Безкоштовне лікування воїна ЗСУ за кордоном.

Вітаю. Брат отримав серйозне поранення , роздроблене плече... Лікар запропонував лікування за кордоном, сказав що є спеціальна безкоштовна програма. Хотілося б дізнатися відгуки, може у когось чоловіки лікувалися по цій програмі.  Дякую!!!

Темы: Війна в Україні


Теги: лiкування зсу за кордоном

5 коментарів

  • marusia 6 липня, 16:12 2

    Знайомому робити протезування в Америці, але то якісь баптисти,чи хз хто то все організовував. Точно знаю, шо щось релігійне

  • Julka 7 липня, 09:39

    Є така програма.
    Маєте звернутися до головного лікаря закладу, у якому наразі перебуває боєць.
    Далі, зважаючи, на те, яке поранення , обирають країну, яка спеціалізується на потрібній специфіці лікування.
    Документи оформляються спільно через МОЗ і МОУ.
    Зазвичай на це йде часу від одного тижня до одного місяця.
    Перевезення відбувається спец. транспортом.
    Є чимало нюансів.
    Як на мене, в Україні найкращі лікарі.

  • Julka 7 липня, 09:41

    Якщо роздроблене плече, мабуть, найоптимальніший варіант, це Данія.
    Про специфіку можу написати у приватних повідомленнях.

  • Antonov66 7 липня, 11:31

    Вітаю. Буду вдячна за інформацію про специфіку

  • Коментар видалено

  • Julka 7 липня, 09:52

    Процес лікування за межами України здійснюється згідно
    програми“MEDEVAC”.
    Це програма медичної евакуації українців, що постраждали внаслідок війни, на безоплатне лікування до закордонних клінік. Вона поширюється і на військових, і на ветеранів з пораненнями.
    Необхідні документи для участі у програмі Medevac:
    1) Письмова згода на лікування за кордоном та обробку медичної інформації. Маєте заповнити та підписати самостійно.
    2) Письмова згода на передачу медичної інформації. Маєте заповнити та підписати самостійно.
    3) Форма № 027/о. Це медична довідка, яку заповнює та підписує лікар тієї лікарні/госпіталя, де ви перебуваєте.
    4) Висновок про необхідність направлення на лікування за кордон. Його заповнює та підписує лікар або медичний директор лікарні/госпіталю, де ви перебуваєте (цей документ обов‘язковий для чинних військових)
    Згода на лікування за кордоном
    Згода на передачу медичної інформації
    Висновок про направлення на лікування
    Хто збирає та куди направляє документи для участі у програмі Medevac?
    Збором документів займається лікар або медичний директор лікарні, де ви перебуваєте. Ініціювати збір цих документів може як лікар, так і пацієнт/його найближчий родич.
    Далі – готовий пакет документів надсилається до одного з отримувачів – до медичних сил ЗСУ, МВС, ДСНС, Держприкордонної служби тощо (відповідно до того, де ви служите). Пакет документів може надсилати лише лікар або медичний директор лікарні. Після внутрішньої обробки в медичних силах, документи пересилаються до Координаційного центру “Medevac” у МОЗ.
    Якщо ви звільнені зі служби, то пакет документів можете надіслати і ви (або найближчий родич), і лікар за формою на сайті МОЗ.
    Координаційний центр “Medevac” у МОЗ після верифікації документів, шукає країну, в якій зможуть вас прийняти на лікування. Цей процес зазвичай триває близько тижня.
    Результатом цих пошуків є офіційна пропозиція від країни до МОЗ. Далі – координатори Координаційного центру передають пропозицію пацієнту/члену родини та детально пояснюють, як буде організована безоплатна медична евакуація пацієнта до клініки.
    Перелік травм та захворювань затверджений Наказом Міністерства охорони здоров‘я від 5 квітня 2022 року № 574
    Серед них, зокрема:
    травми голови/обличчя: відкриті ЧМТ, які потребують нейрореабілітації; пошкодження обличчя, язика, верхніх дихальних шляхів, переломи щелепи та/або кісток черепа, які потребують реконструктивних операцій; проникаючі поранення ока;
    травми шиї: пошкодження гортані та/або трахеї, які потребують складних реконструктивних операцій; пошкодження стравоходу, які потребують складних реконструктивних операцій;
    травми грудної клітки: проникаючі поранення органів грудної клітки, які потребують складних реконструктивних операцій;
    травми черевної порожнини та/або органів тазу: травматичні дефекти черевної стінки; переломи кісток тазу; проникаючі поранення промежини;
    травми кінцівок: відкриті вогнепальні переломи з дефектами кістки; масивні дефекти м’яких тканин, які потребують складних реконструктивних операцій; внутрішньосуглобові переломи, що потребують протезування; ускладнення після множинних поранень кінцівок; ампутації на рівні стегна, гомілки, стопи, плеча, передпліччя, кисті; масивні ушкодження кисті, які потребують складних реконструктивних операцій;
    травми хребта: перелом відділів хребта; пошкодження спинного мозку, включаючи забій спинного мозку;
    інші ушкодження: ураження хімічною, радіологічною чи біологічною зброєю
    Види медичної допомоги та процес фінансування
    За кордоном для українських пацієнтів надають два види медичної допомоги: невідкладну та планову. В обох випадках для пацієнта лікування є безоплатним, але передбачає різні бюрократичні процеси.
    Невідкладна медична допомога (складні стани) покривається коштом клінік. Ця допомога, зазвичай нетривала, залежно від стану пацієнта – тиждень, 2 тижні, місяць. Завдання на цьому етапі – стабілізувати стан, щоб переходити до іншого етапу лікування – проведення планових операцій, процедур тощо.
    Планова медична допомога (стаціонарно/амбулаторно) для українських пацієнтів надається в межах тимчасового захисту. Це означає, що на час лікування пацієнти отримують статус “тимчасового захисту”, який скасовується після його завершення. Вони мають пройти реєстрацію в країні перебування та оформити документи в медичному страхуванні та соцслужбі. Коштом останньої й покривається фінансування лікування.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу