Допомога родичам

Вже біля двох років я у стосунках. Спочатку, як мабуть завжди, мене все влаштовувало, але зараз виникла між нами одна проблема, яка періодично напряму чи не зовсім стає приводом для сварки.  Він постійно фінансово допомагає комусь із родичів. Фінансів не густо. Працює на двох роботах, дуже стомлюється, але або рідня того не помічає або їх це не турбує аби гроші брати. 

Колись мене ця його риса навіть тішила. Думала - який турботливий і відповідальнмй, родина дружня. Зараз вже відверто бісить оте - "давай відкладемо, бо сестрі треба допомогти" або "я зараз не можу ..., гроші пішли на лікування баби". Починаю щось казати - не люблю його рідню і на тому сварка. Але чиїсь інтереси завжди попереду моїх чи наших спільних. Я не жадібна, але мене задовбало чекати своєї черги, бо не можемо відпочинок спланувати чи якусь велику покупку через те наприклад. Лише за свій кошт купувати не хочу, якого милого він буде заробляти на когось, а я закриватиму спільні дірки? 

В усьому іншому мене все влаштовує, але оця фігня все псує. Може в когось був досвід із таким сердобольним транжирою. Порадьте щось 

Темы: Стосунки дорослих


Теги: грош, смейн витрати

156 коментарів

  • Chuchasonya 6 червня, 10:36 4

    Мій брат такий, але заробляє так, що вистачає всім. Він реально не стоіть осторонь проблем інших, навіть не родичів, наприклад проблеми зі здоровям, але ж....якщо ваш не може повністю забезпечити свою родину, то ви абсолютно праві і це може призвести до розриву у відносинах. Відверто поговоріть із ним. Може спитайте чим ті родичі колись допомогли йому? Допомогти бабці на лікування- то святе, а от в сестри є руки і ноги і прросто так допомогти- то нехай іде вона лісом.

  • 8 коментарів
  • optsale 6 червня, 20:14 3

    @Martenik Ви ж бачили,що обирали і це Вас навіть тішило, з Ваших слів. Ну такий він є і все, з одного боку,це краще ніж скнара....або жлоб. Бо коли щось суттєве станеться в Вас, не дай Бог, тттт! То він так само буде закривати Вашу проблему

  • Martenik 6 червня, 23:51 1

    @optsale Так, безумовно краще ніж скнара, але для кого саме краще? Він нервує, що йому інколи не вистачає, але доїтися не перестає

  • optsale 7 червня, 06:46 3

    @Martenik Да.... після слова "доїтися" багато стає зрозуміло))
    А Ви з тих, хто тільки доїть?!
    Чи ви також доїтесь для своїх батьків?

  • OksanKa 6 червня, 10:39 22

    Так буде завжди. Його рідні будуть на першому місці.
    Або приймайте це або ідіть.

  • bondar_vv 6 червня, 20:08

    Не факт... сестра мого чоловіка... таки трохи перевчила.

  • Коментар видалено

  • Justyna 6 червня, 10:50 7

    Ви для людини не на першому місці, як це "все влаштовує"?..

  • Martenik 6 червня, 12:22 1

    Та я не знаю, чи то в мені справа, чи то в нього так буде завжди і з будь-ким

  • Justyna 7 червня, 15:41

    @Martenik А це має значення?

  • Tovar4ik 6 червня, 10:57 13

    Всё относительно, и в вашем случае не понятно кто сколько зарабатывает и какие траты на родственников и как часто. Случай с сестрой тоже не понятно, излишне ли давать сестре или нужно, может она одинокая многодетная мама, или на лечение её или ребёнка. И какие суммы тратятся на родственников и как часто. Сколько детей в вашей семье, какие дыры Вы латаете, чтобы рассуждать на вашу тему нужно знать более информативно. А вообще, считаю что транжирить" как ваш муж - это не горе, а может даже счастье. Все относительно.

  • 11 коментарів
  • Profesora 7 червня, 15:43 3

    @Brend Дякую))) най все получиться!

  • Brend 7 червня, 15:47 6

    @Tovar4ik Моя ситуация с автором похожа в азах, когда люди вместе у них все вместе и дальше не норм если один пытается образно: крышит продукты и кидает в кастрюльку а другой что-то в кастрюльку, что-то кинул в сторону что-то себе отдельно в свою кастрюльку, что-то в кастрюльку сестры и т.д. на выходе борща не будет без капусты и ли свеклы или что там второй недокинет. Я это вижу так. Поэтому для меня не влияет есть ли уже совместные дети или дети, есть ли штамп в паспорте или нет, год живут вместе с штампом или 10без, не важно, вы утром сошлись начали жить вместе, в обед вам варить борщ нужно, всё. Больше нет твоя моя. Вы вместе и бюджет общий. Я не понимаю раздельных бюджетов от слова совсем. Мужчина и женщина в разных условиях как биологически так и по мироустроению(у нас патриархат в мире, помним ,да( а это значит что уже на определенные более высокооплачиваемые позиции "мужские" возьмут скорее мужчину, а если и возьмут женщину то зачастую ей предложат меньше оклад, женщине сложнее пробиваться в мужском мире и с багажом дом обязанностей и ответственности жа детей и т.д.) поэтому чаще случается так что он зарабатывает больше, чем она, а потом к этому добавляются дети(декреты заботы о них) и если мужчине норм домой в 20:00-22:00 приходить, то такой график далеко не каждая себе может позволить.поэтому я не против личных бюджетов тоооолько в том случае если в семье все идеально поровну, зп одинаковая, домашние обязанности поровну, нооо жизнь показывает что такого нет и в 1м из 100случаев. Поэтому никакого раздельного бюджета дамы, не ведитесь на эту хрень.
    Я вообще своему кричу все моё!)) куда ты тратишь мои денежки по жопе дам)

  • Tovar4ik 7 червня, 16:33 4

    @Brend У автора с мужчиной отдельный бюджет, не совместный. Проживание да, вместе, а о расходах известно только то что написала автор. И если внимательно читать, то её случай - не ваш. Это я понимаю, но Вы думая о своём сопоставляете находя общее начало. Даже начало её и ваше - разное. И в вашем изложении видны и понятны причины отношений - любовь и всё к этому прилагаемое. А у автора корысть и раздражение. И ваш рассказ о ведении хозяйства ей не нужен, а нужна конкретная инструкция знатоков - как получить от мужчины все его денежки, отрезав бабушку и сестру от его помощи. Ну может для кого-то не чужды такие решения, поэтому охотно поддерживают автора. Для меня не приемлемо, а для кого-то так должно быть. Поэтому разные мнения. А кто-то просто не внимательно читает, или плохо разбирается в людях и их поступках.

  • Rita_Rita 6 червня, 10:58

    А яка ситуація в сестри, що їй допомогти потрібно? У неї щось сталось?

  • 2 коментаря
  • Martenik 6 червня, 23:54

    @Aria159 Звісно, можемо планувати щось разом, але я свої плани виконую, а він ні, бо комусь завжди щось треба від нього

  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • Profesora 6 червня, 11:07 2

    Я би починала з себе))), які мої побажання до мого майбутнього подружнього життя довжиною в довгий шлях. Я хочу - і собі продумали, спокійно і реалістично. Що я маю на данному етапі з оцим чоловіком. Бо є речі критичні, а є ті, які можна прийняти безболісно для вашої внутрішньої структури. Критичні речі, які зараз не працюють, на них також можна повпливати, але це довгий шлях і скажімо так, із жертвами. Ну і у вас повинно бути залізна воля))). І як правило це через коліно, це через дуже непопулярні методи))), мені знадобилось 5 років, щоб скину із шиї мого чоловіка всіх дармоїдів. Мені))), але в мене такий характер, якщо я втягуюсь, то варіантів у другої сторони немає. Тому я вам як учасник кажу, це довгий і кривавий шлях, бо ви працюєте з базовими установками, родітєльським сценарієм вашого чоловіка, ну і ви повинні стати для нього архіцінністю, щоб він захотів змінитися.

  • 28 коментарів
  • Коментар видалено

  • Martenik 6 червня, 23:58

    @Profesora Є своє житло лише в маленькому місті, зараз винамає

  • Rita_Rita 7 червня, 10:23 1

    @Martenik А ви живете разом? І він винаймає? Чи ви винаймаєте?

  • OlyaMakarevich 6 червня, 11:08 1

    У вас спільний бюджет? Чи у кожного свій і на загальні потреби скидуєтесь? Спільні діти є?

  • 2 коментаря
  • OlyaMakarevich 6 червня, 12:46 8

    @Martenik А з іншого боку якщо у вас не спільний бюджет, то навіщо ви рахуєте гроші свого бойфренда? Це ж ніби його гроші і він витрачає їх на свій розсуд.

  • Martenik 6 червня, 12:51

    @OlyaMakarevich Боюсь, що при співмешканні буде те саме. Якщо би йому на все вистачало, то не було би питань. А так він сам біситься, що треба себе в чомусь обмежувати. Вище навела приклад

  • OlyaMakarevich 6 червня, 12:52 8

    @Martenik образити я вас не хочу, я хочу зрозуміти логіку вашого мислення. Бо тут жінки не розібравшись пишуть, що чоловік поганий, бо все на родичів, нічого в сім'ю. Але ж по суті ви ще не сім'я, а вже фінансові погляди розходяться. Може чоловік не розглядаю себе і вас як сім'ю із спільним побутом? Ви з ним обговорювали фінансові питання, висловлювали йому своє бачення?

  • Emma____ 6 червня, 11:59 1

    Вы в отношениях это как? Вы как бы встречаетесь, подживаете или вместе живете и ведете совместно быт и бюджет?

  • Tovar4ik 6 червня, 12:06

    :joy:))) а я не обратила внимание на отношения в два года))) и спрашивала сколько детей... Она терпела два года транжиру, помогающего своим родным.

  • Rossa 6 червня, 12:18 1

    Обговорите с ним этот пункт. Он гнет свое, а вы подстраиваетесь, потому что ?? ....если будете детей рожать, это все потом усугубляется. Все что интуитивно женщина не принимает или не подходит ей - потом в семье вылазит более жёстко, для всех. С разборками и разводами

  • 1 коментар
  • Profesora 6 червня, 12:26 1

    Мені взагалі подобаються ваші роздуми, вони конкретні і явно зі знанням життя без окулярів)))

  • Rossa 6 червня, 12:32 2

    @Profesora Я вас тоже люблю. Но вы умеете тоже самое говорить, что и я думаю, только расжовуя и с матами

  • Profesora 6 червня, 12:36 1

    @Rossa Так, я матюклива))) інколи так простіше і емоційніше

  • Makaronka 6 червня, 14:03 3

    Така проблема часте явище в родинах.
    У мого чоловіка також родичі, яким постійно потрібна фінансова допомога.
    Останнього разу старший брат мого чоловіка заявив що йому терміново потрібна операції з видалення каменів в нирках. Ціна питання 500 доларів. У мого чоловіка паніка, терміново потрібно рятувати брата( у брата сім'ї немає і ніколи не було, бо жінку треба утримувати ...а він так не хоче). Я заспокоїла чоловіка, і сказала щоб брат спочатку сходив на УЗД і впевнився що дійсно потрібна операція. О, диво, брат навіть до лікарні не дійшов, як тільки зрозумів що бабла просто так не буде. Як виявилося брат просто хотів зрубати з мого чоловіка гроші.
    От такі бувають родичі-маніпулятори.

  • Marynett 6 червня, 14:56 3

    І як так стає, що в одній сімʼї один - маніпулятор, а другий - лопух )))

  • Rita_Rita 6 червня, 16:15 3

    Не знаю, така двояка тема, що жесть
    Але оте питаннячко відсутність шлюбу це дуже великий аргумент
    Ми з чоловіком зустрічались 5 років, перед шлюбом майже жили разом, так от до шлюбу, це був різний бюджет і кожен заробляв на свої потреби, хоча походеньки кудись оплачував він, а от відпочинок не завжди, бо не витягував сам платити

  • 19 коментарів
  • Rita_Rita 7 червня, 23:05 1

    @Brend У вас чоловік перший хлопець у вашому житті, який в подальшому став чоловіком?

  • Rita_Rita 7 червня, 23:14

    @Brend Вибачте, розмова розтягнулась, і я вже трішки ланцюжок думок втрачаю

  • Brend 8 червня, 00:34 1

    @Rita_Rita Ні. А якби було так я не бачу зв'язку. Не має різниці шлюб зі штампом чи просто зійшлися двоє. Усі нюанси і відмінності у тому що за людина, якщо порядний то і там і там будеш як за кам'яною стіною, якщо лантух гною, то у разі розриву помиї і гризня чекають в обох випадках. І ще хочу додати, справи не стосується, але сказати хочу, що нічого не бува зненацька, завжди є дзвіночки що виказують мудака, але жінки уперто не помічають, а іноді ще й народжують, народжують від нього активно і по більше, ось це для мене загадка на все життя, але то таке, не по темі вже дійсно

  • Rossa 6 червня, 18:11 1

    Я чогось подумала, а може в нього просто грошей нема? Ну саме така відмазка, тому дав, сьому дав, а справа в тому, що нема прошей на відпустки. Ні?

  • 19 коментарів
  • Profesora 7 червня, 15:03 1

    @Rita_Rita А ще я думаю, там половина лєгєнда. Чувак вйобує на двох роботат, ухекується в дюдю, а грошей немає, бо все родичам роздає:grin: ту або чувак невадекваті, або лижі не їдуть.

  • Profesora 7 червня, 15:04

    @Profesora Тут*

  • Rita_Rita 7 червня, 15:08 2

    @Profesora А ще у автора є дитина, якій тобто більше 7
    От цікаво коли автор з подругою на відпочинок їздила, то дитина сама доглядалась
    В мене не складається в картину дійсно серйозних і сімейних стосунків усе сказане автором
    Не вистачає клею щоб зліпити те все до купи

  • Katusha 6 червня, 18:25

    Я люблю коли домовляються відразу, бо в 20, то все красиво, а пізніше у кожного куча проблем, ми розірвали стосунки із-за кота))) так теж буває, звісно, що той кіт був уже останньою краплею. Я не змогла поїхати на відпочинок, бо робота, дитина ще і кота не було на кого лишити і можна було щось придумати, але вже не дуже і хочеться змін.

  • bondar_vv 6 червня, 19:29

    Всіх коментарів не читала.
    Але подібна ситуація в чоловіковікової сестри. Її чоловік реально утримує родину сестри. Через це сварки у них. Але вона досить сильна жінка...і тепер щоразу після "траншу" його сестрі, такий самий транш іде і її батькам.
    Хоча питання спірне... бо працює лише він...

  • Martenik 7 червня, 00:10

    Але ж це не діє теж, так?

  • optsale 6 червня, 20:26 3

    Берете россрочку. Техніку, чи посуд, щось для дому але таке щоб в кредит і на пару платежів. І дивитеся, як він буде приймати участь.
    Розстрочка має % і має чіткий термін погашення, її не "пересунеш", бо в родички прищик виліз.
    І спостерігаєте. Робите висновки,але моя думка, проблема більше в Вас, і ви не станете сім'єю. Він своїм допомагає,це характеризує його як чудову людину.
    Те,що ним уже користаються - це характеристика його родичів і людська природа. З цим мало що вдієш.
    Ви не описали, скільки в % грубо кажучи, 20/80 чи 50/50 ви кожний вкладаєте в спільне життя і як відноситься Ваша зП до зп чоловіка, на кому основні платіжки... Тобто, хотєлки Ваші це звісно, хочеться і можна зрозуміти, але хто тягне ці відносини??
    В чиєму житлі ви живете і т д.
    Це також важливо

  • 23 коментаря
  • optsale 7 червня, 12:12 2

    @Elena_St По-моему, ей просто нужен кошелёк. А это папик. А или ещё сирота, шоб наверняка.
    Ну если ты сама не можешь за 2!!!! Года выстроить свои отношения с ?
    Вопрос.
    Не знаю, с кем,она и сама не знает, то и кто тебе доктор?

  • optsale 7 червня, 12:17 1

    @Elena_St Ну вот, Билык не жлобиха, и может себе позволить,а могла бы и не делать этого. Но это их личные семейные и денежные дела? Верно?
    А вообще, время сейчас такое, что в семье нет твое и мое, есть - сегодня я тебе плечо, завтра ты- мне. Потому как не факт,что завтра будет всё ок,как было вчера, время военное. Можно сходить на маникюр,а попасть в больницу и вернуться домой без конечностей,а и что тогда этот парень? Муж? Все?? Пойдет искать здоровую?
    Или будет содержать?
    И может быть ситуация,что он с работы тоже попал под обстрел? Тогда что? Бросать и искать новый кошелек?? Корову, которая доится? А ты той корове на кой нужна?)

  • Коментар видалено

  • Asya_ 6 червня, 23:05 1

    Бачили ж очі, що купували? Нахіба старатися переробити, те, що подобалося? Йому також подобалося, що вам це тішило. То кого переробити треба? Чи заміж кортіло так, що тішив будь-який, а тепер переробити треба. Переробіть себе, якщо можете, бо людей можна зламати, але переробити складно.

  • Martenik 7 червня, 00:14 1

    Я вже вище писала. Розумію, вам ліньки все перечитувати, а мені одне й те саме теж друкувати не хо

  • Asya_ 8 червня, 22:38

    @Martenik Ліньки, звісно. Але ж не перечитуючи пораду дала. Не переробити людину дорослу. Люди не переробляються. Можна пристосуватися можна зламати людину, а переробити не можна.

  • Juchek 7 червня, 11:01 1

    Я так з коментарів автора зрозуміла, що її партнер сам незадоволений тим, що допомагає, і йому на свої потреби в результаті не вистачає
    Я завжди за допомогу,наприклад, докинути бабусі до пенсії, чи скинутись родичу на лікування, але якщо така допомога вже міцно увійшла в життя того чоловіка і містить системний характер ( на хотєлки сестри, наприклад), то це вже не допомога, а утримання.
    В умовах сімʼї, вам буде важко сформувати і контролювати бюджет, якщо відразу не домовитеся, що, до прикладу, бабусі 10000 допомога і хай 2000 на благодійність. Інше: гроші сімʼї.
    Знаю випадок: такий хлопчик помагай, допомагав всім підряд, не лише родичам. Але і дружині в декреті ні в чому не відмовляв, - брав з кредитки. Потім вони уже вдвох ті кредити довго закривали, відмовляючи собі у всьому.

  • Aria159 7 червня, 21:11 1

    Я бачу так, якщо ви разом не жевете, то як купувати разом? Це або ви купили собі, або він вам подарував,або він купив собі. Те саме з відпочинком, ну поки щ чоловіком зустрічались, захотіла пішла з подругами і баню,захотіла десь поїхала. д
    Домовились їдемо десь разом, ну поїхали. Спільні покупки, це коли спільне життя, і спільні плани на майбутнє. В чоловіка перший час після одруження були думки, типу навіщо збирати на спільне житло,якщо ми розведемось. Тобто це думки про те, що навіщо напрягатись, щоб потім вирішувати додаткову проблему, з часом мізкиперемкнулись, коли осознав що ми з дітьми його світ. Тому якщо ви в стадії зустрічаєтесь, не спільне проживання з планами сім'я,діти, старість, то якихось серйозних зобов'язань перед вами він може і не відчувати. Ви не його сімя, його сімя там.

  • 6 коментарів
  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • Olga_Gris 8 червня, 09:18 1

    Маю знайому. В неї дитина від першого шлюбу. Він - не мав нормальної сорочки на вихід, вона купувала. Вона оплатила відпочинок, поїздку за кордон. Сама знімала 2к квартиру, щоб було як разом жити. Зате його 1к власна квартира простоювала. Ще в нього дитина від першого шлюбу є, і він не хотів поспішати. Багато було дзвіночків таких. Отже, чувак добре влаштувався. Він не вважав її дитину своєю, і не вкладався в ЇХНЄ майбутнє. Нам зі сторони було видно може пристрасть, може інтерес, навіть егоїзм, але ніяк не довіру і кохання...
    Закінчилися стосунки тоді, коли їй потрібно було віддати якийсь борг. А він - немає грошей (на це!). Через менш як рік одружився і мав власну дитину.

  • Olga_Gris 8 червня, 09:30 5

    Коротше, її ілюзії і сподівання на пропозицію і одруження дорого обійшлися їй. Вона втратила час, за який могла би знайти "свою" людину. Заробила образи, і як наслідок, проблеми по жіночому. Фінансова підтримка-ню ню, такоє собі.
    Тому, я за чесність, перед собою. Чесно озвучуйте свої запитання, сумніви, розберіться, що ви хочете від стосунків. Якщо не ваш це чоловік, то і ви швидше станете вільною. Бо я думаю, якщо він зріла людина, то це не родичі маніпулюють. Це він сам не бачить майбутнього з вами. А зараз такий формат безвідповідальності його влаштовує.

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу