Вартість продукції

Жахливий день але тримаємо стрій. Потребую допомоги порадами, може хтось знає чати або сайти де кучкуються виробники та гуртовики по закупівлі свіжої зелені.

Вирощую трохи базилику та кропу на продаж, планую збувати через ОЛХ, але не знаю де дізнаватися свіжі гуртові ціни, вдома гуртовики забирали зелень з подвір'я і ціни заздалегідь обговорювалися з сусідами та односельчанами, зараз я відірвана від всього і не маю надійних джерел, може хтось знається в цій сфері та може додати в спільноту, буду дуже вдячна.

Ще десь чула, що існують якісь аукциони де виробники виставляють свою продукцію але Гугл нажаль не допоміг, ця інформація також цікава.

63 коментарі

  • tasha78 8 липня, 22:04 1

    у вайбері є група Ринок "Копані" on-line...там оптові пропозиції з усієї України виставляють
    і мають бути ще групи з вашого регіону

  • Grustnaya 9 липня, 00:15

    Дякую, підкажить ще будь ласка як її знайти, не розуміюся на вайбері, там де все листування, тисну на лупу праворуч зверху, вводжу і нічого не видає, може якось по іншому треба?

  • Grustnaya 9 липня, 00:32

    Дякую ще раз, щось познаходила по запросу Овочі, а Копані напевно лише по запрошенню

  • Коментар видалено

  • Nana8 8 липня, 22:27 17

    Може вам краще самій поїхати на базар і підійти до продавців, які торгують зеленню, запропонувати свою продукцію, щоб оптом купляли. Можна кафешки і ресторанм обійти, а пересилка через олх в таку жару - сумнівна справа.

  • 12 коментарів
  • Grustnaya 10 липня, 14:33

    @Tovar4ik «Для тебе зможу я все!» – Нова пошта

  • Tovar4ik 10 липня, 14:47 1

    @Grustnaya И ещё бы сменить ник :wink:, чтобы не грустно было ) я серьёзно

  • Коментар видалено

  • Justyna 9 липня, 09:56 6

    Зелень поштою? Ви впевнені, що це буде комусь цікаво?

  • 18 коментарів
  • Grustnaya 12 липня, 14:32

    @Nika_147 Ого, я вважала що трі гілочки то на базарі та в маркетах, якщо бабусі так продають, то капець, дешевше дійсно замовити з іншої області.

  • Grustnaya 12 липня, 14:38 1

    @optsale З фруктами то зрозуміло, вони сезонні, масові томати ще тільки починаються, за місяць-два буде багато, зелень також пізніше на осінь насадять, бо зараз по спеці важко дати раду.

  • optsale 12 липня, 16:14

    @Grustnaya В вересні я вже мала все закрите. В нас кавуни місцеві дозріли уже, що говорити про томати? Це сором, щоб були такі ціни, цей рік все на місяць швидше дозріває.

  • Nana8 9 липня, 10:59 2

    Автор, засіли ви мені в голові зі своєю зеленню))))
    На майбутнє, продумуйте, де будете збувати товар! І це одне із головних правил. У нас під Вінницею є село, де всі вирощують малину, у багатьох замість картоплі на городі малина, до неї геть крапельний полив проводять. І їздить великий рефрежератор і скуповує ту малину. Люди живуть малиною. Можливо, у вас щось є схоже?
    Або навпаки, вирощуйте те, що у місцевих не має, але їм було цікаво. Можливо, це троянди, або гортензіїї, або шаровидні хризантеми. Якісь цікаві сорти винограду можна вирощувати або клубніки, наприклад, і продавати садженці від них, не плоди, а саджанці. Он у Феді Майскої в фейсбуці бачила надранню клубніку рожевого кольору з ананасним смаком, забула назву) Якщо у вас буде щось цікаве, люди самі до вас прийдуть, да і пересилати саджанці клубніки, наприклад, легше.
    Я розумію, що ви взялись вирощувати те, що вмієте, але у вас на даний момент не ті умови(((( Головне, у вас є земля і роботящі руки!

  • 16 коментарів
  • Коментар видалено

  • Grustnaya 10 липня, 15:08

    @optsale Стосовно різних зараз та хвороб то ви прави на 100 відсотків але воно ту все інше ніж на півдні і ще доведеться стикнутися, навіть цікаво що тут вигадала природа. Наприклад в нас вдома багато збитків робив вовчок (капустянка), а тут такого нема, але є кроти яких раніше бачила лише на картинці. А ще більші збитки від сусідськіх курей та качок які навесні поїли всю стиглу полуницю, а потім перерили напевно сотку свіжесадженного кропу, бо ж земля пухкенька, а потім прийшли собаки та покачалися по маленькому базиліку, ото я у розпачи була, бо в нас худоба ніде так вільно не ходить і ничого не псує, а на новий парках грошей нема, ну нічо, все буде добре, головне до того рухатися.

  • Nana8 10 липня, 15:15 2

    @Grustnaya О, то вам в першу чергу загородитися треба.

  • Emma____ 9 липня, 12:14 2

    Будет ли это выгодно и вам и потребителю? Базилик на рынке 15-20 грн за пучек. укроп 15 а в конце дня 10 грн. Сколько вам нужно поставить цену чтоб это было выгодно покупателю с учетом оплаты НП, У вас ведь не плантация?

  • Grustnaya 9 липня, 16:57

    Раніше вдома колись були плантації, зараз землі не багато, інший грунт та кліматичні умови, лише знайомлюсь із земледіллям у цьому краї, але якщо що, то можна взяти більше землі у аренду. Для невеликих партій як раз поштою в три рази вигідніше ніж возити самому, наприклад всі великі міста де є добрий попит, знаходять за 100-150 км від мене, відправити коробку 30 кг буде коштувати в районі 200 грн, скататися самому на своїй автівці десь тисячу грн, віддати гуртовику десь по місцю то він накине і паливо і свою маржу, тобто в мене візьме значно дешевше щоб наварити своє і швидко збути далі, ви не уявляєте скільки рук та націнок зелень проходить перед тим як потрапити до споживача, тож остаточному реалізатору набагато вигідніше відразу замовити у виробника, свіже та без націнки. Збут мене не лякає, впевнена що досвід та якість не підведуть, наразі відчуваю проблему лише в актуальності ціни, щоб не драти більше та не демпінговати.

  • Nika_147 9 липня, 16:44 1

    А почем готовы продать укроп? Я бы купила 4-5 кг. И базилика немного

  • 6 коментарів
  • Tovar4ik 10 липня, 16:08

    @Grustnaya Для понимания не так сложно хоть и раз в год заходить и даже не о чем сожалеть

  • Nothing 10 липня, 20:05 3

    @Tovar4ik Я заходжу майже щодня.І декілька років.Про що ви абсолютно не розумію. Хто така Nika 147 не знаю, пам'ятаю лише по фото. Тому про що ви, хз?

  • Tovar4ik 10 липня, 22:05

    @Nothing Хз почему у вас ко мне вопрос.
    Я тоже не всех знаю заходя каждый день на сайт, некоторых первый раз вижу. Ника 147 заприметила давно, и вас , кстати тоже всегда узнаю. Здесь у каждого своё мнение и впечатления, и кому-то просто и понятно, а кому-то хз.
    Я не причисляю Ника 147 к хз, и вас кстати тоже, даже если вам хз и вы не понимаете.
    Запоминаю людей искренних и правдивых, даже если моё восприятие отличается от их рассуждений. Разбираюсь в людях достаточно хорошо, чтобы определить кто какой, поэтому и мои комментарии про Ника147. Ошибаться могу, но редко. Выводы о человеке делаю через время.
    Никого не уговариваю делать, помнить, понимать как я - кому что интересно и надо то пусть и пригодится. Если хз вас устраивает, то пусть будет.

  • Grustnaya 9 липня, 17:44

    Дякую, раніше сушила коли був поганий збут, для цього мала величезний дегідратор, тут в мене нічого нема, просто на повітрі так не виходить, ґатунок зовсім не той, якість низька, немає притаманного аромату, сушіння наразі екстрений варіант але це непербачуваний результат для кінечної продукциї. Песто розглядала, але для втілення також потрібно спочатку заробити на банальну тару та блендер, тобто ця ідея буде реалізуватися трохи пизніше.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу