Лікування зубів дитині під наркозом

Добрий вечір дівчатка, підскажіть як лікували дітям під седатацією, ваші за і проти. Дитина на відріз не хоче лікувати традіційним способом (вже змінювали лікарів і клініки - але підходу нажаль немає - тільки в креслі посидіти і все!!!) і тут запропонували що краще вам пролікувати у  вісні і я трішки злякалася і думаю запитаю як у вас дівчатка лікували так діток. Ситуація з зубками не дуже критична  - ну один вже граничний і негарний. Хоча навіть і незнаю як дитина себе поведе! Дякую за відповідь!


Теги: зубний лiкар седатацiя

28 коментарів

  • My_land 8 серпня, 00:37 2

    У 5 років полікували 4 зуби під наркозом. До цього 4 без наркозу, а потім просто не давався. Лікували 3 години. Перед цим робили аналіз крові і кардіограму. Пройшло все добре.

  • Julia_ 8 серпня, 01:15 1

    У 5,5 пролікували під наркозом. Аналізи здавали перед цим.
    Все пройшло добре. Але ми робили там, де сучасний наркозний апарат , наркоз був інтубаційний.
    Зубчик видаляли і 9 зубів від карієсу полікували. Все зайняло 2 години. Після видалення через 3 години вже їла морозиво і в Макдональдсі меню сточила:grin:.
    Ми тільки сиділи з чоловіком з відкритими ротами, дивились як це дитина вже повноцінно їсть і п'є після таких дій в ротовій порожнині. Але все добре.

  • 2 коментаря
  • Julia_ 9 серпня, 11:29

    @Moreinna44 Більше двадцяти тисяч, півтора роки тому

  • Moreinna44 18 серпня, 01:50

    @Julia_ В нас 26 запросили лише за два зуба.

  • Julia_ 19 серпня, 00:28

    @Moreinna44 Це ціна за 2 молочних зубчика видалити + інтубаційний наркоз?

  • Ludaluda 8 серпня, 02:53

    Ми пережили видалення,жах жахливий.Пройшло швидко,привезли через пару хвилин,пішла кровотеча,вона ще не відійшла,захлинається кров'ю.(6років, 4й видаляли зліва).Як сказав лікар,що ми не можемо гарантувати,що все пройде добре,це реакція організму,буває все.

  • Chuchasonya 8 серпня, 07:44 1

    Ми лікували, але у доньки вже корінні зуби були і попередній «стоматолог» показав дитині всі жахи стоматології, а ситуація із зубами була критична. Обирала найкращу клініку, анастезіолог був завідувач відділення анестезіології. Пройшло все вдало. Після цього я таки знайшла дівчину, яка підібрала підхід до дитини і відтепер раз на 3 місяці ми її відвідуємо. Дитина до кабінету заходить сама.
    Ви маєте зрозуміти, що під седацією ви постійно зуби лікувати не будете- це небезпечно для здоровʼя і дорого. Тому, я би шукала свого стоматолога. Дитина має регулярно його відвідувати.

  • S0909 8 серпня, 08:25 8

    Я за традиційні способи лікування зубів, домовлятися, готувати за допомогою мультфільмів, книг, обіцяти щось омріяне. Седація мені здається оправдана, якщо має бути хірургічне втручання, а заради одного зуба воно того не варто. Летальні випадки зафіксовані, на жаль.

  • Nika_147 29 серпня, 02:40

    ми в травні лікували 6 зубів, один видалили, бо 2 роки намагалися лікувати "традиційно". Віддали 30 т, но ось чесно, то треба було ще 2 роки тому віддати на той час ще 12 і 2було б в мене 2 роки спокійного життя.
    Що цікаво, молодшій лікуємо майже традиційно, з закісью азота. А ось малому вистачило одного разу поставити тимчасову пломбу і на цьому все

  • ortata 8 серпня, 09:04 2

    Якщо Ви у Києві рекомендую клініку Мультідент. Ми там з 5 років. Все зробите без седації, там все для цього продумано. В мене теж такі думки були, щодо седації, бо після першого огляду виявилося, що вже є пульпіт на одному молочному зубі. Але майстерність і професійність лікаря роблять дива. Пролікували там всі зубки, дитина не боїться іти до свого лікаря, зараз донці вже 10 і два рази на рік ми у свого стоматолога проходимо огляд і чистку зубів. В кінці прийому дитина традиційно отримує подарунок від зубної феї. Якщо у Вас будуть питання пишіть в приват.

  • Funtick 8 серпня, 09:27 1

    Скільки дитині? Вже був невдалий досвід лікування зубів, коли було боляче чи дитину силою тримали? Якщо невдалого досвіду не було, то я б таки пробувала домовитися із дитиною, при цьому шукаючи гарну дитячу клініку за відгуками. Поясніть дитині, що якщо не лікувати, то зубчик заболить, буде дуже боляче. Покажіть страшненькі фото з інтернету дітей з чорними зіпсованими дирявими зубами. Посніть, що боляче НЕ буде - треба просто посидіти з відкритим ротом та подивитися мультики на екрані, а лікар ти часом полікує. Так, буде шумно, іноді трошки може бути неприємно від вібрації, але боляче - не буде (ну, звісно, що при цьому Ви шукаєте клініку, де не роблять боляче, де роблять анастезію ПІСЛЯ змащування десни знеболювальним чи анестетиком чи що воно там таке, але моя дочка і не помічала, коли їй робили укол). Пообіцяте потім іграшку, кіно, морозиво - що там дитина любить. Розкажіть, що потім тобі подарунок ще клініка дасть (знайдіть таку клініку, де це практикують). Короче, треба шукати підхід, бо вірно кажуть, кожен зуб уві сні лікувати ж не будете, до стоматолога треба водити дітей раз на 3-6 місяців стабільно, якщо вже почали псуватися зубчики.

  • 3 коментаря
  • Apriori 8 серпня, 22:56

    @Funtick ага, домовитися.... моїй майже 10. І я з жахом дивлюся в її рот боячись побачити кариєс. Дитина дуже комунікабельна, поміркована. Проблем з зубами не було до 7 років - нияких карієсів. Тому - не лякна. Це був жах. І домовлялися і танцювали і обіцяли усі блага. З усі згодна - тільки лікар в рот - паніка і істерика. І до психолога ходили. Все до сраки...

  • Funtick 9 серпня, 10:19

    @Apriori Я розумію, що і так буває. І тоді наркоз - дійсно вихід. У кожного свої страхи, у когось це саме стоматологи, так буває. Хай Ваше донечка знайде в собі сили перебороти цей страх!

  • Apriori 10 серпня, 08:59

    @Funtick а наркоз - інший страх. Років 10 тому у нас в місті так дитині під наркозом лікували зуби, і тампон у горло уронили - не зразу помітили. Дитина померла

  • samsanty 8 серпня, 09:42 1

    Подруга дитині лікувала на Зоологічній. Ціна була втричі дешевша, ніж в приватній клініці
    Все ок

  • elena111 8 серпня, 10:24

    Кума лечила сыну в 2,5 годика.8 зубов,три часа сна,32 тысячи грн.

  • Oasisss 8 серпня, 12:36 1

    Я теж за те, що краще свого лікаря знайти. В мене дитина після невдалого першого досвіду в 4 роки відмовлялась взагалі рота відкривати в стоматолога. В одного стоматолога навіть в крісло не сів. Обійшли декілька клінік приватних - все одне і те ж. Уже було декілька зубів з легким карієсом і один трохи запущений. Нам порадили лікарку, яка мала добрий підхід до таких дітей. Трохи пригрозила, трохи заговорила і почала з найлегшого зуба. Потім дитина ходила до цієї лікарки із задоволенням, пролікували всі зуби і він отримував вкінці талончик на подарунок за те, що був такий сміливий.
    Розпитайте в своєму місті за лікарів, які мають підхід до таких діток, які не даються зовсім. Не всі стоматологи мають такий підхід. Я б на седатацію йшла в останній момент - коли вже всіх лікарів обійшла, бо то серйозна процедура і не надто корисна. А страх перед стоматологами все ж доведеться долати

  • Lenatash 8 серпня, 14:15 1

    Можливо спочатку спробувати зробити чистку? Звикне до шуму, боляче не буде, можна зупинитися в будь який момент
    Я так зі своїми дітьми робила - перший прийом просто чистили, другий прийом - лікування одного зуба

  • Elena20071980 8 серпня, 15:59

    У нас майже так було. Перший раз просто поговорили і донька посиділа у креслі. Другий раз - їй дали потримати інструменти і оглянули рот, третій - воздухом подули чи щось таке, а наступного разу вже лікували два зуба і якусь палочку отримала у подарунок. Потім донька ще довго мріяла стати стоматологом))))

  • Apriori 8 серпня, 22:57

    @Elena20071980 просто цікаво - скільки в вас стоїть таке "просто подивитися?"

  • Elena20071980 9 серпня, 08:09 1

    @Apriori Це було давно, майже 13 років пройшло...приватна клініка і безкоштовно) якось тоді все простіше було і лікар чудова була, їй головне було, щоб 4х річна дитина не лякалась, а з задоволенням ходила на лікування. Я зараз столкнулась з тим, що сама записалась бо зуб болів, виявилось,що то залишки їжі і то десна болить. Так цей лікар такий невдоволений був, що я нічого не лікувала. Я в шоці була, звідки я могла знати, що там не має дирки.

  • Коментар видалено

  • danon 8 серпня, 19:41 1

    може пошукайте де є лікування дітям зубки з звеселяючим газом, а не загальний наркоз, якщо дитина ну зовсім не йде на контакт, але можна ще просто шукати свого лікаря, якій зможе увійти в довіру дитині. Щоб дитина не боялася стоматологів, то вже з рочку дитинки разу у рік можна приходи до кабінету стоматолога на такі візити ознойомлення де в ігровій формі дитинці будуть показувати все і ще подаруночок дадуть, так у дитини не буде потім страху від кабінету стоматолога.

  • Zhadana 31 серпня, 03:29

    У 3 роки лікували зуби і розтягували їх під наркозом. Здавали ЕКГ, аналізи на згортання крові, ще якісь, не пам'ятаю вже. Наркоз однокомпонентний, дитина прокидається одразу після припинення подачі. Швидко оговтується, через годину вже хотів на голові стояти.
    Але заради одного зубчика ставити наркоз, навіть однокомпонентний... чи воно того варте?
    Знайдіть клініку, де лікують зуби під масочкою (з газом). Хоча особисто моєму та масочка не підходить, він після неї як варений до кінця дня. Тому помітивши цю закономірність, вирішили лікувати зуби без неї, просто під місцевою анестезією (це вже десь з років 6).

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу