ходила до школи 10-15 хв

  • S0909 вчора о 22:38

    @Shat_ Для мене було відкриттям, що в НУШ в сьомому класі буде ботаніка та зоологія, анатомія в восьмому, а генетика в дев'ятому. На зборах розповідала класна, яка ту біологію і веде, яка десятиліттями звикла, що рік діти вчать ботаніку і так далі.

  • GlamKid сьогодні о 00:20

    @S0909 Хочуть висунути все в 9 класів(

  • Ludmila86 вчора о 22:23

    Моя донька гарно вчилась, олімпіади, похвальні листи... я не нагружала, просто навчання їй легко давалось завжди.. в цьому році після 9го класу поступила в коледж мистецтв, був екзамен по малюнку, по укр.мові навіть не було. Не пройшла на бюджет, не вистачило 3 бали, багато місць пільговики заняли, які не хочуть вчитись.. Але на контракті вчиться. А у знайомої хлопець і його друг поступили на бюджет, хоча вчились не дуже, на 5-6балів, але мами поїхали дали взятки і підлизали де треба.

  • Ludmila86 вчора о 22:24

    син зараз у 8 класі, за навчання не напрягаю, треба вчити дитину шукати себе у цьому житті.

  • Коментар видалено

  • GlamKid вчора о 22:31 1

    Так, обідно((( Я в такій ситуації сказала, що краще в училище піду, бо тнж пілговики все зайняли. А напівсирота не вважала пільгою, по балам не проходила. Потім вони всі позабирали документи і я попала на бюджет. Якщо донька розумна, то переведуть точно.

  • marusia сьогодні о 00:35

    Син теж в 7 класі і це жесть: як тільки тривога, то він біжить додому і в школу вже не повертається ( сьогодні тільки увійшов додому, відбій. В школу йти 25 хв. А я була зайнята, щоб машиною відвезти, то тусив дома). Вчитись не хоче, якщо предмет не дається легко, то просто ігнорить. Математика- наша біль. З літератур, історій, біології і т.д. оцінки добрі, бо він дуже ерудований, начитаний і підвішений язик. Англійська в нас постійно з репетитором, з першого класу. Німецьку не розуміє, але в них і не вимагають нічого знати, то він сам завантажив Дуолінго і щось там вчить. Минулого року було 4 з німецької :scream:
    Ніякі гуртки не хоче відвідувати, хоч раніше був і спорт ( дзюдо, бокс), танці ( народні, хіп хоп). Пропонувала і музичну школу, і художку, не хоче

  • marusia сьогодні о 00:37

    Я до того о, що то у них такий період, підлітковий. Плюс навантаження в школі велике. То я свого не напрягаю, хай після школи відпочиває, шоб кукухою не поїхати нам учім

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу