Лікування закордоном

Хочу запитати у знаючих. Тут інколи деякі дівчата радять їхати лікуватися зараз закордоном, наче для українців поки безкоштовно. Чи насправді так легко отримати там те безкоштовне лікування? Невже там страховка покриває будь-які послуги? Бо мені казали, що ці соціальні страховки покривають лише найпростіше, навіть УЗД треба самому оплачувати. А ще там запис до лікарів на місяці вперед, а якщо хвороба потребує термінового лікування, чи не буде це критичною втратою часу? Бо ніхто ж не почне отак одразу лікувати, треба ж зробити спочатку документи, оформити той статус, чи як? Одним словом, як би поступили ви при необхідності термінового лікування - вдома тут і зараз або закордоном? Дякую 

Темы: Лікарі


Теги: лiкування за кордоном

45 коментарів

  • Nothing 16 серпня, 19:15 4

    Страхування,лікування, медичні послуги всі і медична допомога безкоштовно якщо маєш тимчасовий прихисток. Все безкоштовно від аналізу крові до мрт,операцій,реабілітації.
    До спеціалістів вузьких черги великі,можна чекати від декількох тижнів і до року.
    При термінових випадках можна звертатися на SOR, Emergency.Там протягом доби проведуть повне обстеження і призначать лікування або ж госпіталізують. У вихідні,святкові дні чи в не робочий час ( з 18:00-7:00) можна звертатися в клінічні відділення нічної і святкової допомоги.
    Це все безкоштовно.
    Можна,якщо терміново потрібна консультація вузькопрофільного спеціаліста звернутися в приватні клініки,а далі вже по ситуації звертатися в держ.установи.

  • 3 коментаря
  • Emma____ 19 серпня, 10:57 2

    @Nothing Да ладно. Я была в Польше. По своей защите не все входит в страховку и как выше написали ждать можно долго, смотря что нужно. Стоматолог беда, сами поляки идут исключительно в частную

  • Nothing 19 серпня, 21:28 1

    @Emma____ В Польщі все входить в страховку.Чекати набагато швидше ніж в інших країнах Європи.В мене є з чим порівнювати. В Польщі,якраз з медициною не все так і погано.

  • Emma____ 20 серпня, 10:09

    @Nothing У меня тоже есть с чем сравнить. Я в Польше прожила полтора года

  • natajnna 16 серпня, 19:24

    Є багато нюансів. Дивлячись, яка країна. Дивлячись, яке захворювання.
    Можу розповісти про лікування в Польщі. Проблеми із серцем в людини. Спочатку похід до терапевта, потім направлення до кардіолога. До кардіолога прийом за півроку, але це ще не великий термін. Потім кардіолог намагається вилікувати таблетками . Коли це не допомагає направляють на операцію. Така операція в Україні коштує від 80 до 150тис гривень. В Польщі зробили безкоштовно завдяки тому що людина працювала і робила внески. Перша операція не допомогла зробили іншу. Теж безкоштовно. Також є знайомий в якого був рак, теж лікували безкоштовно. Знаю людей, яким зробили операції на колінах безкоштовно, але вони чекали від 3місяців до 1.5 року. Після травми робили пересадку шкіри , теж безкоштовно чекали 3 місяці. Запис до ендокринолога можна чекати і півтора року. Потім ще чекати на операцію додатково. Тобто реально зробити все безкоштовно, але треба чекати. Якщо повезе, то швидше, якщо ні , то треба чекати довго. Але в Польщі чекають, навіть, поляки. Для цього потрібно або працювати і платити внески або мати песель укр.

  • Nothing 16 серпня, 19:29 1

    Так скрізь, не тільки в Польщі.
    Зроблять безкоштовно і обстеження, і операції, і навіть ліки можуть бути безкоштовні але чекати потрібно на планові процедури.

  • Justyna 16 серпня, 19:36 3

    В Польщі безкоштовне УЗД голови дитини чекати більше року, звісно робила за свої кошти приватно. Якщо лікування потрібне термінове, то однозначно вдома.

  • nataliaharutuk 16 серпня, 19:57

    Все залежить яке лікування, в якому місті, які у вас фінансові можливості.
    Я в Польщі лікую онко.
    Все безкоштовно, але я офіційно працювала перед тим більше року і платила податки. Коли треба було зробити узд грудей, то пішла і зробила за 90зл в Варшаві.Не знаю чи це дорого в порівнянні з Україною.
    Лікування то безкоштовне, а житло то дороге, тому пропишіть собі всі за і проти і порахуйте хоча б ті витрати, які можна прорахувати.

  • Zadolbali 16 серпня, 20:27 1

    Ми зараз в Німеччині, якщо маєте тимчасовий прихисток, то так страховка покриває багато чого, за ці 2,5 роки моїй мамі поміняли кришталики в обох очах абсолютно безкоштовно, довелося чекати десь три місяці, але воно того варте. Також коли ми тільки сюди приїхали в неї зламався міст з зубами, зробили вставний протез з білими зубами за який ми також не платили, по часу лікування і протезування зайняло десь місяців 7-8 , але вона дуже задоволена)
    Також недавно їй «пощастило» зламати тут ногу , як вона каже, це щоб повністю випробувати всі прелєсті німецькоі медицини, то в прийомному відділені ми сиділи 5 годин, жіночка в черзі порадила заплакати , каже тоді вони швидше зреагують, але ми вирішили все таки мужньо чекати своєї черги, то всі ліки і сама операція повністю безкоштовно, також в аренду дали милиці і цей сапог , що вдягається замість гіпсу, в ногу вставили пластину, щоправда операцію чекали 5 днів, бо не було вільного анестезіолога.
    Правда якщо вас покладуть в стаціонар , то за день перебування там треба буде заплатити приблизно 10€, це наче як за харчування .
    Також моя мама регулярно отримує ліки від гіпертонії і цукрового діабету, то за таблетки на 3 місяці ми платимо тільки 30€, все інше покриває страхова.
    І ще мої діти носять окуляри , то страховка покриває тільки 30€, все інше ви оплачуєте самі, я за 2 пар заплатила 450€
    Це з хорошого, а так була знайома з якою починали вчитись на курсі, то в неї в лютому діагностували рак, чого саме не знаю, але через4 місяці її не стало, не знаю чи є в цьому вина німецьких лікарів ,але кажуть що вона зверталась до сімейного лікаря зі скаргами на часте раптове підвищення температури, та лікар не звернула на це увагу ((((
    І так зі свого досвіду знаю, що черга до кардіолога , гінеколога і т. д , може бути до півроку, тому якщо терміново то краще робити це в Україні
    І ще , забула , як знеболююче після операції на нозі мамі виписали Анальгін, по 2 таблетки, кажуть , що це супер знеболююче, навіть краще ніж Ібупрофен, який вони тут призначають всім і від всього)))

  • 3 коментаря
  • Lynxx 17 серпня, 09:03

    @Sara_Dawy В Нідерландах можна, щоб лікар замовив перекладача (телефонного), про це домовляєшся під час запису на прийом. Це якщо серйозна справа, яку треба обговорювати. А так англійська виручає

  • Zadolbali 17 серпня, 10:50

    @Lynxx В Німеччині не всі лікарі погоджуються на перекладача по телефону , коли нам призначили консультацію з анестезіологом , то сказали, що перекладач повинен особисто бути присутній при зустрічі і добре розуміти німецьку, тобто я зі своїм рівнем В1 їм не підхожу. Знайшла людину , прийшли на консультацію і виявилось, що лікар добре розмовляє російською мовою, бо він сам російський німець, нащо був той цирк я так і не зрозуміла, бо вся консультація була на російській мові, якось так(((

  • Lynxx 17 серпня, 17:46

    @Zadolbali Тут це офіційно, діє така програма для сімейних практик

  • bondar_vv 16 серпня, 21:09

    Знаю, що була якась програма для онкохворих.
    Одного чоловіка і оперували і все інше в Польщі безкоштовно.
    А подругу сестри, оперували в Києві( видалили груди) а хімію робили в Вроцлаві. Лікування коштом поляків, а проживання за власний кошт. Вже повернулася додому , дякувати Богові зараз в ремісії.

  • Sara_Dawy 16 серпня, 22:09

    Це мабуть якийсь договір між країнами і звʼязки між клініками, коли роблять щось тут, а потім продовжують десь далі лікувати. І мабуть організація теж за лікарнею, а не персонально людиною? Ви не знаєте?

  • Julka 16 серпня, 21:52 1

    Все індивідуально.
    Так, як і писали, якщо прихисток, лікування безкоштовне. Але, повторюся, все індивідуально. Знаю випадки лікування у Данії вдалі та, м'яко кажучи, не дуже. Це як пощастить.

  • Lynxx 16 серпня, 21:52

    В Нідерландах за направленням сімейного лікаря страховка покриває більшість процедур. Якщо є діагноз, а не просто скарги, то варто заздалегідь перекласти всі медичні документи з України і взяти їх на прийом, тоді все проходить легше і швидше.
    Так, до спеціалістів черги, але все залежить від випадку, для термінових завжди є резерв.
    Зайвих і медично не обгрунтованих процедур і недоказових ліків тут не призначають, і їх не допроситися, бо є люди, що точно знають, що їм начебто потрібно. Протоколи лікування суворі, і їх точно дотримуються: спочатку треба призначити те-то, не допомогло - тоді другий крок, і так далі.
    Спочатку, звісно, треба оформити документи, а це від кількох тижнів до пари місяців, як пощастить. Якщо щось теомінове скоїлося в цей період, покриває інша страховка, але тільки невідкладні випадки.
    Ну, і при важких станах є можливість домовитися про медичну евакуацію, коли людину спеціально везуть на профільне лікування. Про це подробиць не знаю, бо не користувалася , але знаю, де дізнатися.

  • Vodolejka 16 серпня, 22:49

    Моя хрещена БУЛА онкохвора, на початковій стадії пролікувалася в Сумах, увійшла в ремісію, жила, працювала...З початком війни і окупації частини Сумщини (бо проживала біля кордону), виїхала в Німеччину. В зв'язку з її хворобою, потрапила в лікарню, як би на плановий огляд, щоб підтвердити і якби там інші виплати, і взагалі якийсь інший облік, частіші огляди, безкоштовні планові аналізи і т.д. З лікарні вона вже не повернулася. Нажаль.

  • Hungry_GalMary 16 серпня, 23:04 1

    У мене є досвід людей з лікування в Німеччині.
    1. Рецидив, літня жінка. Хороший паліативний догляд, смерть через кілька місяців
    2. Свіжий діагноз, активний літній чоловік. Нуль допомоги, «гра в футбол», смерть за пару місяців.
    3. Старий діагноз, ремісія, нормальне лікування одразу.
    Тому ми лікуємося в Україні, бо туди повезеш хворого, поки все оформлять, то вже можна не дочекатися. Житла немає ніде, а хворому у лагері чи общазі жити тяжко.

  • OlgaJ 17 серпня, 08:06

    Онкологія- це не "терміновий випадок".
    Терміновий випадок за кордоном- це перелом і вилізла кістка,тече кров , різкий біль в животі і тому подібне,коли людина явно може ось вже зараз померти.
    Можливо, якщо перекласти всі виписки і результати досліджень, то було б швидше, але точно не відразу.
    Знаю випадок,коли з підозрою на онкологію до півроку чекав МРТ і спеціальних аналізів, потім ще чекав запис на хімію.

  • neSanta 17 серпня, 09:52 1

    Нету такого понятия, как бесплатно по страховке. Есть обязательное медицинское страхование, человек работая платит взносы, если ему требуется лечение, то страховая компания полностью или частично покрывает лечение.
    Далее следим за руками (я пишу про Германию). Берем случай когда человек едет в никуда, нету знакомых и жилья.
    Сначала распределительный лагерь, потом возможны другие лагеря или поселение в общежитие с не самыми лучшими условиями. Попутно оформление ВНЖ, страховки, прописки и т.д. Пока человек не работает, его страхование оплачивает государство. Это же государство активно устраивает на работу или языковые курсы, чтобы опять таки устроить на работу и снять с пособия. С зарплаты человек платит отчисления за страховку и может обратиться за медпомощью.
    Ожидание записи к врачу может занять много времени, от нескольких недель до месяцев. Плюс учитываем что новичков селят в отдаленных районах, к врачу надо будет ездить, иногда далеко. И оплачивать переводчика. И попутно работать или ходить на курсы, иногда и то, и другое. Работая можно искать жилье получше. Но и на курсы желательно тоже сходить, без минимального знания языка тут никак.
    А такого понятия как «я приехала из Украины, давайте лечите меня бесплатно» тут нет. Поэтому если срочно, то лучше действительно дома.
    Но есть и плюсы, если человек с диагнозом попадает в больницу, то помощь ему окажут. Но, повторюсь, должна быть действующая оплаченная страховка. Мы так провтыкали, частично не по нашей вине, и получили счет на 30 тысяч евро.

  • Kris140 17 серпня, 10:25

    І що далі, як оплачувати цей рахунок?

  • neSanta 17 серпня, 10:49

    @Kris140 Все наши «качели» со страховой описывать не буду, но мы договорились оплатить страховой взнос из своего кармана, а страховая покроет эти 30 тысяч. Решали мы этот вопрос больше месяца. Пока что страховая не покрыла, ждем.

  • Arlana 17 серпня, 18:33 2

    Англія. Безкоштовно є, але потрібно бути тут по програмі для українців. З швидкістю дуже багато варіантів і як пощастить. Знаю випадок, коли чоловіка з онкологією прооперували через 2 тижні після вперше поставленого діагнозу, а буває, що люди повертаються додому лікуватись, бо не можуть дочекатись. До спеціалістів дуже великі черги, роками. По ідеї, якщо ситуація потребує негайного лікування, то це має бути швидко. Але в реальності буває по різному. Я в ремісії зараз, то проходжу регулярні чекапи і все швидко, безкоштовно повністю. Вчора аналізи здавала. В 9 здала, в 10 вже результати отримала. МРТ, КТ, мазки, аналізи різноманітні, огляд все робиться. Знаю, як буде щось не так, то лікування почнуть швидко і безкоштовно. Але я вже в базі їхній, якщо все спочатку, то звичайно це час. І потрапити сюди зараз, це задачка з зірочкою((

  • R9bina 17 серпня, 22:30

    Німеччина. Гострі випадки, тобто коли помирати будете, то так врятують. Також рак лікують знаю, ну і догляд за людьми з інвалідністю пропонується. Все інше - парацетамол, ібупрофен і до побачення. За страхування вам вище написали. Лікування симптоматичне, зайвих досліджень ніхто не призначає, але як хочете, то своїм коштом будь ласка.

  • zorya 18 серпня, 10:53 4

    От почитала коменти і думаю
    Як же вони иам виживають,ті іноземці?)
    Ми так звикли, що все досить швидко ,і запис до вузькопрофільних,і основні аналізи хоча би
    А там місяцями,роками чекають, щоб лише до лікаря потрапити
    А потім ще місяці щоб обстеження того одного лікаря пройти
    А як там не виявили проблему, то знову ж чекай запис до ін.лікаря,ну і так далі..
    За цей час або само пройде(значить нічого серйозного і не було) або померти можна
    Ти глянь, виявляється все лікується парацетамолом і ібупрофеном))))

  • 11 коментарів
  • zorya 20 серпня, 18:53 2

    @Lynxx Ті хто виживуть,ще ж не.значить що здорові будуть

  • Lynxx 21 серпня, 00:18

    @zorya Бабусі теж не такі здорові були. Просто найздоровіші з тих, хто залишився. Природній відбір був більш суворий на той час.

  • Lyubochka 21 серпня, 10:51 3

    якість життя інша, менше стресів. Всі хвороби від нервів є такий вислів. Я от скільки себе пам'ятаю то в нас не життя, а виживання якесь. Тільки щось налагоджується то революція, то війна на сході, то ковід, зараз взагалі мовчу - суцільні стреси.

  • Fialka345 19 серпня, 08:47

    Польща. По своєму досвіду скажу & як і в нас. До сімейного попадаємо на наступний день, по запису. До вузько профільних, я і в Україні ходила до платних. Бо безплатно не було толку. В Польщі вибираю, іноді так іноді платно, аби швидше. Але, дітей записують швидше і теж можна пошукати лікарню і вибрати. Десь буде пару місяців чекання. А десь через тиждень. Але є лікарні, типу нашого прийомного покою, забула як то називається. Для гострих станів. У подруги десь тиждень крутилася голова. То поїхала туди, зробили МРТ і всі потрібні обстеження в один день.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу