Вирвати молочний зуб

Привіт. Малому 8років, треба вигравати молочного зуба, сидить досить добре, не хитається, але є запальний процес тому треба виривати. Є різні варіанти знеболення, не знаю який обрати:

1. Не знаю як точно називається. Прикладається ватка чи бінт з знеболюючим, чекаємо 3 хв в рвемо. Повністю не знеболює. Лікар сказала 20% буде відчуватись. Боюсь що його це злякає.

2. Здаються алергопроби і робиться укол щоб взагалі нічого не відчувати. Не хочеться бігати робити ці алергопроби, ні часу ні бажання немає. 

3. Зробити укол без алергопроби але це на власний ризик. 

Дівчата поділіться досвідом, хто як виривав зуби діткам. Цікавить перший варіант, чи сильно діти стресують якщо не повністю знеболити 


Теги: видалення молочного зуба

45 коментарів

  • Oksana_P 11 червня, 15:41 5

    Ми робили алергопробу, також було запалення, вирвали 2 зуба за раз.
    Зате наступного разу, коли потрібно було складне пломбування з видаленням нерва, алергопроби вже були на руках.

  • 1 коментар
  • olga0307 11 червня, 15:53

    + також робили алергопробу. До повномасштабної, клініка, де робили аналізи була біля природничого музею. Поки чекали на результати, відвідали заодно музей)) Раджу їх зробити. Ми робили на убістезин та мепівастезин (здається).
    Якщо зуб міцно сидить, дитині буде боляче.

  • Oksana_P 11 червня, 15:56 1

    @MLanaM Ми в Харкові в державній стоматології робили, тому для вас це не актуально.

  • marusia 11 червня, 16:45

    @MLanaM Алергопроба робиться на декілька найпоширеніших препаратів. Ми синові колись робили

  • Nik87 11 червня, 15:59 4

    Рвали по 3-му варіанту)

  • Lyubochka 11 червня, 16:02

    Робили алергопробу на 2 препарати, які назвав лікар. Рвали вже 2 молочних зуба. Перший був із запаленням, то робили укол, а другий просто не хотів випадати і міцно сидів, то мазали гелем. Син сказав, що трохи неприємно було, але не критично

  • samsanty 11 червня, 16:08

    Ми робили анастезію уколом без алергопроб. Треба було терміново вирвати зуб, а це відносно початок війни, лабораторії ті не роблять, бо нема реагентів, а ті закриті, а ті кажуть, приходьте через місяць. Прийшли до лікаря в приватну стоматологію, вона питає, на сік магазинний нема алергії? Ні. Тоді й не буде на Ультракоїн дс форте. Вирвали, після того ще кілька разів пломбували з убістезіном. На щастя, все ок.
    Підкірні проби не підходять, треба лише кров здавати. При цьому, не можна вживати за 10 до цього антигістамінні і щоб не було проявів алергії, бо якщо вже є, то аналіз буде некорректний.

  • TaLeRo 11 червня, 16:29 3

    Виривали вже три рази. Без алергопроб. Два рази в одній лікарні, то казав, що трошки було боляче. Як прийшов час третій виривати, пішли знову до свого. Дуже переживав, боявся, плакав, ледь вговорили зробити укол, але ж зуб так і не дав вирвати, дуже боявся. Казав, що минулі рази все одно боляче було. Лікар пояснив, що молочні зуби при анестезії не можна зовсім знеболіти, все одно трошки буде боляче... (Виявилося неправда) Але ж там так і не дався. Прийшлося їхати в іншу. Там зробили один укол, потім лікар попробувала по десні, син сказав, що відчуває. То зробили додатковий ще укол. Лікар його відволікла, і вирвали. То було не боляче зовсім. Ще й подарунок дали. Тепер каже, що тільки туди будемо їхати. Скоро знову мабудь треба, ще один на підході, а молочний ледь-ледь шатається.
    Тож я рекомендую знеболіти зовсім, бо дитина запам'ятає, що боляче було і наступного разу буде дуже важко вмовити.

  • tanaka 11 червня, 16:43 1

    Декілька разів виривали молочні зуби. Ходили в дитячу стомат. то хірург стоматолог просто пшикав на ясна розчин і виривав.

  • AnnaMihaylova 11 червня, 16:57 1

    У нас был типа первый вариант.Там спреем пшикали,обезболило частично.Быстро смыкнули,потом сразу второй.Пришлось мне держать ребенка.Время заняло минуты три,но ора было на всю больницу.Правда потом вышли и сразу забыла за это.

  • 2 коментаря
  • Torri 11 червня, 17:31 5

    @AnnaMihaylova Укол не відчуває дитина. Лікар показує шприц без ігли, каже що помаже тільки..інша щось показала цікаве, перша вже й вколола. Вирвали без шуму і пилу. Все. То в мам в голові більше біди

  • AnnaMihaylova 11 червня, 17:40 3

    @Torri ну у вас не чувствует,у меня чувствует.Чего вы ко мне придолбались!Мне наверное виднее,что да как ощущает мой ребенок и как реагирует на укол.Может в частных клиниках и танцуют перед ребенком с бубном,у нас нет такого.

  • evita 12 червня, 06:45 2

    @Torri Та ну нафіг, мені завжди укол в десну страшніше, ніж все інше.

  • Gayka_ 11 червня, 17:32

    Робили алергопробу на препарат який назвав лікар, з собою дали ампулу. Безкоштовно зробили алергопробу в амбулаторії сімейній. Видаляли з уколом. Також молочний вже заважав постійному.

  • Olja2311 11 червня, 17:42 2

    1. Хлопчик 8 років вже досить дорослий ,щоб потерпіти тих 20% неприємного ,що по суті буде = болю при ставленні самого уколу
    2.якщо й хочете зробити зі зббболеннямченням, то в клініці мають бути протоколи при появі алергії і препарати для надання допомоги
    3. Взагалі ,таки на майбутнє добре мати такий список від алерголога ,бо зуби лікувати все рівно все життя теба буде ,ну і ще десь може пригодиттся при інших ианіпуляціях

  • Lana1980 11 червня, 17:50

    Робили проби на анестетики,але сказали при повторному введенні знову треба робити,бо зазвичай алергічні реакції найбільше бувають при повторному введенні.Дитина алергік.

  • Xxaaa 11 червня, 18:37 1

    І мене колись(років 25 тому) зубний лікар попереджав, що в алергіків шкірна проба може бути негативна, а при повторному введені- коли колотимуть щоб зуб рвати- може бути алергія.

  • Lana1980 11 червня, 18:40

    @Xxaaa В нашої дитини саме так було при введенні антибіотика,при повторному введенні кропив'янка.

  • Viki16 11 червня, 17:59

    Майже завжди рвали з уколом, без проб, а виривали багато, бо треба було контролювати зубний ряд, щоб постійни зуби гарно стали.

  • Xxaaa 11 червня, 18:34

    Сину кілька разів лікар казав ''треба виривати,бо немає місця куди рости постійному зубу'' то син за 2-3 дні сам розхитував язиком і випадав зуб сам по собі. Але в нас запалень ніяких не було, просте молочний зуб сидів собі на місці. Не знаю чи можна так робити в вашій ситуації

  • E_l_e_n_a 11 червня, 19:10 1

    Зуб сидів, навіть не хитався. В дитячій стоматології на Копиловського лікар спочатку щось пшикнув, за 3 хв вколов та за пару хвилин вирвав. При цьому так забалакав малого, що той і не зрозумів, що трапилось.

  • Snezhka22081992 12 червня, 13:38

    і ми там рвемо суперовий лікар.

  • Sveta_dm 11 червня, 19:46

    Моя боїться уколів більше,ніж стоматолога. Рвали із гелем. Зараз мала вже доросла та все одно ніяких уколів не хоче,каже з гелем норм. Так що тут треба дивитися по дитині. А от без проб я б не робила.

  • Коментар видалено

  • 6 коментарів
  • Lana1980 11 червня, 23:08

    @Antonina777 В нашем случае предлагали удаление одного зуба в медикаментозном сне,но я не смогу каждый раз лечить и удалять зубы таким образом.

  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • Valia 11 червня, 20:30

    Лікували дитині зуби з уколом, алергопоробу робили безпосередньо перед уколом ( десь за пів години, точно не пам'ятаю). Це була державна дитяча стоматологічна клініка.

  • Bernadette 11 червня, 20:53

    Робили алергопроби на декілька препаратів, які прописав стоматолог. Потім, перед уколом знеболювання, лікар мазала ясна "варенням", яке знеболило ясна перед уколом.
    Я би без анестезії дитину на все життя не лякала б стоматологами

  • Uljka 11 червня, 20:59

    Моя думка - якщо стоматологія при лікарні, щоб не дай Бог при алергії могли б зразу ввести препарати та спостерігати за дитиною, то робити анестезією без проб. Якщо немає поблизу лікарні - я б робила алергопроби, бо всі діти різні і кожен по іншому реагує на препарат.

  • R9bina 11 червня, 22:13 1

    Якщо в вас син не має алергії, то нащо проби. В мене син з алергіями, алерголог сказала так перший раз можна робити знеболювання, на другий раз може бути реакція, і казала, що до контакту з алергеном нема сенсу здавати проби,а от стоматолог направляв на проби

  • natali111 11 червня, 23:35 2

    Я би порадила зробити так. Якщо зуб сидит міцно, то звичайно, що дитині буде боляче. Тому обезболити. Моїй малі в 5 років прийшлось вирвати боковий нижній зуб (до цього нічого з зубами не робили бо проблем не було), а тут якраз збоку був відколотий кусочок, ще й в такому місці що не дуже замітно, і там також було запалення яке вже пішло вниз і лікар порадила видалити, так як із- за запалення міг постраждати постійний зуб. То в мене і думки не було якось частково обезболювати, бо не хотіла дитині стресу. То спитала в них які є обезболюючі препарати, здається, що вони навіть дали по ампулі три види, а потім пішла до аллерголога в поліклініку на прийом, і вона там зробила проби на ці препарати, і таки да, на лідокаїн була реакція. Одним із них обезболювали, то навіть при цьому мала плакала і казала, що трохи було боляче. Я стояла поруч коли виривали, то скажу вам, зовсім не легко його тянули (( якби якась "ватка", то була би ср-ка, вибачте.

  • 4 коментаря
  • evita 16 червня, 19:32

    @natali111 не суперечу, 2 роки і 5 років, - коли корінь майже розсмоктався, то різні речі.

  • evita 16 червня, 19:33

    @evita в автора дитині 8, то 1чки вже помінялись, а про який зуб мова йте, вона не вказує.

  • natali111 16 червня, 20:01

    @evita Ну так що ви намагаєтесь доказати?) Я ж не заставляю автора робити обовязково анестезію. Який зуб потрібно видалити я не знаю, тому і написала, що якщо тримається міцно, то краще обезболити і не мучити ту дитину. Ні ви ні я не знаємо про який зуб іде мова, то до чого товкти воду в ступі? Я написала свою думку виходячи з ввідної інформації яку дала автор. Для чого мені щось вгадувати? Все одно буде лікар і буде його думка

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу