Що не можна перевозити за кордон.

Дівчата підкажіть будь ласка,....знайома їде до дітей які проживають в Польщі. Жінка в віці 75+. ...давно не бачила дітей, онуків. По перше хоче щось на подарунок привезти ( спиртне,сигарети,цукерки,каву,чай)..…а по друге у неї діабет+діабетична стопа...то ліки якісь теж хоче взяти... Підскажіть що можна вести що ні....Де почитати перелік дозволеного і недозволеного. P.s. їде потягом. Дякую за здалегідь 

Темы: Відпочинок і подорожі


Теги: що не можна перевозити за кордон

21 коментар

  • elena_kulik вчора о 22:20 2

    За кордон неможна провозити - молочні, рибні та м'ясні продукти, овочі та фрукти та консерви з них, сири, сало, згущенка Можна: Сігарети - 2 пачки, алкоголь - 1л, медікаменти - не більш 3 пачок однієї назви (чек обов-язково), мед, крупи.

  • bondar_vv вчора о 22:53 8

    Автор без образ)))
    Перелік подарунків мене здивував. Навіть не так… отим якимось совдеповським повіяло… типу ми тут маємо все найкраще))) , а той « загнивающий запад» нічого такого і близько не має)))
    У нас ні кавових, ні чайних плантацій не має)) але чай з кавою веземо))) І з алкоголем те саме…
    Я не критикую автора, чи ту літню пані, яка планує довгоочікувану зустріч з рідними…
    Я просто констатую факт… нас дисятиріччями вчили, що у нас все супер, все найкраще,…. а там- НІЧого…

  • 4 коментарі
  • Meda__ сьогодні о 11:37

    @bondar_vv я просто забула про це написати)) просила чай. з кавою полегше - старбакс є. горілку не п'є - віскі, ром, джин - таке там є.

  • Aria159 сьогодні о 13:36

    @marusia Згідна з Марусею. А ще є таке, що цікаво спробувати дома щось чуже, а на чужині хочеться щось своє. Тому сало в Польшу наші якось передавали посилками, польське зовсім не те, і цукерок хотілося своїх. Чай польський дійсно пити не можливо, ми купували ромашку пакетовану, типу хоч щось. А домашнє і ручне типу медових товарів, пастила - там дуже дорого.

  • Коментар видалено

  • bondar_vv вчора о 22:58

    А по темі… то найкраще запитати у рідних, за чим вони скучили? Чого такого суто « нашого» їм не вистачає.
    Провезти можна майже все… моя подруга сестрі в Німеччину морожених пельменів привезла))) з відбивними смаженими))). Не запитуйте чому вони їх там не наліпили))) я не знаю)))

  • 2 коментарі
  • Julia_ сьогодні о 08:58 1

    @irenika Так, це був жах якийсь.
    Не знаю, може поляків попустило вже, але навіть намагалися в машині у нас обшивку зривати :scream::scream::scream:, перестали тільки тому, що чоловік почав знімати на камеру і попередив їх. Злі вони якісь стали. А ми по роботі їхали, взагалі нічого не везли, тільки одяг змінний. Дуже було гідко це, коли поляки копирсались у спідньому своїми брудними ручонками:face_vomiting:.
    А в людей стільки всього викидали, і не важливо, чи з дітьми ти , чи ні. Відношення було як до скота :cry::cry::cry:

  • optsale сьогодні о 10:13

    @irenika Аналогічно і через Словаччину. Взагалі дивуюсь,як люди все провозять.
    Заставили здати або доїсти, інакше штраф і пофіг що Словаччина транзитом.
    З незвичайного питають,чи не везем гречку)) але по речам не сильно лазять, поверхнево.

  • BMW2022 сьогодні о 12:08

    @Julia_ я їздила , не перевіряли ,

  • marusia вчора о 23:41

    Автор, з вашого запиту можна везти все, лиш в обмеженій кількості. Ліки мама брала з собою на 2 місяці, ніхто нічого не казав. Чеків у неї за ліки ніколи не було, їх і не питали.
    Категорично хай не бере м'яса, ковбаси, сало, овочі, фрукти, готову їжу. Бо попередній перед маминим автобус через тітку з ковбасами кілька годин тримали на огляді і контролі. Вона по всіх сумках понапихала того їдла. Як результат, всі пасажири постраждали і натерпілись стресу.

  • Wikanema сьогодні о 00:29

    Нас просили знайомі мед привезти)
    Ми брали конʼяк ,горілку ,сигарети ,ліки .
    Чай ,каву можна .Солодощі польські мені подобались .

  • Dasha сьогодні о 05:53

    Ой як вже пішла така тема)))) вибачте автор, але напишу) їхав дядько в Канаду з України, дядькові 67 рочків. Сказав, що нічого везти особливого не буде, то ми його дуже не інструктували. Так от привіз - грецькі горіхи, в звичайному пакеті, 3 літри домашнього мені і кілька палок ковбаси. За цукерки вже мовчу скільки їх було))) і це в нього ніхто навіть не знайшов...і скільки таможень різних проходив. Добре, якщо це все просто викинуть, а ще ж скільки часу може зайняти вся тяганина з цим....
    Зараз чула, що польська таможня дуже сильно чіпляється і додивляться багаж....

  • Mariia_k сьогодні о 12:55

    Потягом їхати краще, бо в ньому звичайно валізи не трусять так як на митних переходах авто і автобуси.
    Я їхала в серпні цього року потягом, не перевіряли валізи взагалі. В минулому році їхали в серпні машиною - то на яблука і сливи митниця робила такі великі очі, наче це контрабанда якась.

  • GlamKid сьогодні о 17:35

    З мого досвіду різних шляхів, то по потягу перевіряли чемодани через Рава руську, через хельм не перевіряли, в пшемишлі треба пройти стрічку при виході з потягу.

  • GlamKid сьогодні о 17:35

    @GlamKid Через дорогуськ теж не перевіряли

  • Fialka345 сьогодні о 18:41

    Їхала в липні. Везла літр горілки нашої. Тут є , але... Цукерки везти можна. Ліки свої теж везла, А маю досить багато. То ніхто нічого не питали. Сканували багаж. А насправді, тут все є. Єдине , що от цукерки мені українські смачніше і молоко згущене. 75 років , навіщо перегружатися?

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу